Dodaj do ulubionych

box do Golfa VI

IP: *.ostrog.net.pl 05.09.09, 20:05
Pytam bo jestem bardzo zaskoczony.
Nowy box do Golfa 6 wraz z belkami czy jak to sie zwie to koszt powyzej 1000
pln co jest, jak slyszalem, cena bardzo korzystna. Tymczasem wypozyczenie
takowego wraz z montazem na tydzien to ok 150 pln. Rachunak jest prosty -
minimum 7-lat wypozyczania na tygodniowy urlop to cena nowki uzywanej przez
wielu wlasnie przez tydzien w roku. Gdzie tkwi haczyk w tym wypozyczaniu?
Jakies ryzyka zlego montazu i np uszkodzania samochodu?
Obserwuj wątek
    • www.luxbox.pl Re: box do Golfa VI 06.09.09, 22:19
      Nie ma żadnego haczyka tak to wygląda. Pan używa tydzień w roku inni używają
      minimum dwa tygodnie w lecie i tyle samo w zimie na narty. wiec to już nie 150
      zł tylko 600. Poza tym wielu klientów chce mieć nowego boxa i swojego. Można
      sobie zadać pytanie poco kupujemy np narty jak używamy ich np tydzień w roku,
      przecież można wypożyczyć.
      Pozdrawiam
      • Gość: nowicjusz Re: box do Golfa VI IP: *.ostrog.net.pl 06.09.09, 23:02
        dzieki za odp. No coz narty to chyba inny problem bo chociaz nie jezdze cos mi
        sie czasem o uszy obija a wiec tam rzadzi jakas moda, trzeba je ostrzyc itd. W
        zwiazku z tym wsrod milosnikow tego sportu pelnia role czegos indywidualnego,
        podnoszacego range. Box to tylko (?) skrzynka mniej lub bardziej ladna i solidna
        i nie umniejszajac znaczenia nie pelni on zadnej roli nobilitujacej, no chyba ze
        sie myle... Stad moje zaskoczenie ze wypozyczenie jest takie tanie podczas kiedy
        nowka taka kosztowna :)
        Pozdrawiam
        • maciek1956 Re: box do Golfa VI 07.09.09, 10:46
          Trochę mody, a przynajmniej chęć pokazania się przed sąsiadem, decyduje czasami
          też o zakupie tego czy innego modelu. Mamy wielu klientów, którzy kupują nowy
          box tylko dlatego, że wszedł kolejny model, nowość.
          Ceny--1000 zł to zestaw jednak dosyć średniej jakości. Boxy godne uwagi, tylko
          sporadycznie kosztuję poniżej 1000 zł, a dobre belki to wydatek ok 600 zł zł
          minimum. Oczywiście można kupić belki tańsze (przyzwoite) i box w cenie ok 600
          zł, ale ...
          Wypożyczenie--ok 150 zł to koszt wypożyczenia samego boxa, do tego dochodzą
          belki, które wypożyczyć jest trudno. Wypożyczenie belek to koszt ok 7 zł za dobę
          plus zakup kitu, ok 100/120 zł.
          W wypożyczalniach raczej nie ma boxów klasy Spirita czy Atlantisa, najczęściej
          występują tam tanie boxy.
          • Gość: nowicjusz Re: box do Golfa VI IP: 195.66.116.* 07.09.09, 10:56
            www.auto-boxy.pl/wypozyczalnia.html
            ta wypozyczalna jest chyba najblizej mojej miejscowosci i tam sa te modele boxow.
            • maciek1956 Re: box do Golfa VI 07.09.09, 11:09
              Dziękuję za linka. Dlatego napisałem "raczej nie ma", a nie NIE MA.
              Ja też wypożyczam boxy Thule, Kamei oraz chyba jako pierwszy bagażniki belkowe,
              rowerowe... (od kilku lat).
              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka