Dodaj do ulubionych

klimatyzacja, którą wybrać

06.07.09, 18:24
Witam
Zastanawiam się nad wyborem jednego z dwóch klimatyzatorów

Fujitsu ASYA12LG
Mitsubishi MSZ-GC35VA

Zna się ktoś na tym aby coś doradzić?

Mieszkanie 45m, poddasze.Klimatyzator miałby być zainstalowany w największym
pomieszczeniu gdzie śpię.
Obserwuj wątek
    • arkaszka1 Re: klimatyzacja, którą wybrać 07.07.09, 22:55
      ja bym wybrał Mitsubishi Daikina albo Toshibę
    • Gość: Rasta Re: klimatyzacja, którą wybrać IP: *.xdsl.centertel.pl 08.07.09, 15:09
      Przyłączę się do tematu. Również szukam klimatyzacji, tylko tańszej. Słyszałem,
      że koszty montażu są dosyć drogie, więc za samą klimę chciałem zapłacić ok 3tys
      zł. Pomieszczenie (salon) ma wielkość 38m kw. Problem w tym, że nie ma drzwi do
      "aneksu" kuchennego. jest takie półokrągłe przejście. Nie jest duże, ale na
      pewno zimno tak będzie przechodziło. Kuchnia nie jest duża. Już mam pomysł, jak
      to zrobić żeby powietrze tam nei przechodziło. Skoro można nie dużo większym
      kosztem strzelić mocniejszą, to może nie będzie potrzeby kombinowania.
      • arkaszka1 Re: klimatyzacja, którą wybrać 10.07.09, 22:26
        za 3 tys możesz mieć przyzwoitą klimatyzację o mocy 5 kW np Samsunga
        LG, Sanyo, taka wydajność wystarczy bez problemów na 45-50 m2
        • Gość: Rasta Re: klimatyzacja, którą wybrać IP: *.xdsl.centertel.pl 13.07.09, 16:12
          Już kupiona i zamontowana. Wybór padł na mpm product. Poczytałem na ten temat i
          ją wybrałem. To jest to samo co galantz (czy jakoś tak). A galantz to jedna z
          najwiekszych firm od klimy. Wrażeń jeszcze nie mogę napisać, mam ją od piątku. W
          czwartek kupiłem, zadzwoniłem na serwis. Mieli wolny termin i w piątek załączyli
          wszystko. Jak narzie jestem pod wrażeniem, pilocik, zarzucam 19-20 stopni parę
          minut i czuć chłodne powietrze. Za krótko ją mam, żeby więcej napisać.
          • Gość: diakon Re: klimatyzacja, którą wybrać IP: *.chello.pl 06.02.10, 23:56
            wybrałeś słaby produkt, za sporą kasę. Galanz to synonim
            chińszczyzny, awaryjny, ze słabym serwisem.
            klimatyzacja dzieli się
            na górna półkę, DAIKIN, Toshiba, Hitashi, górną nizszą półkę to
            klimatyzacja Sanyo, Fujitsu, średnia jak LG, Samsung, tania ale
            markowa MDV, McQuay, reszta to coś czego nie tyka się.
            • siemacha.3 Re: klimatyzacja, którą wybrać 20.02.10, 21:25
              Ja też zgadzam się z opinią, że Fujitsu jeżeli chodzi o klimatyzacje ma dużo do zaoferowania. Jest to jedno z najbardziej popularnych rozwiązań dla klimatyzacji komfortu do indywidualnych pomieszczeń.. Rozbudowany typoszereg pozwala na montaż w pomieszczeniach o zróżnicowanej kubaturze i architekturze.

Polecam www.kaldo.pl/catalog?cat=10
            • Gość: Kamil Re: klimatyzacja, którą wybrać IP: *.lpp.com.pl 30.04.14, 12:57
              Witam,
              Zachęcam do zapoznania sie z asortymentem sklepu:
              klimatyzacjaisolary.pl
              Posiadamy w swojej ofercie nie tylko klimatyzatory Fujitsu, ale również Haier oraz Kaisai. Nasz ekspert doradzi Panu, który klimatyzator byłby najodpowiedniejszy, a wybrany produkt za rozsądną cenę, dajemy duże rabaty dla zalogowanych użytkowników.

Pozdrawiam,
          • Gość: julia Re: klimatyzacja, którą wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.10, 17:29
            .. czy ten MPM spisuje się dobrze-zastanawiam się czy kupić
            W Castoramie jest myślę w dobrej cenie- a dziś dopaliło na maxa.
    • Gość: K. Re: klimatyzacja, którą wybrać IP: 213.192.88.* 10.07.09, 09:28
      poczytać trzeba. tnij.org/klimatyzatory
    • Gość: magda15 Re: klimatyzacja, którą wybrać IP: *.chello.pl 25.02.10, 22:28
      Miałam ten sam dylemat i znajoma dała mi namiary na portal wykonawca.pl .
      Zrobiłam tak jak wytłumaczyła (ona cały dom od projektu buduje korzystając z
      firm z tego portalu). Wystawiłam zlecenie, wybrałam kategorię klimatyzacja,
      podałam maila i po 2 dniach miałam na mailu 18 odpowiedzi. Wybrałam sobie 5 firm
      do konkretnych ofert, popytali trochę, ale po wszystkim wybrałam ofertę i do
      dzisiaj jestem zadowolona z wykonanej usługi. Urządzenia super i ekipa terminowa
      i tania. Korzystam od kwietnia 2009 i wszystko działa jak należy.
    • klimatsklep Re: klimatyzacja, którą wybrać 04.05.10, 13:04
      Witam,
      Urządzenia Fujitsu ASYA12LG i Mitsubishi MSZ-GC35VA są podobnej klasy. Obydwa mają 5 lat gwarancji, podobną moc chłodniczą jak i grzewczą, podobne zużycie energii oraz poziom hałasu na poziomi 22dB przy pracy w trybie cichym, co da komfortową temperaturę i pozwoli używać urządzenia podczas snu.

Zakup jednej jak i drugiej klimatyzacji to świetna decyzja i bardzo dobra inwestycja w jakość, trwałość i niezawodność.

Pozdrawiam
    • Gość: hans klos Re: klimatyzacja, którą wybrać IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.13, 12:48
      ja używam tą klimatyzację już piąty rok więc polecam
      • Gość: tymek Re: klimatyzacja, którą wybrać IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.14, 21:43
        no ja akurat swoją kupowałem w centrowencie i tam mi doradzili jaka będzie odpowiednia do mojego domu. Sprawdza się idealnie latem i żałuję tylko, że tak długo zwlekałem z zakupem klimatyzacji
    • Gość: Teras Re: klimatyzacja, którą wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.13, 11:00
      Zgadzam się. Klimatyzacja którą pokazujesz jest naprawdę tania i co najważniejsze dobra jakośćiowo.
    • Gość: piotrnawakowski Re: klimatyzacja, którą wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.14, 16:45
      Zdecydowanie polecam te klima-sklep.pl/81-klimatyzacja !
    • Gość: michal Re: klimatyzacja, którą wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.14, 16:20
      Osobiście wybrałbym LG Basic sam go posiadam i jestem bardzo zadowolony i śmiało polecę go innym. Działa i wygląda rewelacyjnie. Ale o mitsubishi i Fujitsu też słyszałem dobre słowa, ale stawiał bym bardziej na LG lub samsunga. Polecam klima-sklep.pl/81-klimatyzacja kupiłem tam swoją klime i jestem zadowolony
    • Gość: Adrian, Re: klimatyzacja, którą wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.14, 11:34
      Z tych dwóch modeli wybrałbym Fujitsu ASYA12LG mam tą klimatyzację i jestem bardzo zadowolony. Wszystko działa poprawnie, wygląda też dobrze. A przede wszystkim nie jest jakoś bardzo droga cenę ma dobrą. Kupiłem ją na klima-sklep.pl/81-klimatyzacja polecam miła i konkretna obsługa. Pzdr
      • Gość: omena Re: klimatyzacja, którą wybrać IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.05.14, 09:52
        ja wybierałam z www.kaisai.pl/ mieli spory wybór dodatkowo pomogli mi w doradzeniu czegos na moja kieszen, biorac pod uwage wszystkie wytyczne jakie chciałam aby klimatyzator spełniał ;) nie załuje zakupu,polecam!
    • Gość: Bodzior Re: klimatyzacja, którą wybrać IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.05.14, 11:30
      Ja to proponuje zainwestowac w klimatyzator firmy HISENSE - moim zdaniem jeden z lepszych na rynku.
    • Gość: malarz Re: klimatyzacja, którą wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.14, 10:45
      Jak nie wiesz jaki klimatyzator wybrać, mogę polecić Ci stronę internetową www.grzejemy.pl

Sam dzwoniłem do nich i pytałem o dobór klimatyzacji, przy okazji zakupiłem u nich klimatyzator.

Firma godna polecenia !!!
      • Gość: maruda Re: klimatyzacja, którą wybrać IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.06.14, 11:51
        a ja mam klimatyzator firmy Sharp i jestem zadowolony. Kupilem w sklepie www.torell.pl/oferta/klimatyzacja gdzie maja wybor wsrod innych marek, ale powiedzieli mi ze najczęściej klienci biora ten i sobie chwala. Wiec tez chwale.
        • Gość: Czechu Re: klimatyzacja, którą wybrać IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.06.14, 08:25
          ja zdecydowałem się na www.amparklima.pl/index.php/sklep/klimatyzatory/lg-klimatyzatory-konwencjonalne-scienne i to chyba był dobry wybor. Niektórzy narzekają na LD, ale mój klimatyzator działa dobrze.
          • Gość: robert Re: klimatyzacja, którą wybrać IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.06.14, 15:03
            przede wszystkim należy skontaktować się ze sprawdzoną i profesjonalną firmą,która doradzi nam najlepsze rozwiązanie i sprawnie zamontuje klimatyzator. wszystkim mieszkającym na śląsku mogę polecić www.klimasystem.info.pl/firma. jakiś czas temu montowali klimatyzację w mojej firmie i bardzo profesjonalnie wywiązali się z tego zadania. nie żałuję,że zdecydowałem się na takie rozwiązanie,bo dzięki niemu pracuje się nam przyjemniej i powiększyło się grono moich zadowolonych pracowników.
            • Gość: jolka Re: klimatyzacja, którą wybrać IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.06.14, 03:04
              Warto tez zapytac się przy zakupie klimy, w jakim stopniu bedzei osuszac powietrze, bo bedzie. Ja musialam dokupic nawilzacz powietrza cos takiego www.sternal.com.pl/index.php/pl/nawilzacze-elektryczne bo bylo nie do zniesienie w domu.
            • roo-xy Re: klimatyzacja, którą wybrać 01.09.14, 10:19
              Szczerze mówiąc wybór klimatyzatora zależny jest również od tego ile kasy chcesz na to przeznaczyć , generalnie klimatyzatory wybieraliśmy od firmy www.kaisai.pl/ padło na prosty model niezbyt drogi, łatwy w obsłudze.
          • Gość: jurek Re: klimatyzacja, którą wybrać IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.06.14, 03:59
            Ja też mam taka klime, ale ostatnio coś się w niej zepsuło. Fachowiec kazal kupic jakiś przewod coś takiego www.polwent.com.pl/index.php?menu=23 i dał rade, dobre bo mi juz gwarancja się skonczyła.
    • zorianszeloch1970 Re: klimatyzacja, którą wybrać 30.07.14, 03:54
      Ja bym polecał zapytać specjalistów, np z syneko. Dobrze doradzą i wskażą najwłaściwszy model.
    • milusia324 Re: klimatyzacja, którą wybrać 22.08.14, 13:27
      też polecam spytać specjalistów, no w końcu skoro siedzą w branży to wiedzą co jest najlepsze. Możesz odezwać się do Elite Thermobile Polska, tam się znają na rzeczy. Tu masz kontakt do nich: www.etp.pl/klimatyzacja-5.html
    • mtrrr Re: klimatyzacja, którą wybrać 21.10.14, 14:21
      Udaj się do sprzedawcy, on najlepiej będzie wiedział jaki produkt dopasować do twoich potrzeba ja na Twoim miejscu wybrałbym www.kaisai.pl/pl/produkty/54-cienne urządzenia klimatyzacyjne kasai, solidny sprzęt, nie miałem zadnego problemu od czasów kupna a jednoczesnie spokojnie moze równać się z najlepszymi producentami klimatyzatorów.
    • mid_lublin Re: klimatyzacja, którą wybrać 21.10.14, 22:19
      Osoboście polecam Mitsubishi
      • dororak Re: klimatyzacja, którą wybrać 29.01.16, 01:30
        Dobierając klimatyzator należy wziąć pod uwagę kilka czynników:
        - ilość i rozmiar pomieszczeń
        - przeznaczenie klimatyzowanych pomieszczeń
        - obecność innych urządzeń emitujących ciepło
        - jakość izolacji budynku
        - nasłonecznienie, położenie budynku względem stron świata oraz przenikanie światła słonecznego przez okna (istotna jest wielkość okien i to, na jaką stronę są skierowane).
        - ilość osób przebywających zazwyczaj w pomieszczeniu (ważne w przypadku pomieszczeń biurowych i użyteczności publicznej).
        - funkcje klimatyzacji - klimatyzator może tylko chłodzić, albo też wentylować, dogrzewać pomieszczenie lub nawet filtrować powietrze.
        Takiego wyboru należy dokonać ze specjalistą takim jak: www.klimatyzacja-katowice.com.pl
    • dorowa Re: klimatyzacja, którą wybrać 05.04.17, 15:02
      a nie lepiej zapytać kogoś, kto się na tym na serio zna? ja mogę polecić obsługę z salonu Elements (www.elements-show.pl/) - megafachowcy i potrafią wytłumaczyć komuś, kto się nie zna na tym temacie. nie ukrywam, że dowiedziałam się od nich więcej, niż z internetowego forum ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka