Dodaj do ulubionych

Co dobre na kaszel!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 17:46
nie wiem czy podczas choroby kazdy tak ma, ale ja juz dluzej nie wytrzymam,
jak juz mnie złapie to nie moge wytrzymac, zaczyna sie od suchego gardła,
naggle robi sie mi goraco i zaczyna sie kaszel, nie nawidze tego, błagam
powiedzcie co jest dobre na kaszel. Mam tez pytanie, ponieważ bylam u lakarza
w poniedzialek i diagoza lekarza byla: zapalenie gornych drog oddechowych o
dostalam antybiotyk duracef, choruje juz tydzien czasu i objawy nadal sie
utrzymuja, a w dodatku ten kaszel, szlak mnie juz trafia, czy lekarza nie
potrafia wyleczyc juz człowieka?
Obserwuj wątek
    • martini_very_bianco Re: Co dobre na kaszel!!! 26.03.04, 17:50
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12345
    • Gość: Majka Re: Co dobre na kaszel!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 26.03.04, 18:13
      Na suchy kaszel dla mnie niezawodne są krople ziołowe PECTOSOL. Kosztuja grosze
      w porównaniu do reklamowanych syropów a są bardzo skuteczne. Ja biorę 20-30
      kropli w małej ilości wody. Ale mozna je stosowac też u dzieci. Moje biorą je
      od czwartego roku życia zamiast silnych syropów typu Acodin lub Sinecod.
    • Gość: Mondzia Re: Co dobre na kaszel!!! IP: *.tor.axxent.ca 26.03.04, 18:23
      Czy to na pewno kaszel spowodowany infekcja gornych drog oddechowych? Ja
      kaslalam trzy miesiace jak gruzlik, wzielam trzy serie roznych antybiotykow,
      syropy od kaszlu i nic, ale to nic nie pomoglo. Dopiero jak inny lakarz
      zdiagnozowal zatoki i przepisal odpowiedni antybiotyk i spray do nosa, zaczelo
      sie poprawiac. Tak, kaslalam przez zatoki, wszystko splywalo mi i podraznialo
      drogi oddechowe.
      • Gość: Majka Re: Co dobre na kaszel!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 26.03.04, 19:51
        Mondziu, jaki spray?
        • Gość: Mondzia Re: Co dobre na kaszel!!! IP: *.tor.axxent.ca 26.03.04, 19:55
          Majka, sprawdze w domu, bo teraz stukam w pracy. Chyba Nasonex ale nie chce
          Ciebie w blad wprawadzac.
          • Gość: Majka Re: Co dobre na kaszel!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 26.03.04, 20:06
            Pytam, ponieważ ja mam ciągle problemy z nosem i gardłem. Ostatnio "odkryto" u
            mnie trzeciego migdała i internistka, u której byłam pierwszy raz, zapytała:
            Pani wie, że ta ściekająca wydzielina z pasmami krwi to od chorych zatok pewnie?
            W mojej przychodni przez kilka lat byłam już u wszystkich laryngologów i każdy
            zapewniał mnie, ze zatoki mam w porządku. Teraz doktorka zapisała mi
            szczepionkę IRS19. Po drugim dniu ścieka mi zdecydowanie mniej. Mam nadzieję,
            że to mi pomoże.
            Pracuj, pracuj już Ci nie przeszkadzam:)))
            • Gość: Mondzia Re: Co dobre na kaszel!!! IP: *.tor.axxent.ca 26.03.04, 20:21
              Czy przy Twoich problemach z gardlem i nosem masz rowniez kaszel?
              U mnie wszystko zaczelo sie od bolu gardla, ktory przerodzil sie w suchy
              najpierw kaszel. Lekarz niby nic w plucach nie slyszal ale przepisywal
              antybiotyki na gorne drogi. Bolala mnie przy tym czesto glowa (czolo i
              oczodoly) ale nie mialam kataru wiec nikt nie wpadl "na pomysl", ze to zatoki.
              Zatoki nie lubia zmian klimatycznych i duzej wilgotnosci a ja wlasnie
              wyjechalam na swieta na Dominikane, a tam 100% wilgotnosci. Oczywiscie jeszcze
              o tym wtedy nie wiedzialam, dostalam tam takiego ataku,ze wyladowalam tam na
              pogotowiu, bo bylam pewna, ze dostalam zapalenia pluc. Miejscowi lekarze
              rowniez sie nie poznali na zatokach, dostalam nastepny antybiotyk. Dopiero po
              powrocie z " bardzo udanego" urlopu do domu (mieszkam w Kanadzie) nowy lekarz
              od razu zdiagnozowal zatoki. Od tego czasu zaczelo mi sie poprawiac, aczkolwiek
              bardzo powoli. Teraz juz nie kaszle, mimo, ze rano czesto czuje jeszcze flegme
              w gardle. Mysle, ze to glownie ten spray mi pomogl...
              Widzisz jak ja sobie ciezko pracuje!!!:)
              • Gość: beata Re: Co dobre na kaszel!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 20:32
                nie no u mnie to przez chorobe, doppeiro od 3 dni mam kaszel, ale mnie meczy i
                nie wiem co mam robic, czy isc znow do lekarza, przeciez przepisala mi
                antybiotyk, to przeciez powinno pomoc/? a moze ktos zna jakies domowe sposoby a
                raczej babcine?
                • Gość: Majka Re: Co dobre na kaszel!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 26.03.04, 20:49
                  Beata! Spróbuj Pectosol. Kupisz w każdej aptece.
    • Gość: Mondzia Re: Co dobre na kaszel!!!- do Majki IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.03.04, 23:59
      Tak, Majka ten spray nazywa sie Nasonex, brand name: Mometasone. Jest to
      corticosteroid produkowany przez kompanie Schering. Mysle, ze dostaniesz cos
      podobnego takze w Polsce (aktywny skladnik nazywa sie Mometasone Furoate
      Monohydrate 50) Spytaj lekarza. Powodzenia.
      • Gość: Majka Re: Co dobre na kaszel!!!- do Majki IP: *.wroclaw.mm.pl 27.03.04, 00:05
        Dzięki za pomoc, ale chyba nie skorzystam. Ja biorę Dexamethason. To też
        steryd, ale łykam tabletki i w tej sytuacji stosowanie u mnie tych miejscowo
        działających preparatów nie ma sensu.
        • nat.ka Re: Co dobre na kaszel!!!- do Majki 27.03.04, 00:57
          może wykrztuśne ACC? mi zawsze pomaga na kaszel.
    • Gość: Jojne Niedopesz Re: Co dobre na kaszel!!! IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.04, 02:36
      pieprz a od kaszlu syrop.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka