Dodaj do ulubionych

dziwne objawy

08.02.12, 18:52
Rozpoczęłam studia. Jednakże musiałam je przerwać z uwagi, że objawy, które stopniowo się nasilały uniemożliwiały mi naukę. Utrudniona koncentracja, chaos myśli, ucisk w okolicach skroni, zawroty głowy, zmęczenie, lękliwość. Obraz z daleka stał się zamazany, okulista nie stwierdził żadnej wady wzroku (zaledwie -0,25). Oprócz tego, poczucie pustki w głowie, mam wrażenie,że wszystkie bodźce i informacje docierają do mnie w opóźnionym tempie. Straciłam zdolność wiązania faktów z wiedzą. Wróciłam do domu. Lekarz pierwszego kontaktu zalecił psychologa i psychiatrę. Nie wiem, co o tym wszystkim mam myśleć. Dzisiaj mama poprosiła mnie o wyprasowanie ubrań, wyprasowałam, tyle że nie to, co trzeba. Nie powiązałam tego, że pranie wisiało w łazience, mimo że dwa dni temu sama wyciskałam wodę ze swetra, żeby nie kapało podczas kąpieli... Jestem tym wszystkim bardzo zmęczona i zirytowana. Chcę normalnie się uczyć, bez takich problemów. Staram się zdrowo odżywiać, ćwiczę jogę. Byłam na pierwszej wizycie u psychologa. Nic na razie nie wiadomo. Usłyszałam tylko, że to depresja.
Obserwuj wątek
    • nn.m Re: dziwne objawy 08.02.12, 19:52
      to może być zwykłe przemęczenie a może warto skorzystać z porady neurologa?
    • marzec693 Re: dziwne objawy 09.02.12, 18:49
      radziłabym dobrego neurologa
    • easyblue Re: dziwne objawy 09.02.12, 21:48
      Neurolog niech Cię porządnie przebada.
      • loglog012 Re: dziwne objawy 15.02.12, 13:37
        Neurolog nic nie stwierdził. Teoretycznie, nic mi nie powinno być __
        • easyblue Re: dziwne objawy 15.02.12, 17:04
          Teoretycznie być może.
          Jaką masz morfologię? Może to brak jakiś witamin?
          • siostra.bronte Re: dziwne objawy 15.02.12, 18:40
            No właśnie, robiłaś dokładne badania krwi? Morfologia, hormony tarczycy, witaminy, minerały itd.
    • mama6116 Re: dziwne objawy 15.02.12, 21:33
      Miałam bardzo podobne objawy (z wyjątkiem ucisku w okolicach skroni) i jeszcze kilka innych. Narastały powoli. Stwierdzono depresję, po czterech latach nieskutecznego leczenia obstawiono zaburzenia osobowości, aż w końcu rok temu okazało się, że mam niedoczynność tarczycy spowodowaną chorobą Hashimoto. Po wzięciu niewielkiej ilości hormonów objawy depresji zniknęły bez śladu. Jednak tak długo nieleczona niedoczynność zostawiła większe spustoszenie i teraz z trudem zbieram się do powrotu do zdrowia. Dlatego szczerze radzę: nie oglądaj się na lekarzy i zrób badania TSH, ft4, ft3, wit. B12, ferrytynę i wit. D. Jeśli wyniki powyższych badań będą w normach, ale na ich granicach, zacznij czytać forum Hashimoto na GW - tam otrzymasz dużo informacji na temat interpretacji tych wyników i samej choroby. Poczytaj też o objawach niedoborów witamin. Lekarze często nie podejmują leczenia, jeśli wyniki są w normie. Ja zapłaciłam za to okrutnie.
      Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
      M
    • alpepe Re: dziwne objawy 16.02.12, 11:23
      nie każdy musi studiować.
      Wygląda to nie tyle na depresję, co na silną nerwicę, psychiatra powinieni ci pomóc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka