Dodaj do ulubionych

drętwienie rąk

26.01.12, 08:16
czym może być spowodowane, biorę już magnez, wapń, a ręce dalej drętwieją szczególnie w nocy, od około 1,5 miesiąca, jestem 3 miesiące po porodzie, wcześniej nic się takiego nie działo, aha dodam że jestem na diecie bez mlecznej, szykuje się lekarz czy jednak czegoś brakuje w organizmie.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: drętwienie rąk 26.01.12, 09:41
      przemęczenie, nerwica lub coś z kręgosłupem od przeciążenia.
      • alpepe Re: drętwienie rąk 26.01.12, 09:42
        też tak miewam.
        • dorotatop Re: drętwienie rąk 26.01.12, 13:23
          no dobrze ale przejdzie ?? samo?? może i przemęczenie wstaje w nocy dość często a o 6 już jestem na nogach.
      • sadowski.d Re: drętwienie rąk 05.04.12, 08:04
        dokładnie dodałbym do tego jeszcze wprowadzenie do diety ryb, więcej nabiału, orzechów
    • elle666 Re: drętwienie rąk 26.01.12, 14:19
      a może kręgosłup szyjny? jeśli ręcę drętwieją Ci w nocy, to to całkiem prawdopodobne, szczególnie jeśli śpisz na niewygodnej poduszce. moja koleżanka ma to samo, ale odkąd kupiła sobie poduszkę ortopedyczną (tzw. poduszka szwedzka) jest dużo lepiej. tym niemniej ja bym zrobiła przeswietlenie i poszła na jakąś konsultację do ortopedy, powinien zlecić rehabilitację, to na pewno pomoże
    • kol.3 Re: drętwienie rąk 26.01.12, 18:28
      Też obstawiam kregosłup szyjny.
    • blue-lumia Re: drętwienie rąk 27.01.12, 12:39
      Według mnie związek jest z kręgosłupem. Ćwiczenia, basen, ewentualnie rehabilitacja.
    • sunflower7614 Re: drętwienie rąk 27.03.12, 17:37
      to moze tez byc ciesn nadgarstka
      • bimota Re: drętwienie rąk 02.04.12, 22:41
        A co to ?
    • humbak_wyscigowy Re: drętwienie rąk 05.04.12, 17:31
      To drętwienie rąk w nocy może być spowodowane problemami z krążeniem. Ja tak mam z powodu niektórych leków na nadciśnienie. Przeważnie drętwieje mi tylko jedna ręka, ale za to do tego stopnia, że po przebudzeniu czuję się, jakby ta ręka była obca, martwa i nie należała do mnie. Mogę ją wziąć drugą ręką, podnieść, przesunąć i w ogóle tego nie czuję. Dopiero po kilku chwilach wraca mi stopniowo czucie, a potem możliwość poruszania nią. Najdziwniejsze jest to, że w zalezności od tego, jaki lek biorę, to drętwienie jest trochę inne.
      • oldboy42wawa Re: drętwienie rąk 06.04.12, 21:05
        drętwienie rąk może być spowodowane wieloma chorobami włącznie do zawału - jednak najczęściej jest to kręgosłup szyjny szyjny i krążenie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka