Dodaj do ulubionych

Poparzenie nogi :(

29.06.09, 22:22
Witam. Mam problem, ponieważ przed chwilą, jadąc skuterem miałem mały wypadek i przejechałem nogą po gorącym tłumiku.
Na kawałku nogi (dokładniej łydce) zrobiła mi się taka szara plama na której skóra się zmarszczyła a wokół tego, całe czerwone. Co robić? Czy zostanie jakaś blizna, co będzie dalej?? Proszę o szybkie odp, dziękuje i pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Poparzenie nogi :( IP: 80.252.4.* 30.06.09, 08:07
      Zwyczajnie oparzyłaś sobie nogę. Najprawdopodobniej skórza zejdzie.
      Jesli Cię to piecze czy szczypie to posmaruj jakąs maścia na
      oparzenia. A bezpieczneij byłoby pójśc do lekarza.
      • pni-aku Re: Poparzenie nogi :( 30.06.09, 15:15
        Dziękuję. Jako iż przez noc zeszła mi połowa skóry z tej rany, mam pytanie. Ile może taka skóra odrastać? I jest jeszcze problem, ponieważ z ,,ciała" czyli z pod tego z czego zeszła skóra gromadzi mi się coś takiego, co wygląda na rope. Co wytre to jakimś wacikiem pokazuje się z powrotem. Jaka może być tego przyczyna i jak temu zabowiec?
        • Gość: ś Re: Poparzenie nogi :( IP: *.chello.pl 30.06.09, 15:52
          To trzeba odpowiednio opatrzyć! Najlepiej idź do lekarza, zwłaszcza jeśli to
          większy obszar skóry. Oparzenia często bardzo się paskudzą i zostawiają brzydkie
          blizny.
    • sonia-3 Re: Poparzenie nogi :( 30.06.09, 19:03
      Jak najbardziej idź do lekarza- przepisze odpowiednie leki. A jak jesteś ubezpieczona to po zakończonym leczeniu staraj się o doszkodowanie. Powodzenia
      • szalony.motocyklista Re: Poparzenie nogi :( 30.06.09, 19:07
        Nie wiem jak radzić sobie ze swieżym oparzeniem. Ale za jakiś czas,
        jak nie chcesz miec blizny - to podobno jest bardzo dobra maść
        Contratubex - ona nie leczy oparzeń, tylko likwiduje blizny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka