23.05.12, 21:27
Mam dość krępujące pytanie . Od pewnego czasu w lewej "dziurce" nosa mam bardzo sucho . Robią mi się rozlegle strupki , które utrudniają oddychanie i strasznie działają na nerwy . Smarowałam już kremem bambino , nivea , alantanem nic nie pomaga . Czy miał ktoś podobny problem lub wie co ozna z tym zrobić ?
Obserwuj wątek
    • honek11 Re: Strupy 24.05.12, 20:33
      Pewnie miałeś katar, potem np. samochód z klimatyzacją i tzw. strupy gotowe. Na taką dolegliwość najlepsze fizjologiczny roztwór wody morskiej (STERIMAR). Stosować 2-4 razy dziennie, należy nawilżać śluzówkę nosa.
      Pozdrawiam
      • erka.erka Re: Strupy 29.05.12, 01:06
        Co to jest "fizjologiczny roztwór wody morskiej"?
        • erka.erka Re: Strupy 30.05.12, 20:03
          Honek, czekam na informacje.
          • erka.erka Re: Strupy 30.05.12, 20:04
            PS. Pozdrawiam.
            • honek11 Re: Strupy 30.05.12, 22:10
              Fizjologiczy roztwór wody morskiej to areozol do nasa ( w aptekach). Stosuje się go w przypadku "zatkanego nosa" lub też w przypadku "strupów". Chodzi o to, by nawilzyć śluzówkę nosa, by łatwiej było usunąć wydzielinę oraz by nie zasychała. Jest to lepsze niż stosowania natłuszczania np. alantanów. Pzdr
              • erka.erka Re: Strupy 31.05.12, 06:07
                Roztwor fizjologiczny, jest to 0.9% roztwor NaCl w H2O. Nie pojecia "fizjologiczny roztworwody morskiej".
                Zrozumiano?
                • dorin4 Re: Strupy 31.05.12, 15:01
                  tzn. co? uważacie, że to podrażnienie od kataru? strupy w nosie? według mnie może to być raczej opryszczka w nosie i na to już leków w aptekach nie brakuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka