Dodaj do ulubionych

cholesterol- proszę o interpretację

IP: 62.233.185.* 17.05.04, 23:12
Proszę o opinie
kobieta ok 55 lat, wyniki są następujące (bez nadwagi)
cholesterol całkowity 358
HDL 65,8 (poziom pożądany ᡹)
LDL 266
trójglicerydy 129 (norma )
proszę uprzejmie Was o jakies interpretacje
jak się mają do siebie wartości, itp.
dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: N.C. Re: cholesterol- proszę o interpretację IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 18.05.04, 06:50
      Na pewno cholesterolou masz za dużo! Dokładne normy masz w tym linku:
      www.bio-inter.pl/bm/index.php?d=5&a=6
      Wpisz w wyszukiwarce na forum słowo - cholesterol. temat przewija się ostatnio,
      było sporo odsyłaczy i wyjaśnień, a także informacjio prawidłowych dietach.
      Z tego ca pamiętam, wskazane są grejpfruty, co najmniej 1 dziennie, mają wpływ
      na obniżenie cholesterolu. A to, że nie masz nadwagi, to oczywiście dobrze, ale
      również chudzielcy mogą (chociaż rzadziej) mieć problem z nieprawidłową
      gospodarką lipidową. Jest to jednak do "naprawienia". Powodzenia!
    • Gość: Marysia Re: cholesterol- proszę o interpretację IP: *.pk.edu.pl 18.05.04, 19:55
      Witam tak naprawde nie ma leku który zlikwidował by nadmiar cholesterolu leki
      jedynie rozbijaja te płytki a one nadal krążą w naszym układzie krążenia i
      istnieje realne zagrozenie zawałem wylewem zatorem itp.Mój znajomy miał równiez
      taki problem ale brał jakies suplementy ziołowe które mó pomogły i zbił go do
      wartosci normowych czuje sie swietnie.Co to za preparaty nie wiem ale jak masz
      jakies pytania to pisz do niego koliuch@poczta.fm pozdrawiam i duzo zdrowia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka