Dodaj do ulubionych

Obita twarz POMOCY !

15.06.11, 11:00
Witam mam taki problem zostałem napadnięty i pobity mam złamanie kości jarzmowej i szczęki do tego oczy sine i ogólnie cała twarz obita i kolorowa . Po CT głowy wyszło mi takie coś "złamanie ściany przedniej zatoki szczękowej prawej, w jej świetle widoczny poziom płynu". Moje pytanie jak mam sobie poradzić z twarzą aby zeszła mi opuchlizna i twarz nie była kolorowa ?
muszę to zrobić do 26.06 a twarz mi obili 12.06 da radę jakoś się wykurować ? w takim czasie ?
Obserwuj wątek
    • 001zakrecona Re: Obita twarz POMOCY ! 15.06.11, 13:42
      pierwsze zgłoś to na Policje ;).
      a drugie okładaj cały czas lodem kup sobie jakiś krem/maść w aptece na pewno Ci doradzą.
    • brzuchalek Re: Obita twarz POMOCY ! 17.06.11, 14:33
      Ja po wypadku, kiedy mialam całą gębę sina, ratowałam sie domową lampa solux z fioletowa żarówką. Naświetlałam pyszczydlo po kilka razy dziennie, pomogło. Siniaki szybko zeszły, rany sie w miare pogoiły.
    • brzuchalek Re: Obita twarz POMOCY ! 17.06.11, 14:51
      A, jeszcze obmywalam sobie twarz na zmiane jak najzimniejsza i jak najcieplejsza woda, ile razy wlazlam do lazienki. Tam gdzie mialam szwy też. Tylel ze nie wycieralam twarzy, zeby jakiegos paskudztwa sobie nie zaplikowac. Wydaje mi sie, ze to tez pomoglo, bo i opuchlizna i siniaki lepeij sie wsysały. Chociaz to pewnie nie jest prawidlowe działanie :)
      Ogolnie goilo sie na mnie wszystko, nie przymierzając, jak na psie. Podrawiam i zdrowia zycze!
    • kol.3 Re: Obita twarz POMOCY ! 18.06.11, 23:32
      Idź do apteki coś Ci poradzą. Może np. Lioton 1000. Niedawno upadłam na ulicy prosto na twarz, tu i ówdzie miałam zasinienia m. in. Lioton 1000 pomógł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka