Dodaj do ulubionych

swędząca wysypka

IP: *.ar.wroc.pl 18.04.04, 22:29
Byłam u dermatologa i diagnoza brzmiala, wysypka. suuuper, dostałam lorinden
C a swemnie znów potwornie, robi sie ograniczone wyniesienie na skorze
pokryte malymi pęcherzykami i nic na to nie pomaga, a ma to znamiona typowego
zapalenia, gorące bolesne obrzęknie i przekrwione, ratunku co z tym zrobic
swędzi potwornie szczególnie wieczorem i rano, wysypka jest na palcach u stóp
na duzych myslałam że to alergia kontaktowa, al nie bo już ja testowałam i
nie używam tego co mogło mnie alergiozowac. nie pojde znów do dermatologa bo
usłysze to samo, a swędzi... :(
Obserwuj wątek
    • martini_very_bianco Re: swędząca wysypka 18.04.04, 22:38
      pewnie usłyszysz i dostaniesz sterydek jakiś:(. może można ziołowo, zajrzyj na
      forum zioła, na pewno możesz kupić maść z nagietka, bo on ogólnie dobrze robi
      na skórę i mnie już niejednokrotnie zdarzyło się go stosować na krostki i
      krosteczki. no i ja bym się wybrała do homeopaty, cokolwiek Doki na to powie:)))

16%VOL
      22%VAT
      • Gość: mala Re: swędząca wysypka IP: *.ar.wroc.pl 18.04.04, 22:52
        sorry ale jestem przyszlym medykiem i nie wierze w homeopatie przynajmnije w to
        co uznawane jest za leki homeopatyczne. ok wiem ze jest medycyna ludowa,ale to
        nie jest homeopatioa. jak ktos kaze mi lykac tabletki np z wyciagu z watroby w
        ktorej na jedna tabletke moze nie przypadac ani jedn miliiardowa czesc tego
        wyciągu to sorry, nie wierze w efekt placebo. a lorinden ma sterydzik i g...
        daje
        • martini_very_bianco Re: swędząca wysypka 18.04.04, 23:02
          w spory się nie wdaję, bo już o tym było:)))). a linku do strony who Wam nie
          mogę podesłać, bo ona otwierając sie automatycznie zawiesza mi komputer. I nie
          unoś się tak, chciałam Ci tylko pomóc. Zawsze się wkurzasz, jak ktoś Ci
          proponuje?

16%VOL
          22%VAT
          • Gość: mala Re: swędząca wysypka IP: *.ar.wroc.pl 18.04.04, 23:04
            przepraszam, ja poprostu swego czasu duuuzo szukałam o homeopatii i poczytałam
            i teraz bywam cholernie nerwowa jak słysze to hasło. przepraszam ze na ciebie
            wylałam swoja flustracje z całego ciężkiego dnia. kżdy ma własne zdanie. ja
            znam ludzi którym pomaga zwyczajna woda do zastrzyków, mimoz e teoretynie nic
            nie jest juz im w stanie pomoc
            • vitalia Re: swędząca wysypka 18.04.04, 23:17
              Jak jesteś mała to i pewnie młoda .Dlatego nie wkurzaj się ,bo jeszcze wiele
              rzeczy w życiu Cie zadziwi.Każdy sposób jest dobry jeśli przynosi ulgę
              choremu.Czas aby zacząć łączyć Medycynę kliniczną z naturalną.Przeczytaj sobie
              Stulecie chirurgów,,,,,,,Jak myślisz skąd wzięła się cała medycyna . Na jakiej
              bazie powstawały pierwsze leki??A penicylina skąd się wzięła.A naparstnica co
              zrobiła się sama ,chemicznie ?Jeśli jest szansa,że coś może pomóc, to trzeba tą
              szansę wykorzystać.
              • martini_very_bianco Re: swędząca wysypka 18.04.04, 23:20
                kto napisał "stulecie chirurgów" i skunt to wziunć? wiesz, vitalio, mi się
                wydaje, że to trochę jak z alchemikami: wszyscy się z nich naśmiewają, że
                naiwni, głupi i ciemni, a to, jakby nie spojrzeć, byli pierwsi chemicy...

16%VOL
                22%VAT
                • vitalia Re: swędząca wysypka 18.04.04, 23:27
                  Nie pamiętam teraz autora,książka wyczytana do bólu z dziesięć razy.Mam ją
                  gdzieś w bibliotece poszukam to CI napiszę .Rewelacja.
    • Gość: Artur Re: swędząca wysypka IP: *.sasknet.sk.ca 18.04.04, 23:05
      Bo moze to jednak nie jest wysypka alergiczna; a wtedy steryd za bardzo nie
      pomoze, albo nawet zaszkodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka