aaggaa18 31.12.03, 15:44 czy w czsie poprzedzajacym mmiesiaczke bole łydek sa rzecza normalna?? a tak ze to ze rano jak sie budze to czuje ze sa lekko obrzekniete i musze je rozchodzic nerki mam zdrowe. zazywam tabletki antykoncepcyjne od 2 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaggaa18 Re: bóle łydek 31.12.03, 15:48 dodam ze bylam u lekarza, wykluczona zapalenie zyl. Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: bóle łydek 31.12.03, 15:50 niedawno wyczytalam, ze tabletki anty moga powodowac takie dolegliwosci! kiedys nawet jedna forumowiczka opisywala historie, jak to wyladowala w szpitalu, bo okazalo sie, ze przez hormony w jednej nodze potworzyly jej sie jakies zatory krwi w zylach! moze warto zrobic jakies badania! osobiscie przy stymulacjach owulacji czesto mam takie dolegliwosci! a mam genetyczne sklonnosci do zylakow! jak na razie nie widac ich tak bardzo, ale z wiekiem coraz bardziej! warto zbadac swoje nogi! moze wiecej ruchu, moze zmiana tabletek!? pozdrawiam noworocznie!! piegoosek Odpowiedz Link Zgłoś
morfa1 Re: bóle łydek 31.12.03, 15:57 jesli chodzi o ta historei tej dziewczyny to tez ja czytalam ale jak pisze wykluczono u mnei zapalenie żyl.badalam sie przedwczoraj u chirurga naczyniowegouff dziekuje za odpowiedz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kicia.kocia23 Re: bóle łydek 23.04.04, 16:55 A czy chirurg naczyniowy zrobił badanie dopplerowskie? Czy tylko pomacał łydki przez rajstopy? Bo mnie już tak badali... przez rajstopy... Konsekwencje takich badań mogą być poważne - sama tego doświadczyłam. Pójdź do ginekologa i porozmawiaj, czy nie trzeba odstawić hormonow. Bo od sztucznych estrogenów możesz mieć np zapalenie żył głębokich i minimum objawów przy tym... Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: bóle łydek 01.01.04, 08:52 Wydaje mi sie,że nie ejst to normalny objaw- poniewaz nie można wykluczyć stanu zapalnego zył konczyn dolnych- można spróbowac prze kilka dni detralexu lub cyclo3 fort i aspiryny, ale ja osobiscie wobec takich objawów przy pigułkach antykoncepcyjnych obawiałabym sie kontynuować i ch przyjmowanie- warto dolegliwosci te skonsultowac z chirurgiem naczyniowym Odpowiedz Link Zgłoś