09.10.10, 12:32
Witam, proszę o pomoc, mam taki problem:
Objawy:
- trudności w oddychaniu,
- ciemność przed oczami
- szum w uszach
- gwałtowne bicie serca
- drgawki
- uczucie silnego gorąca
Czy coś ze mną jest nie tak , do kogo się zgłosić z takimi objawami??
Proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • zyrafa46 Re: Serce 09.10.10, 12:42
      Taki ktoś (tajemniczy) to ma bardzo uniwersalną, międzynarodową nazwę:
      LEKARZ
      Odwiedź go, w miarę szybko.
      Tylko nie siadaj za kierownicę osobiście :-)).
      Żyra
    • dangerous934 Re: Serce 09.10.10, 12:48
      A co jeśli się tego nie leczy, może to tylko przejściowe?
      • dangerous934 Re: Serce 09.10.10, 13:05
        Takie skurcze z tymi objawami łapią mnie tak średnio co godzinę a wieczorami co 15 minut
        • dangerous934 Re: Serce 09.10.10, 13:56
          Czy to są objawy jakiejś groźnej choroby ?
    • easyblue Re: Serce 09.10.10, 15:13
      Sprawdź sobie wtedy puls - na pewno nie będzie w normie. Czy dzieje Ci się to przy zmianie pozycji /nawet nie nagłej/?
      Sprawdź ten pul, nawet teraz - wystarczy badać przez 15 sekund a potem wynik pomnożyć przez 4.
      A drgawki? Co miałeś na myśli?
      Możliwe, ze to tylko nerwica - ale pierw trzeba ja zdiagnozować. Najlepiej,jak rodzinny wyśle Cię do kardiologa, albo nawet sam wybierzesz się do niego prywatnie. Piszę o prywatnej wizycie, bo mam jako takie doświadczenie w bieganiu po lekarzach tej specjalizacji:/ Jak jesteś z Górnego Śląska to mogę polecić Ci dobrego lekarza.
      JA bym zrobiła na Twoim miejscu tak - pod wieczór /wtedy przychodnie rejonowe są już nieczynne/ pojechałąbym do jakiegoś szpitala na kardiologię i zgłosiła bym się tam na pogotowie. Gdyby pytali dlaczego nie trzymam się rejonizacji, odparłabym, ze akurat byłam u znajomych jak źle się poczułam i mnie przywieźli. Muszą Cię wtedy zbadać, możliwe, ze zostawią na obserwacji. Powiedz, że ataki masz często, że są coraz silniejsze. I nie czekaj do poniedziałku, ale załątw to już dziś. Jak pisałam, to może być jakaś bzdura, ale może być i coś powazniejszego. Najważniejsze, byś wiedziął co to i zaczął leczenie.
      Powodzenia:)
      • dangerous934 Re: Serce 09.10.10, 15:52
        Sprawdzałam puls i jest ciężko wyczuwalny .
        To zdarza mi się przy gwałtownych ruchach tj np. wstanie z krzesła,łóżka, podskoku lub większego wysiłku fizycznego np. biegu ale także nawet podczas leżenia.
        Drgawki - podczas tego ataku strasznie mnie trzęsie
        Strasznie mi zimno wtedy.
        Boje się , jestem nastolatką i nie wiem co się ze mną dzieje czy to jest normalne w tak młodym wieku???
        • easyblue Re: Serce 09.10.10, 16:07
          MUSISZ powiedzieć o tym rodzicom/opiekunom.
          Przy zmianie pozycji ciała może wystapić tzw. niedociśnienie ortostatyczne, czyli nagły jego spadek. Dzieje się to częściej osobom wysokim.
          A trzęsiesz się z zimna.

Powiedz rodzicom o objawach i poproś by Cię wieczorem zawieźli na IP do jakiegoś szpitala kardiologicznego, jak wcześniej pisałam /możesz pojechać z bratem czy ciocią, a nawet z koleżanką ale wtedy będą musiali chyba zawiadomić Twoich rodziców/opiekunów/. Uczucie zimna mozesz mieć ze stresu - ja tak mialam. Robiło mi się przeraźliwie zimno, trzęsłam się jak galareta, a wokół 30 stopni. MIjaly czasami 2-3 godziny, zanim przechodziło.

Spokojnie, w okresie dojrzewania mogą pojawiać się dziwne dolegliwości, które nie są groźne dla zdrowia. Ale żeby móc je zignorować, trzeba pierw wykluczyć poważne choroby. Sama niedawno poleżałam sobie w weekend w szpitalu, bo diagnozowali moje dziwne dolegliwości. I też słyszalam - jest pani za młoda, by można było przejść nad tym do porządku dziennego. No i zdiagnozowali i odesłali do domu z tabletkami:) Ale przebadali mnie porządnie i teraz już wiem, co mnie męczy i jestem spokojna:)
          • dangerous934 Re: Serce 09.10.10, 20:26
            ` Dziękuje Pani Bardzo :)
            Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka