Dodaj do ulubionych

objawy hipoglikemii non stop

06.03.12, 19:00
Witam. Gdzieś we wrześniu wykryto u mnie hipoglikemię reaktywną. Stosuję odpowiednią dietę, staram się tzn. posiłki max. co 3h, wykluczyłam pewne produkty. Kiedy czułam, że spada mi cukier, po prostu jadłam posiłek z węglowodanami tzn. np. kromka chleba pełnoziarnistego z serkiem białym czy coś takiego. Gdzieś półtora tygodnia temu zaczęłam odczuwać głęboki niepokój, drżenie rąk, kołatanie serca, problemy ze wzrokiem, kompletny brak koncentracji. Z początku chciałam wybrać się do neurologa, jednak kiedy objawy przestały się nasilać, że tak powiem na spokojnie dostrzegłam, iż takie same objawy mam gdy spada mi cukier tylko że teraz są one wciąż, od razu po przebudzeni, trwają cały dzień... nie zmieniłam nic w swojej diecie, choć mam wielką ochotę na słodycze (normalnie nie przepadam za słodkim)... Jeszcze bardziej przesterzegm diety, lecz nic nie pomaga, zapisałam się już na wizytę do diabetologa, nie mam pojęcia co robić, czemu tak się dzieje?... Jest mi z tym naprawdę ciężko.
Obserwuj wątek
    • mi.ka.n Re: objawy hipoglikemii non stop 06.03.12, 19:20
      Przy silnym spadku cukru wskazane jest wziąc kostke cukru.
      • kozica111 Re: objawy hipoglikemii non stop 06.03.12, 20:11
        Pewnie trzeba powtórzyć badania,a doraźnie może próbuj jeść coś co wolno uwalnia cukier ale dłużej, kasze np;
    • majenkir Re: 07.03.12, 13:23
      A sprawdzasz sobie cukier?
      • kasiaania20 Re: 07.03.12, 18:16
        Musisz mierzyc sobie cukier w domu na glukometrze, bo tak po samych objawach to trudno poweidzieć co się dzieje i przy jakich glikemich już masz takie objawy. Poza tym musicszte wyniki pokazać lekarzowi , żeby coś mógł powiedzieć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka