Dodaj do ulubionych

Czy ktoś się wyleczył alergią sposobem homeo

IP: *.icpnet.pl 08.01.04, 10:22
patycznym? Przynajmniej, czy to pomogło? Mój 5-cio letni syn cierpi na
alergiach pokarmowych, wziewnych i kontaktowych. W dodatku ma AZS. Od
urodzin Dawid jest "leczony" metodem konwencjonalnym, czyli leki
antyhistaminowe i maści z hydrokortizonem. Jest również na diecie
eliminacyjnym. Niestety od dłuszego czasu jego stan się pogorszy,
szczególnie stan jego skóry. Leki które Dawid był przepisywane przestały
działać dawno temu, a sam jego lekarzy nie wiedzą co z tym zrobić.
Pomyślałam że medycyna homeopatyczna może mu pomóc.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: syla Re: Czy ktoś się wyleczył alergią sposobem homeo IP: *.pozn.gazeta.pl 08.01.04, 10:28
      leczylam swego syna i musze przyznac ze wyprowadzili mi go z ciezkiego stanu,
      byl kilka razy w szpitalu z zapaleniem pluc , jest uczulony na pylki, siersc
      kota, homeopatka doprowadzila do tego ze teraz sporadycznie choruje, a reakcja
      na alergen jest o wiele slabsza, polecam! no i sama swiadomosc ze nie pakujesz
      dziecku co tydzien antybiotyku!
      • Gość: mamadawida Re: Czy ktoś się wyleczył alergią sposobem homeo IP: *.icpnet.pl 08.01.04, 10:47
        Dziękuję za informacji. Widzę że jesteś z Poznania. Czy syn chodzi(ł) do
        gabinetu na Miczurina? Jeśli masz czas, mogłasz mi powiezieć więcej na temat
        jego terapii? Dziękuję z góry. Pozdrawiam.
      • Gość: węgorz Re: Czy ktoś się wyleczył alergią sposobem homeo IP: 212.109.144.* 09.01.04, 11:07
        Sylo, b. proszę podaj namiar na Homeopatę,tóra pomogła Twojemu Dziecku
        • Gość: mamadawida Do węgorza IP: *.icpnet.pl 09.01.04, 11:36
          Nie wiem skąd jesteś, ale w Poznaniu mieści się gabinet homeopatyczny na ul.
          Miczurina 20a, tel. 867-4851. Trzeba czekać ok. 2 miesięcy na termin
          • Gość: węgorz Re: Do węgorza IP: 212.109.144.* 09.01.04, 11:47
            Dzięki!
            Jestem z Zielonej Góry, więc to dla mnie osiągalne. Proszę Sylę o dokładny
            namiar, bo jednak homeopata homeopacie nierówny... Pozdrowienia, dla Dawida tez.
            Sylo, czy jeszcze tu jesteś ?
    • Gość: bobik usunąć przyczyny... IP: 62.233.153.* 08.01.04, 12:33
      Uważam,że w domu jedną z poważnych przyczyn alergii wziewnych jest...właśnie dom.Chcę zwrócić Pani uwagę na odkurzacz.Tradycyjny odkurzacz z filtrami zatrzymuje te najgrubsze zanieczyszczenia,te najdrobniejsze rozpyla po pokoju.Osiada to wszystko na meblach i podłogach.Tzw. z filtrem wodnym również posiadają filtry i gąbki na których osadza się kurz,i niestety podczas pracy powietrze przechodząc przez filtr porywa toksyny.Dowód?Proszę wyciągnąć ostatni filtr w odkurzaczu i sprawdzić czy na nim jest kurz(woda nieskuteczna?).Polecam pani któreś z urządzeń czyszcząco filtrujących z SEPARATOREM(turbiną wysokoobrotową),których skuteczność filtracji jest bardzo wysoka.Urządzenia te to Rainbow (ok. 8000pln)lub Hyla(5555pln).W domu posiadam Hylę od 2 lat i co powiem.Otóż eliminuje ona w ogromnym stopniu to co u mojego dzieciaka powodyje dolegliwość.Dzięki przystawkom zwłaszcza łóżko w którym dzieciak przecież śpi te 7 8 godzin jest w dużej mierz pozbawione grzybów,pleśni i odchodów roztoczy.Działa usuwając przyczyny.Jeśli ma ani pytania dotyczące urządzenia HYLA chętnie odpowiem robrx@op.pl lub GG 5258179
      • Gość: siedem Re: usunąć przyczyny... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 12:42
        przyczyną alergii jest [nie wiem] na pewno nie kupa roztocza, wyprany amłejowy
        mózgu. a poza tym odkurzacz lepszy od 'noname" "rainbow' marki philips kupujesz
        w macro za 1400 pln.

