Dodaj do ulubionych

Ratunku ja puchne..

17.02.04, 09:27
Od pewnego czasu zauwazylam wstajac rano ze jestem cala opuchnieta i nie
dotyczy to tylko twarzy ale calego ciala, nog, rak. Wieczorem tez nie jest
lepiej, intesywnie cwicze (odchudzam sie)i po cwiczeniach rowniez jestem
spuchnieta, najgorsze jest to ze nawet po dluzszym czasie opuchlizna nie
przechodzi. Co robic, ziola,jakies tabletki?? Nadminiam ze biore tabletki
ant. ( dobrze dobrane) od 5 lat, slyszalam ze powoduja zatrzymanie wody w
organizmie, ale poki co nie moge z nich zrezygnowac, wiec co mam robic jestem
zalamana.( Wyniki w normie)
Obserwuj wątek
    • Gość: siedem Re: Ratunku ja puchne.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 09:50
      "( dobrze dobrane) od 5 lat"

błech
      buchhahah
      5040
    • Gość: justy Re: Ratunku ja puchne.. IP: *.visp.energis.pl 17.02.04, 09:51
      może zbyt intensywnie sie odchudzasz (wiesz, głodne dzieci w Afryce też puchną)?
    • Gość: Voytek Re: Ratunku ja puchne.. IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 17.02.04, 09:55
      Moze cie cos pogryzlo? np komary albo jakies inne swinstwo
      • Gość: Voytek Re: Ratunku ja puchne.. IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 17.02.04, 09:56
        A moze pluskwy?
    • julietta20 Re: Ratunku ja puchne.. 17.02.04, 10:02
      nie nic mnie nie pogryzlo, intensywnie cwicze, ale moje dzienne spozycie
      kalorii to 1800.
      Do siedem:tak biore tabletki od 5 lat, ale gdzie przeczytales ze od pieciu lat
      te same???Proponuje zajrzec na forum wrozbiarstwo, tam sie bardziej przydasz.
      dziekuje wszystkim za pomoc
      • Gość: starlette Re: Ratunku ja puchne.. IP: *.acn.waw.pl 17.02.04, 10:06
        To niepokojące, nie powinnas zwlekac z wizytą u lekarza, to moze oznaczać
        zaburzenia pracy nerek lub serca.
      • Gość: Luna15 Re: Ratunku ja puchne.. IP: *.ca.pw.edu.pl 17.02.04, 10:10
        Zatrzymanie wody może być objawem kłopotów z nerkami...Jak sie odchudzasz ?
        Jeżeli to dieta wysokobiałkowa to może to stanowić problemem.....nadmiar białka
        szkodzi nerkom.Spróbuj troche zmienić dietę, może weź coś ziołowego-
        moczopędnego, jak opuchlizna nie ustąpi idź do lekarza.
    • Gość: rolina Re: Ratunku ja puchne.. IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.04, 10:05
      Najlepsza rada jak najszybciej do lekarza.Napewno odklada sie woda mozna tez
      uzywac raz w tygodniu np:Spironal
    • julietta20 Re: Ratunku ja puchne.. 17.02.04, 10:20
      nie, nie jest to dieta wysokobialkowa, jezeli to mozna wogole nazwac dieta to
      ograniczam troche spozycie weglowodanow. Leki moczopedne nigdy o tym nie
      myslalam, rzeczywscie mam uczucie ze to zatrzymanie wody w organizmie..a co to
      jest ten spinoral, lek?
      • Gość: kiks Re: Ratunku ja puchne.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 10:52
        Spironol to lek odwadniający wspomagający rownież leczenie nadciśnienia. Jest
        wydawany wyłącznie na receptę i nie ryzykowałabym brania go bez konsultacji z
        lekarzem. Dawka raz w tygodniu w niczym nie pomoże, a regularne przyjmowanie
        na własną odpowiedzialność może być niebezpieczne dla równowagi elektrolitowej,
        pomimo,że lek ten oszczędza raczej zasób np. potasu. Moim zdaniem powinnaś
        zgłosić się do lekarza, bo z nerkami nie ma żartów, a nikt nie powinien puchnąć
        bez przyczyny.
        pozdrawiam.
        • Gość: kiks Re: Ratunku ja puchne.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 10:55
          PS: w niektórych chorobach nerek niekontrolowane odwadnianie, nawet przy pomocy
          ogólnodostępnych łagodnych środków może mieć tragiczne skutki.
    • Gość: gosia Re: Ratunku ja puchne.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 10:53
      jeśli nie chcesz zbyt ingerowac lekami w swój organizm, polecam pokrzywę (
      mozna kupić w aptece, ekspresowa w torebkach) ja leciutko dosładzam i jest
      bardzo ok -choć kolor smieszny bo zielony.ale polecam . działa moczopędnie i
      odkaża układ moczowy także...siusiu po kilku dniach picia tez ma zielonkawe
      zabarwienie wiec nie martw sie tym..
    • Gość: gosia Re: Ratunku ja puchne.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 10:54
      ps. Jakie bierzesz te tabl. antykonc.????
    • julietta20 Re: Ratunku ja puchne.. 17.02.04, 11:09
      Harmonet
    • chica33 Re: Ratunku ja puchne.. 17.02.04, 11:11
      Hej, mialam ten sam problem, po cwiczeniu bylam tak spuchnieta, ze nie moglam
      butow zalozyc. Ale u mnie to sie wiaze z wysilkiem lub zmeczeniem, czyli raczej
      w drugiej polowie dnia.
      Pomoglo mi branie milorzabu japonskiego (biore ginkofar)w duzych dawkach i
      tabletek z glogiem. Lekarz zdiagnozowal to jako zastoje krwi czy jakos tak
      (problemy z krazeniem), oczywiscie kazal wykonac mnostwo badan, do tego czasu
      kazal brac ww tabletki. Poniewaz mi pomagaja - badan juz nie robilam. :-))
      Sprobuj, moze pomoze, ale idz do lekarza.
      • Gość: golga Re: Ratunku ja puchne.. IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.04, 12:43
        Nie radzila bym brac co kolwiek bez wizyty u lekarza, bo tabletki ziolowe tez
        moga wywolac uczulenie np:ginkofor tak bylo w moim przypadku
        • Gość: Sami Re: Ratunku ja puchne.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 17:26
          Jesli mozesz sobie pozwolic na to finansowo, idz raz na tydzien np. na masaz
          limfatyczny - drenaż. Mnie pomaga, biore troche ciezsze hormony - Diane 35, po
          ktorych czuje sie rewelacyjnie, jednak odkladanie wody daje mi sie we znaki. Do
          tego biore raz w tygodniu Spironol na lekkie odwodnienie.
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka