Dodaj do ulubionych

Ciągle mi zimno

IP: *.icpnet.pl 14.02.02, 14:15
Jest mi ciągle bardzo zimno, w pomieszczeniu jest 20 C a ja mam lodowate palce
rąk i nóg oraz nos. Na zewnątrz, kiedy innym jest zaledwie chłodno, moje palce
bolą jak przy odmrożeniu. Nie pomaga ciepłe ubranie, gorące napoje itp. Jak
temu zaradzić?
Obserwuj wątek
    • Gość: agulha Re: Ciągle mi zimno IP: 10.131.128.* 14.02.02, 20:24
      Na wszelki wypadek należałoby sprawdzić poziom hormonów tarczycy, ściślej - TSH
      (hormonu przysadki, którego poziom rośnie przy niedoczynności).
      Co wymaga skierowania od lekarza.
      • uve Re: Ciągle mi zimno 15.02.02, 11:24
        Hm, masz problem z krazeniem, a przyczyn takiego problemu niestety jest wiele.
        • Gość: em Re: Ciągle mi zimno IP: 62.148.83.* 15.02.02, 14:51
          ja mam zaburzune krążenie obwodowe
          zimne wszystkie wystające części ciała
          nie znam na to sposobu
          • jogger Re: Ciągle mi zimno 15.02.02, 15:16
            Zaburzenia obwodowego krążenia krwi to podstawowe wskazanie stosowania nalewki
            z miłorzębu japońskiego. Przynajmniej jednej znajomej osobie to pomogło na
            marznące 'końcówki', pomaga też przy bólach głowy.
            • Gość: roseanne Re: Ciągle mi zimno IP: *.sympatico.ca 15.02.02, 21:45
              milorzab rosnie na moim podworku, sama go posadzilam
              dawaj przepis na nalewke ;)
              • jogger Re: Ciągle mi zimno 16.02.02, 00:52
                Niestety, mój przepis brzmi: idź do apteki...:))) a na poważnie, to
                rzeczywiście warto byś spróbowała poszatkować listki i zalać w słoiczku
                spirytusem ('firmowa' nalewka Herbapolu to 70%! radzą ją rozrzedzać, ale ja np.
                piję łyżeczkę tej 'siekiery' na ból głowy).
                • roseanne Re: Ciągle mi zimno 16.02.02, 02:02
                  ok, poczekam do wiosny i srobuje
                • Gość: Malwe Jak zrobic nalewke z miłorzębu? IP: *.chello.pl 19.02.02, 15:32
                  Tylko nie zalewać czystym spirytusem, ścina co nieco i utrudnia wytrawianie.
                  Jeśli juz to spirytus rozcieńczyć do ok. 70 stopni /z czystego to proporcje:
                  ok.650 ml czystego i do 1 litra wody wyjdzie ok.70 st/
                  Zalac takim rozcieńczonym spir. pozostawic na 24 godziny, zlać i to będzie
                  macerat.
                  Mozna jeszcze raz zalać mniejsza iloscia tez 70 spir i potem polaczyc te
                  maceraty.
                  • jogger Re: Jak zrobic nalewke z miłorzębu? 25.02.02, 13:11
                    Chyba coś w tym jest, zwłaszcza że wszelkie wyciągi alkoholowe mają właśnie 70%
                    etanolu.
    • uve Re: Ciągle mi zimno 15.02.02, 20:30
      Hm, mozna by bylo Wam wszystkim pomoc. Ale jak Ci pomozesz? jezeli Ty w taka
      pomoc nie wierzysz.
      • Gość: Ciekawy Re: Ciągle mi zimno IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.02, 08:41
        Mam podobne problemy .
        Choćby teraz - stukajac w klawiaturę , przy 22 stopniach , mam zmarzniete
        palce rąk i stóp .
        Biorę od dłuzszego czasu rożna tabletki z miłorzębem ( 2-3 dziennie ) , ale na
        razie bezskutecznie .
        W USA i w Polsce można dostać preparat Protect 4Life , firmy 4Life ze stanu
        Connectitut .
        Oprócz miłorzębu zawiera beta-karoten , witaminy E i C oraz selen .

Gdybyście mieli trudności - wystarczy kupić polski Ginkofar , firmy Biofarm ,
        w każdej aptece .
        Lek rozprowadza firma California Fitness
        • jogger Re: Ciągle mi zimno 17.02.02, 13:54
          Tabletki to lipa, wchłanianie flawonoidów bliskie zeru. Próbowałeś nalewki?
          (Chociaż to może sam alkohol rozgrzewa?:-)))
    • Gość: Yano Re: Ciągle mi zimno IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 17.02.02, 10:51
      Gość portalu: nene napisał(a):

> Jest mi ciągle bardzo zimno, w pomieszczeniu jest 20 C a ja mam lodowate palce
      > rąk i nóg oraz nos. Na zewnątrz, kiedy innym jest zaledwie chłodno, moje palce
      > bolą jak przy odmrożeniu. Nie pomaga ciepłe ubranie, gorące napoje itp. Jak
      > temu zaradzić?

Jeśli chodzi o dietę to jedz dużo tłuszczów, oczywiście roślinnych. Dodawaj je to
      sałatek, surówek, kasz, a nawet tłustych frytek sobie nie żałuj.

Yano
      www.vege.pl
      • mimi6 Re: Ciągle mi zimno 17.02.02, 18:55
        Mi też zawsze jestzimno.Ręce mam lodowate na co wszyscy zwracają uwagę
        (szczególnie przy witaniu lub żegnaniu).
        Spię w skarpetkach,bo moje stopy są zimne jak lód i nie mogę zasnąć.Często
        biorę do łóżka termofor z ciepłą wodą.
        MAm poza tym niską tempetaturę ciała i niskie ciśnienie.I niestety nie ma na to
        lekarstwa.
        • Gość: Ciekawy Re: Ciągle mi zimno IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.02, 09:58
          mimi6 napisał(a):

> Mi też zawsze jestzimno.Ręce mam lodowate na co wszyscy zwracają uwagę
          > (szczególnie przy witaniu lub żegnaniu).
          > Spię w skarpetkach,bo moje stopy są zimne jak lód i nie mogę zasnąć.Często
          > biorę do łóżka termofor z ciepłą wodą.
          > MAm poza tym niską tempetaturę ciała i niskie ciśnienie.I niestety nie ma na to
          >
          > lekarstwa.

Ciśnienie można nieco podwyższyć za pomoca Cardiamidu lub leku o nazwie
          Effortil .

• uve Re: Ciągle mi zimno 17.02.02, 20:44
      To marznijcie niedowiarkowie, marznijcie dalej!
      • Gość: nene Re: Ciągle mi zimno IP: *.icpnet.pl 18.02.02, 11:55
        Dziękuję wszystkim za odzew! Miłorzębu spróbuję. Pomyślę też o odpowiedniej
        diecie, choć dodam że jestem wegetarianką. Uve, widzę że chcesz podzielić się
        jakimś świetnym sposobem! zachęcam, słucham uważnie. :)
        • uve Re: Ciągle mi zimno 19.02.02, 00:01
          Hm, podzielic sie? Uve jest facetem tajemniczym, i jakiekolwiek dzielenie sie
          sposobami tutaj na forum, na nic sie zda. Jezeli ktos ma problem, trzeba sie
          leczyc, to wszystko.
          Te porady brzmia jak przyslowie; 'Slyszal gdzies dzwon, ale nie wie gdzie on'.
          • Gość: Artur Re: Ciągle mi zimno IP: *.sasknet.sk.ca 19.02.02, 06:24
            Znam jednego doktora, ktory na taka dolegliwosc przepisuje malutka dzienna porcje hormonow tarczycy nawet w przypadku gdy ich ilosc we krwi jest w tzw normie.
            Bardzo wielu to podobno pomaga.
            • Gość: nene Re: Ciągle mi zimno IP: *.icpnet.pl 19.02.02, 09:31
              czyli krótko mówiąc trzeba znaleźć dobrego lekarza.
              Chyba będę musiała iśc prywatnie bo rejonowa "dochtorka" potrafi tylko
              przepisywać antybiotyki i niechętnie wypisuje skierowania.
              Dzięki tak czy owak.
              • jogger Re: Ciągle mi zimno 19.02.02, 10:13
                Lepiej dwa razy się zastanów, jak Ci ktoś przepisze hormony 'na wszelki
                wypadek', bo to taka sama zabawa jak naprawianie zegarka młotkiem. Z tym
                znajdowaniem dobrego lekarza to niestety niezły pasztet. Kiedyś w tzw. trudnych
                przypadkach meldowałem się u dr. Krześniaka (lekarz z Lata z Radiem), ale tak
                jak kiedyś Krześniak wybiegał na krok przed orkiestrę (medyczną:)) to teraz co
                najmniej o 2 kroki - leczenie złotem etc. Co za dużo...
                • Gość: zosia Re: Ciągle mi zimno IP: 213.25.88.* 25.02.02, 15:08
                  rekawiczki polarowe, generalnie ciuchy typu polar, dobrze wypic dwie filizanki
                  mocnej kawy (ale z mlekiem), jesli nie uprawiasz sportu to zaczniij, mi duzo
                  daje gimnastyka i bieganie.
    • hserwin Re: Ciągle mi zimno 28.02.02, 14:05
      Witaj Nene.Wydaje mi się,że masz słabe krążenie.Dla pobudzenia podam parę
      zdrowych i energetyzyjacycz napoi.
      1./Do naczynia wsyp 4 czubate lyżeczki drobno zmielonej kawy,dodaj 2 lyżeczki
      cukru i 4 pekniete pączki kardamonu i ok.600 ml.wody.Doprowadz do wrzenia,a
      nastenie zmiejsz płomień i gotuj przez 20 min.Przed podaniem posyp łyżeczka
      zmielonego imbiru.
      2./225g suszonych moreli,łyżeczke mielonego imbiru,1/2 łyż.mielonego
      cynamonu,1/4 łyż.tartej gałki muszkatofowej,1/2 łyż.ziela angielskiego,4
      gożdziki,-zalej niewielka ilościa wody i duś do miękkości.Zmiksuj na jednolitę
      mase.Dodaj 600 ml.piwa /najlepiej imbirowego/i podgrzej.Na koniec dodaj sok z
      1/2 cytryny.
      3./300 ml.mleka/ryżowe,migdałowe,owsiane,sojowe krowie lub kozie/ zmiksuj z 2
      dojrzałymi bananami i 8 suszonymi daktylami/bez pestek/.Na koniec dodaj
      szczyptę mielonego cynamonu i szczyptę mielonych gozdzików.
      Myslę,że jeżeli w Twoim jadłospisie zastosujesz w/w przyprawy bedziesz bardziej
      rozgrzana.
      • Gość: Renka Re: Ciągle mi zimno IP: *.home.cgocable.net 04.03.02, 13:37
        Slaby metabolizm. TSH trzeba zmierzyc. Czernobyl sie odzywa.
        • Gość: patrysia Re: Ciągle mi zimno IP: *.client.attbi.com 05.03.02, 03:57
          Zacznij pic czerwone slodkie wino, jedna szklanke dziennie i barcz czewony,
          najlepszy koncentrat z krakusa. Jak bedziesz zainteresowana to podam gdzie to
          przeczytalam. patrysia
          • Gość: hystero Re: Ciągle mi zimno IP: *.n.club-internet.fr 05.03.02, 09:15
            Witaj, zmarznieta & "doradcy". Poza Agulha, jak zwykle bardzo "sensowna" na tym
            forum reszta radzacych trafia kula w plot. "Zmarzluszka" moze sobie jesc i pic
            wszelkie mozliwe sugerowane przez Was "mieszanki wybuchowe" i dalej bedzie
            rownie zmarznieta. przynajmniej tak dlugo, jak dlugo nie ruszy kuperka i nie
            pojdzie zbadac tarczycy i nie wlaczy terapii zastepczej.Wiec - "biegiem
            MMAAAARSZ"! To tez cie troche rozgrzeje.Wiem, co "stukam", przezylam to
            samiutko na wlasnej zmarznietej skorze. ;-D
            • Gość: Olcia Re: Ciągle mi zimno IP: *.MAN.atcom.net.pl 05.03.02, 15:07
              Od jakiegos czasu biore Ginkofar (2-3 tabletki dziennie), do tego KELP i
              witaminy i musze przyznac, ze rece przestaly mi marznac. Odkad pamietam, byly
              zimne, nogi tez, ale teraz sa cieple. Co prawda od czasu do czasu ochladzaja
              sie, ale nie na dlugo (przestaje wtedy pisac na klawiaturze na jakies 5 minut)
              To jest bardzo mile uczucie, szczegolnie gdy podaje komus reke i wreszcie nie
              zwraca sie uwagi na moje "trupie" łapki :))))
              Mozliwe, ze ma tu wplyw moja psychika, zaczelam brac leki, ktore moga mi pomoc,
              ale tak czy tak, teraz nie sa zimne i sadzę jednak, ze jest to zasluga tych
              lekow. Pozdrawiam zmarźlaki.
    • Gość: optymaln Re: Ciągle mi zimno IP: *.chomiczowka.net.pl 05.03.02, 22:31
      Zapraszam optymalni.waw.pl i placebowaw.republika.pl art o inż Adrianie
      Wosińskim szczegolnie zwroc uwage na urzadzenie ADR Protect
      • Gość: terka Re: Ciągle mi zimno IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 18:45
        na moje oko powinnaś udzać się do lekarza z prośbą o zdiagnozowanie tarczycy,
        przy niedoczynności ciągłe uczucia zimna jest normalne pozdrawiam i życzę dużo
        zdrowia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka