Dodaj do ulubionych

problem z cukrzycą

05.12.11, 18:39
witam . 2 tygodnie złamalem noge a dokładnie kość strzałkową i zerwałem nerw strzałkowy . miałem operację po której nogę włożyli mi w gips . biorę zastrzyki przeciwzakrzepowe. choruję od 5 lat na cukrzycę . miałem już ustabilizowane cukry ale od czasu operacji zaczęlo się coś dziać z nimi niedobrego . mimo zwiekszenia dawki insuliny cukier ciągle waha się w granicach od 190 do 220 . w żaden sposób nie mogę go obniżyć . czy to może być wynikiem złamania nogi i przebytej operacji ? czy tak będzie dopóki noga się nie zagoi ? proszę o odpowiedź
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: problem z cukrzycą 05.12.11, 20:22
      grubas6661 napisał:

> witam . 2 tygodnie złamalem noge a dokładnie kość strzałkową i zerwałem nerw st
      > rzałkowy . miałem operację po której nogę włożyli mi w gips . biorę zastrzyki p
      > rzeciwzakrzepowe. choruję od 5 lat na cukrzycę . miałem już ustabilizowane cukr
      > y ale od czasu operacji zaczęlo się coś dziać z nimi niedobrego . mimo zwieksz
      > enia dawki insuliny cukier ciągle waha się w granicach od 190 do 220 . w żaden
      > sposób nie mogę go obniżyć . czy to może być wynikiem złamania nogi i przebytej
      > operacji ? czy tak będzie dopóki noga się nie zagoi ? proszę o odpowiedź

A nie jest to skutek mniejszej aktywności fizycznej? Ruch w cukrzycy jest bardzo ważny.

S.
      • wielimak Re: problem z cukrzycą 06.12.11, 10:03
        Miałam podobny problem po operacji.Podczas wizyty u lekarza pierwszego kontaktu powiedzialam o tym.Lekarka stwierdziała, że to normalne i unormuje się .Według niej jest to objaw uboczny narkozy. Ale trochę to trwało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka