Dodaj do ulubionych

Ciąża i nudności

29.12.03, 10:47
Moja siostra jest teraz w 3 miesiącu ciązy i ma straszne nudności, ale bez
wymiotów. Bardzo proszę was napiszcie jak ma sobie z nimi radzić? Co ma pić,
co jeść... Bo na prawdę nie mogę już na nią patrzeć jak się strasznie męczy i
chciałabym jej jakoś pomóc...

Ela
Obserwuj wątek
    • nglka Re: Ciąża i nudności 29.12.03, 13:31
      Co do diety to nie będę nic pisać, bo dziecka nie mam. Wiem od mamy, że na
      nudności pomaga kwaśne (ogórki i kapustę kiszoną jadła na kilogramy, z rana
      przed wstaniem jadła chleb ryżowy czy zbożowy, chrupki) ale jak to się ma do
      wszystkich kobiet - nie wiem.
      Jeśli jednak chodzi o bardzo duże nudności, wstręt do jedzenia, jeśli siostra
      traci na wadze powinna natychmiast udać się do lekaża, to grozi anemią i co za
      tym idzie - problemy z dzieckiem (niedowitaminizowanie, odwodnienie, poronienie)
      • piegoosek Re: Ciąża i nudności 29.12.03, 13:48
        ja rowniez nie mam doswiadczenia, ale slyszalam od kolezanki, ze lekarka kazala
        jej zawsze rano pic jogurt naturalny lub kefir! jej pomagalo, ale poznoiej na
        widok jogutu lub kefiru dostawala mdlosci wink
        pozdrawiam
        piegoosek
    • gosia_d Re: Ciąża i nudności 29.12.03, 17:46
      Przykro mi bardzo, ale na przykład u mnie koszmarne wręcz mdłości trwały od
      początku do połowy piątek miesiąca. Nie pomagało nic, absolutnie. Żaden imbir,
      cytrynka, czopki zalecone przez lekarza, takie czy inne potrawy, jedzenie
      czegoś przed wstaniem z łóżka... Bywało że budziłam się o 3 w nocy i biegłam
      wymiotować.. Musiało samo przejść, wiem że to bardzo uciążliwe, ale bywa i tak.
      Strasznie ciężko to przeżyć.
      pozdrawiam
    • monika.antepowicz Re: Ciąża i nudności 30.12.03, 20:14
      Mozna zalecic torecan, no i ... odgazowan a covca cole- do 1 litra dziennie(
      wazne jest by siostra sie nie odwodniła, a nawet jak człowieka wykrzyqwia na
      wszystko, to cocacole można wypic przy czym hamuje ona odruch wymiotny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka