Gość: Ela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 17:36 Mam brodawke na szyi i chcialabym ja usunac. Moze ktos napisze jak przebiega usuwanie i czy jest to bolesne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ankawis Re: Usuwanie brodawek 08.01.04, 15:18 Ja miałam wycinane brodawki. Obok brodawki jest wstrzykiwany środek znieczulający. Po chwili lekarz wycina brodawkę skalpelem, a następnie zszywa. Nic nie boli, chociaż nie jest to najprzyjemniejsze uczucie. Nici miałam samorozpuszczalne więc nie musiałam iść na zdjęcie szwów. To było kilka lat temu, nie wiem jak teraz to wygląda. Ale myślę, że podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Usuwanie brodawek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 16:01 Dzieki za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Usuwanie brodawek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 20:45 ja sie wlasnie zbieram do rejestracji w jakims prywatnym gabinecie w celu usuniecia brodawki, ale laserem!!! inaczej nawet sobie tego nie wyobrazam.. jakies wycinanie i zszywanie- brrr.. szczerze mowiac (piszac;) mialam nadzieje, ze odezwie sie ktos kto wlasnie jest po takim zabiegu laserkiem i cos by wiecej o tym napisal.. hmm ??? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.C. Re: Usuwanie brodawek IP: *.satkabel.com.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 09.01.04, 00:30 Proponuję byś zajrzała do wątku o pieprzykach na tym forum. Jeden z moich pieprzyków (ten na szyi) był większy od pozostałych, właśnie taka brodawka. usunięty tradycyjnie. Wydaje mi się że wybórmetody zależy od lekarza. ie wiem, czy w przypadku laserowego wycięcia da się zachować materiał do badania, a w przypadku niektórych znamion badanie histopatologiczne jest niezbędne. Teraz, po pół roku od zabiegu mam niewielką szramkę, niespecjalnie rzucającą się w oczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Usuwanie brodawek IP: 212.127.95.* 03.02.04, 11:56 Podobno można zasuszyć brodawkę octem?Może ktoś zna jeszcze jakiś nieinwazyjny sposób pozbycia się brodawki? Odpowiedz Link Zgłoś