k1234561 26.06.09, 14:16 Czy możecie mi polecić,dobre i sprawdzone witaminy poprawiające wygląd włosów,skóry i paznokci,które można przyjmować jednocześnie z tabletkami anty? Dziękuję z góry za wszelką pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zawszezabulinka Re: Witaminy a tabletki anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 15:32 radze sie zapoznac z ulotka tam jest napisane jakie leki koliduja z anty (ulotka uniwersalna, zrodlo internet) Pigułka antykoncepcyjna i inne leki Niektóre leki, przyjmowane jednocześnie z pigułką antykoncepcyjną, mogą hamować jej działanie. Dotyczy to leków stosowanych w leczeniu padaczki (np. prymidon, fenytoina, barbiturany), gruźlicy (np. rifampicyna) i antybiotyków (np. ampicylina, tetracykliny, gryzeofulwina) stosowanych w leczeniu chorób infekcyjnych. Powinna Pani zawsze informować lekarza, jakie leki przyjmuje Pani obecnie oraz poinformować lekarza i dentystę przepisujących inne preparaty (lub farmaceutę wydającego leki), że stosuje pigułkę antykoncepcyjną. Udzielą oni informacji, czy powinna Pani stosować dodatkowe metody antykoncepcji, a jeśli tak, to jak długo. czy mozna stosowac witaminy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Witaminy a tabletki anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 17:02 Niestety o witaminach nic nie pisze,aczkolwiek,ja kiedyś kupiłam preparat witaminowy Vita -fem czy femin i jak przeczytałam ulotkę to było wyraźnie napisane,że osłabia działanie tabletek antykoncepcyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Witaminy a tabletki anty IP: *.bb.sky.com 26.06.09, 20:41 Bo widocznie preparaty witaminowe nie zawierają tylko witamin, ale też inne rzeczy które mają wpływ na działanie tabsów. Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: Witaminy a tabletki anty 26.06.09, 17:05 Dlaczego mi radzisz zapoznać się z ulotką kiedy w niej nic nie pisze o witaminach i tabletkach anty? Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Witaminy a tabletki anty 26.06.09, 18:48 jeżeli producent nic nie wspomniał o możliwych interakcjach z witaminami, no to jaki z tego wniosek??? no, jaki?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Powiedz proszę ;) IP: *.bb.sky.com 26.06.09, 20:42 ....bo coś ciężko z rozumowaniem mają niektórzy na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Witaminy a tabletki anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 19:02 k1234561 napisała: > Dlaczego mi radzisz zapoznać się z ulotką kiedy w niej nic nie pisze > o witaminach i tabletkach anty? dobre, naprawde dobre - wyciąganie wniosków to nie jest twoją mocną stroną? Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Witaminy a tabletki anty 26.06.09, 21:33 A pisze o jedzeniu marchewki? Wchodzeniu po schodach? Noszeniu niebieskich bluzek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamatomaszka Re: Witaminy a tabletki anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 08:17 Ale Wy czepliwe jesteście.Nie możecie koleżance napisać,że skoro w ulotce nic nie ma na temat witamin to znaczy,że można je spokojnie brać? Polecić coś dobrego,a Wy zaraz z jazgotem i uszczypliwymi uwagami. A swoją drogą wcześniej ktoś tu pisał o witaminach,gdzie w ulotce było napisane aby nie brać ich kiedy stosuje się antykoncepcję w tabsach.Czyli coś jest w tym. No i ,przynajmniej w mojej ulotce,nic nie piszą,że np.żeń-szeń,czy dziurawiec mogą obniżyć włąściwości tabsów,a tak przecież może też być.I co.też można łykać bez opamiętania ten żen-szen czy pić dziurawiec?Lepiej nie,bo skutki mogą być różne,a o tym też nie ma w ulotce.Więc może trochę mniej jadu dziewczyny i złośliwości.Każdy ma prawo się pytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Witaminy a tabletki anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 12:50 biedna niunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Witaminy a tabletki anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 16:58 Ojeja,ale afera.Wytłumaczcie dziewczynie jak krowie na rowie,że branie witamin nie przeszkadza w braniu tabletek i finał.A Wy tu nalatujecie zaraz,polećcie jej Falvit czy coś tam innego i spokój.Po co te nerwy zaraz. Odpowiedz Link Zgłoś