5040
        • Gość: bobik Re: siedem :( IP: 62.233.153.* 08.01.04, 13:28
          Piszesz "nie wiem" to po co w ogóle zabierasz głos.W marketach są sprzęty "na wodę"-powodzenia.Wyrażam swoją opinię-dlaczego mnie obrażasz?Acha,masz może dziecko alergiczne?Jakieś doświadczenie w walce z alergią?.I jeszcze jedno-tak odchody roztoczy kurzu domowego są jednym z najsilniej uczulających środków znanych współczesnej medycynie.Mam wielka ochotę napisać co myślę o Tobie,jednak wiem że dużo osób na forach lub czatach podnieca się reakcjami i oburzeniem innych.
          • Gość: siedem Re: siedem :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 14:04
            Mam wielka ochotę napisać co myślę o Tobie,jednak wiem
            > że dużo osób na forach lub czatach podnieca się reakcjami i oburzeniem innych.

nie krepuj sie
            sa dwie mozliwosci
            a) jestes lobotom i na szkoleniu wyprali ci szare komorki. teraz wyznajesz
            Wielki Kult Wodnego Odkurzacza.

b) jestes cyniczny złodziej. wiem ze tych skurwysynów co sprzedają garnek do
            frytek i lodów w jednym za 6000PLN nie mozna do pierdla wsadzic, ale przyznasz
            ze ich działalnośc jest wysoce problematyczna moralnie?

5040
            • Gość: bobikpl siedem :) IP: 62.233.153.* 08.01.04, 14:46
              Skąd ta nienawiść do świata?Nie pracuję w amway,garnkach do lodów.Zajmuję się urządzeniem HYLA od 2 lat.Mam raczej racjonalny i trzeżwy stosunek do mojej pracy.Mam maszynę w domu i dlatego zabrałem głos na forum.Czyste powietrze i otoczenie w domu to podstawa.Co w tym złego że chwalę tej klasy sprzęt?Czym sprzątać-zakurzaczem?
              W Twoim pisaniu odczuwam głęboką frustrację,agresję a może i depresję.Myślę że masz wielkie problemy w życiu osobistym.Odczuwam litość i ślę wyrazy współczucia.Wszystkiego dobrego.
              • Gość: siedem Re: siedem :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.04, 10:56
                Gość portalu: bobikpl napisał(a):

> Skąd ta nienawiść do świata?Nie pracuję w amway,garnkach do lodów.Zajmuję się
                u
                > rządzeniem HYLA od 2 lat.Mam raczej racjonalny i trzeżwy stosunek do mojej
                prac
                > y.

hare kryszna tez tak uwazają. ja natomiast uwazam ze sprzedawanie agd z 500%
                marżą ktora idzie na utrzymanie "piramidy" jest głeboko niemoralne.

Mam maszynę w domu i dlatego zabrałem głos na forum.Czyste powietrze i otocze
                > nie w domu to podstawa.Co w tym złego że chwalę tej klasy sprzęt?Czym
                sprzątać-
                > zakurzaczem?
                > W Twoim pisaniu odczuwam głęboką frustrację,agresję a może i depresję.Myślę
                że
                > masz wielkie problemy w życiu osobistym.

wiesz co, kupie sobie wasz odkurzacz. ponoc poza rozwiazywaniem problemó
                emocjonalnych czyste powietrze leczy rowniez prostate i wyrostek robaczkowy.

5040
        • Gość: w cyrku Re: usunąć przyczyny wraz z odkurzaczem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 13:29
          Ponieważ w swoich zmaganiach z chorobą dzieci mamusie zrobiły już wszystko
          oprócz wyrzucenia odkurzacza,a panowie kłucą się o jego markę- proponuję trzy
          rozwiązania do wyboru: 1. w tej chwili standart w postaci odkurzacza
          centralnego związane to jednak z kosztami. 2- pomysł który w tej chwili
          przyszedł mi do głowy do zastosowania w blokach- odkurzacz postawić na balkonie
          w ścianie przy podłodze zrobić dziurę, oprawić króciec taki jak od
          odkurzacza.Włączać odkurzacz na balkonie a w mieszkaniu stosować długi wąż. 3-
          niestety codziennie czyścić odkurzacz wymieniając worek. Pozdr.
          • Gość: Bobik re:w cyrku IP: 62.233.153.* 08.01.04, 13:45
            Gwarantuję:nie używanie w ogóle odkurzacza powoduje wyrażną poprawę.Twoja opinia jest bardzo ciekawa i zgadzam się z nią.Nie chodzi o markę.Nie każdego stać na Rainbow czy Hylę.Wyrzucenie odkurzacza jednak nic nie kosztuje.Centralny odk. jest OK nie "zakurza"Dzięki.
    • Gość: mamadawida Proszę się nie kłócić! IP: *.icpnet.pl 08.01.04, 14:58
      Dziękuję wam za pomoc - ceniam wasze porady. Lecz nie widzę tutaj powodu żeby
      się kłócić; każdy ma prawo na swoją opinię. W ogóle nie rozumiem dlaczego
      takie incydenty tak często się pojawiają w forumie.

Teraz tak:

Niestety to prawda, że odchody roztoczu powodują alergię - to nie jest alergia
      na same odchody, lecz na proteiny zawarte w odchodach roztoczu.
      Zapewniam, że posiadamy b. dobrego odkurzacza przeznaczony dla osób z
      alergiamy. Odkurzam kilka razy w tygodniu w całym mieszkaniu, myję wszystkie
      powiesznia płaskie (w tym podłogi) wilgotną szmatką 1-2 razy w tygodniu,
      zmieniam i piorę pościel w b. gorącym wodzie co najmniej co 2 tygodnie i
      zmienaim i piorę firany w pokoju dziecięcym co miesiąc. Mam dużo wiedzę i
      doświadczeń na temat jak utrzymać dom alergika, jak również jak postępować z
      alergiamy pokarmowymi i diety eliminacyjnymi i jak pielęgnować skórą
      alergiczną.
      Po mimo moich starań, mój syn cierpi i jego stan się nie poprawi. Dlatego
      pomyślałam o medycynie homeopatycznej. To jest jedyna rzecz który nie
      próbowaliśmy, i jeśli to nie będzie mu pomóc, myślę że to jest o wiele lepiej
      niż mu nafaszerować środkami farmakologicznymi.

Pozdrawiam.
      • agnieszka_44 Re: Proszę się nie kłócić! 09.01.04, 10:40
        Mam duże doświadczebie w walce z alergią a szczególnie z AZS. Jesli chcesz,
        podaj swoj mail, napisze do ciebie. Tutaj nie moge. Wyrzuca mnie co chwile
        forum.. Powiem tylko: wyrzuc firany, zasłony, dywany z pokoju dziecka.
        Wyjezdzaj z nim tam gdzie jest duzo słońca. Bardzo pomaga na skórę. Nawilażaj
        skóre dziecka, inaczej b edzie coraz gorsza. I tak jak piszesz, dieta.. Ani
        jednej mandarynki, są bardzo alergenne. Wietrz pościel na słoncu i na mrozie.
        zabija rotocza..Niestety, leki są konieczne. Nie leczyłam srodkami
        homeopatycznymi, ale myslę ze powinnam spróbować. Moj syn ma 15 lat i ostanio
        skora bardzo zle wyglada. Dojrzewa i chyba choroba ulegała zaostrzeniu. To duzy
        problem estetyczny dla dorastajacego dziecka, dlatego muisisz byc wytrwała.
        Pozdrawiam
        • Gość: mamadawida Do agnieszki_44 IP: *.icpnet.pl 09.01.04, 11:20
          Dzięki za odpowiedź. Mój e-mail to tattoo@poczta.onet.pl
          • agnieszka_44 Re: Do agnieszki_44 09.01.04, 11:59
            Napiszę do ciebie wieczorem.
            Pozdrowienia
      • Gość: siedem Re: Proszę się nie kłócić! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.04, 11:00
        > Niestety to prawda, że odchody roztoczu powodują alergię

brednia,

alergie powoduje złe odżywianie, zatrucie środowiska [lub jeszcze cos innego]
        dlatego nazwana zostala chorobą cywilizacyjną. jak byłem mały była ciekawostka
        dzis co drugi moj znajomy ma na coś alergię. kakao, chrom czy gówno mikroba to
        są alergeny i prosze was uprzejmnie nie spamujcie tu odkurzaczami wodnymi.
        kazdy moze sobie pojechac do marketu i kupic taki.

5040
        • Gość: Teresa Re: Proszę się nie kłócić! IP: *.devs.ac-net.pl 09.01.04, 12:32
          to prawda, ze zyjemy w coraz bardziej nieprzyjaznym srodowisku: zatrute
          powietrze i gleba, zanieczyszczona i zbyt oczyszczona zywnosc, sztuczne
          tworzywa na kazdym kroku, do tego niezdrowy tryb zycia, pospiech i stres - to
          wszystko niszczy rownowge organizmu i oslabia jego sily obronne;
          wszystko, co poprawia chocby troche jakosc tego otoczenia, z zabiegami
          czyszczacymi i odkurzaczami wlacznie, dziala na nasza korzysc,
          jednak kluczowe jest tutaj wzmocnienie, regeneracja systemu immunologicznego,
          bo taki silny, witalny organizm poradzi sobie z roznymi bakteriami, wirusami i
          alergenami
          • Gość: siedem Re: Proszę się nie kłócić! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.04, 13:05
            > wszystko, co poprawia chocby troche jakosc tego otoczenia, z zabiegami
            > czyszczacymi i odkurzaczami wlacznie, dziala na nasza korzysc,

wyjałowienie i sterylizacja otoczenia to jego poprawa? organy nieuzywane
            zanikaja. uklad immunologiczny pewnie tez jakby zamknac czlowieka w skafandrze
            kosmicznm bez pyłków. alergikowi czystosc przynosi ulge ale zostaje ze swoim
            podstawowym problemem czyli alergią. poza tym działanosc firm typu ta od
            odkurzaczy jest krancowo niemoralna, obrzydliwa wrecz. zeruja jak wsciekle
            hieny na naiwnosci ludzkiej wmawiajac tym biedakom ze stana sie lepsi i wkrocza
            do lepszego swiata. a stana sie TYM kupujac cos czego sasiad nie ma.

5040
    • bobikpl Dyskusja wrze... 09.01.04, 12:26
      rzeczywiście po co kupować odkurzacze po 100 baniek, jak w każdym sklepie są,nawet za 120 pln można kupić nowy!!!Może znajdą się osoby na forum,które mają od kilku lat odkurzacz z separatorem i mogą swoją opinię wyrazić.
      jeśli mogę coś doradzić,jeśli ktoś ma problemy z alergią niech wyrzuci swój cuchnący odkurzacz.(zaznaczam nic to nie kosztuje)
      Każdy ma prawo do wyrażania opinii,negatywnych również.Tylko dlaczego odbywa się to w sposób agresywny.

• Gość: siedem Re: Dyskusja wrze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.04, 13:25
        kolego, polecam film o tytule "cypher". rzecz jest wlasnie o praniu mozgu. moze
        wtedy podejdziesz z lekkim dystansem do swojego mentora z Sekty Wspaniałych
        Odkurzaczy oraz Garnków Robiących Pomidorówkę z Kostki Sera w Dwie Minuty.
        odkurzacz kosztuje 300 zwykly, niezwykly 1500 wy sprzedajecie za 6000, kiedys
        gdy byl mniejszy kryzys i po 12 patyków wciskaliscie ten szjet.

5040
    • Gość: syla dla zainteresowanych IP: *.pozn.gazeta.pl 09.01.04, 12:38
      na ul. miczurina, lekarka nazywa sie Szymiec, jest tez druga Wika (ale do niej
      podobno trudno sie dostac przynajmniej tak bylo kiedys) tel.867 48 51
      wizyta kosztuje teraz podobno 70 zl, kolejne sa juz chyba tansze. Na pierwsze
      wizycie trzeba sie przygotowac na seria dziwnych pytan, np. na ktorym boku
      dziecko lubi spac, woli cieple napoje czy zimne itp. jest to niezly sprawdzian
      dla rodzica ze znajomosci wlasnego dziecka:). o lekach nie mowie, bo na te sama
      chorobe kazde dziecko moze dostac cos innego (kwestia, jego budowy, zachowan
      itd). Mam kilka osob w pracy ktore korzystaly z uslug obu lekarek i sa bardzo
      zadowolene. fakt wizyta dosc droga, ale leki juz nie, wiec.....warto sprobowac
      • Gość: węgorz Re: dla zainteresowanych IP: 212.109.144.* 09.01.04, 12:45
        Wielkie dzięki Syla!
        Pozdrawiam i życzę wszystkim alergikom aby pozbyli się problemu, a obu Panom
        aby przestali się kłócić o głupi odkurzacz. Szkoda czasu.
    • bobikpl last... 09.01.04, 15:56
      Co wy tak o tym praniu mózgu,piramidach itp?Co żeście się tak zacietrzewili.Czy ja wam wydzieram ostatni grosz z kieszeni?
      Dla rozweselenia czarny humor:cyt...
      -Nie chce pan kotka dla dziecka?
      -Nie,dziękuję,mój syn jest uczulony na sierść
      -A bo wie pan co ja słyszałam że dobrze jest jak dziecko ma alergię,to żeby kot bardzo często lizał dziecko
      (autentyczne) :(
      Dyskusja poszła w niewłaściwym kierunku.Ja zwróciłem uwagę że odkurzacz szkodzi,a wyszedłem na amłejowca,lobotoma i co tam jeszcze.

A propo "prania"........to ja "piorę" :)
      • Gość: Julian Re: last... IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 18:05
        To forum to niestety najczęściej bełkot interesów lub ogólnie przyjętych
        prawomyślnych poglądów medycznych, albo zwykłej głupoty, a tak mało własnych
        przemyśleń i obserwacji choćby nawet błędnych. Dlatego cieszy mnie bardzo każda
        interesujące stwierdzenie i dlatego Siódemka ma u mnie duży plus.
        Ja również podzielam pogląd, że przyczyną alergii jest przede wszystkim ciągła
        sterylizacja środowiska, szczególnie żywności i napojów /czyli jelit/ i jego
        zanieczyszczenie.
        Z własnych domowych obserwacji wydaje mi się, że opisane uczulenie dotyka
        najczęściej ludzi mających problemy z trawieniem białek, a więc z niedokwasotą
        soków żołądka i cierpiących z tego powodu często na zaparcia. Ciekawe czy w tym
        przypadku też tak jest?
        Zauważyłem, że świetnie robi na tego typu alergie wakacyjne wyjazdy pod namiot
        i nad wodę, gdy dziecko przebywa przez cały dzień na świeżym powietrzu i bez
        odzierzy.
        .

• Gość: mamadawida Re: last... IP: *.icpnet.pl 09.01.04, 18:47
          Zgadzam się z tobą, że nadmierną czystości szkodzi. Nie mam bzika na punkcie
          czystości czy sprzątanie. Mój syn może się bawić jak każde dziecko i wolne mu
          się pobrudzić. Jedyna rzecz co robię jest eliminowanie nadmiar kurzu w naszym
          domu - myślę, że nikogo nie służy dyżych ilości kurzu. Robię to dlatego że
          zalecano mi i widzę że to pomaga.
          Mój syn nie cierpi na zaparcie - on się wypróżnia codzienie. Natomiast, Dawid
          jest na diecie eliminacyjną i jeden z wielu rzeczy co on nie może spożywać to
          białka mleka. Tak więc Dawid nie je jogurty czy kefiry co oznacza,
          prawdopodobnie, że on ma mniejsze ilości flory bakteryjne w jelicie. Może to
          ma wpłym na jego stan zdrowia, ale nic z tym nie można zmienić - syn już
          wykazał nietolerancje na różne preparaty z florą bakteryjną (jak np.
          lacidofil). Pozdrawiam.
          • Gość: Julian Re: last... IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 11.01.04, 12:33
            Należy odróżnić czystość, która jest pewnym uporządkowaniem od sterylności
            polegającej na niszczeniu różnymi środkami wszystkich mikroorganizmów.
            Chodziło mi też przede wszystkim o mimowolne wyjaławianie jelit poprzez
            spożywanie przetworzonej żywności.
            Wszystkie napoje produkowane przez człowieka takie jak wody mineralne soki itd.
            zawierają zero bakterii ze względu na długi okres przydatności. Muszą, więc
            zawierać środki niszczące mikroorganizmy.
            Woda z kranu zawiera chlor i fluor. Chlor nie tylko niszczy bakterie, ale
            również witaminę E jest również związkiem rakotwórczym.
            Spożywanie dużych ilości soli, cukru, drożdży w żywności kształtuje
            niekorzystnie naszą florę bakteryjną jelit. Rozwijają się przede wszystkim
            bakterie fermentacyjne i grzyby.
            Herbata jest również związkiem bakteriobójczym \i nie tylko\, dlatego powinna
            być używana tylko przy zatruciach lub okazjonalnie. Pita codziennie po prostu
            może szkodzić
            Produkowane jogurty nie mogą zawierać „dobrych bakterii”, ponieważ jest to
            mieszanina środków konserwujących cukru i innych dodatków. To po prostu
            oszustwo.
            Prawidłowa flora bakteryjna jelit składa się z olbrzymiej ilości różnorodnych
            mikroorganizmów i tak naprawdę prawdopodobnie nikt nie wie jeszcze, jaka
            powinna być.
            Jest natomiast stwierdzone, że powinna zawierać pewne szczepy bakterii
            Escherichia coli, które wytwarzają w naszym organizmie witaminy B i K. To
            właśnie ich niedobór może być przyczyną poważnych kłopotów zdrowotnych.
            Dlatego przyczyn alergii pokarmowych należy szukać w nieprawidłowej florze
            bakteryjnej jelit nadmiernym rozroście grzybów i bakterii fermentacyjnych
            spowodowanych nieprawidłowym i monotonnym żywieniem.
    • Gość: Rodzynek Re: Czy ktoś się wyleczył alergią sposobem homeo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.04, 11:58
      Fragment artykułu o homeopatii: (całość
      polityka.onet.pl/162,1145791,1,0,2434-2004-02,artykul.html )

"Tymczasem w grudniu ubiegłego roku na łamach „British Journal of Clinical
      Pharmacology” ukazał się artykuł, którego autorzy dokonali analizy
      opublikowanych w prasie naukowej rezultatów badań klinicznych leków
      homeopatycznych. Wniosek jest jednoznaczny: nie stwierdzono, by leki te miały
      silniejsze działanie niż placebo. Co ciekawe, podobno już przed II wojną
      światową na rozkaz Rudolfa Hessa, zastępcy Hitlera, przeprowadzono w III Rzeszy
      badania skuteczności leków homeopatycznych. Zakrojone na szeroką skalę próby
      przerwano w 1939 r. z powodu braku pozytywnych wyników."
      • lastka Re: Czy ktoś się wyleczył alergią sposobem homeo 12.01.04, 12:45
        Hej ja się leczyłam u homeopaty od choroby meniere'a. Najdziwniejsze było dla
        mnie to, że kiedy złapał mnie atak mąż zawiózł do homeopaty, ten przykleił mi
        magnez za ucho, dostałam zastrzyk i tabletki pod język, godzinę przesiedziałam
        i normalnie sama mogłam iść, w domu od razu do łóżka a na drugi dzień czułam
        się świetnie nic mi nie było nawet w uszach nie szumiało. Natomiast kiedy
        leczyłam się normalnie, leżałam w szpitalu po tygodniu tygodniowo 30 kroplówek,
        garść tabletek zastrzyki a w głowie i tak dalej zawroty, ustępowało na kilka
        dni a po tygodniu znowu to samo.
      • Gość: natka Re: Czy ktoś się wyleczył alergią sposobem homeo IP: *.topole.waw.pl 12.01.04, 12:55
        Zauważcie, że dawniej alergii nie było w takiej skali, jak jest teraz. Może to
        trochę ekstremalny przypadek, ale weźmy taką wieś np z XIX wieku. Ci ludzie nie
        mieli dostępu do lekarzy, do nowinek zdrowotnych, do środków czystości, do
        spalin, itp. I co? Choroba zdarzała się od święta i zazwyczaj było to coś
        rzadko spotykanego, np jakaś szkarlatyna albo coś. A teraz? sterylizacja
        otoczenia szkodzi, układ odpornościowy się usypia, a kilkakrotne spotkanie z
        alergenami doprowadza do choroby. ja sama mam AZS i im mniej się tym wszystkim
        przejmuję i im mniej o tym myślę, tym lepsza jest moja skóra. Kiedyś wyjazd pod
        namiot był nawet nie do pomyślenia. w zeszłym roku pojechałam, myłam się w
        jakichś szczątkach zimnej wody, nie używałam standardowej maści z
        hydrocortisonem i nie myślałam o tej skórze. Nie stało się nic złego, wróciłam
        po 2 tygodniach ze skórą prawie idealną.
        co do homeopatii...raz moi rodzice chcieli zaeksperymentować...dostałam leki, a
        na drugi dzień od brody, poprzez całą szyję aż do ramion miałam liszaje, suche,
        brunatne i swędzące. tak się skończyła moja przygoda z homeopatią.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka