Dodaj do ulubionych

Bóle stawów

05.06.12, 13:17
generalnie dokuczają mi lekko od kilku lat, zaczęło sie od bólu stóp po np powstaniu od stołu, czy wyjściu z samochodu; byłam wówczas u lekarza, badania nic nie wykazały.
Teraz, od kilku juz miesięcy bolą mnie nogi od kolan w dół, oraz ręce-od łokci w dół.
Co jakis czas pojawia mi sie też wysypka na stopach - w okolicach kostek na bocznych płaszczyznach, nie na podeszwie.
Nie dotarłam jeszcze do lekarza.
czy ktos ma pomysł co z tym robić?
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Bóle stawów 05.06.12, 14:48
      eri22 napisała:

> generalnie dokuczają mi lekko od kilku lat, zaczęło sie od bólu stóp po np pows
      > taniu od stołu, czy wyjściu z samochodu; byłam wówczas u lekarza, badania nic n
      > ie wykazały.
      > Teraz, od kilku juz miesięcy bolą mnie nogi od kolan w dół, oraz ręce-od łokci
      > w dół.
      > Co jakis czas pojawia mi sie też wysypka na stopach - w okolicach kostek na boc
      > znych płaszczyznach, nie na podeszwie.
      > Nie dotarłam jeszcze do lekarza.
      > czy ktos ma pomysł co z tym robić?

Dotrzeć ds lekarza.

S.
      • eri22 Re: Bóle stawów 17.08.12, 16:18
        Byłam; mam więcej spać.
        • venus22 Re: Bóle stawów 25.09.12, 05:58
          Byłam; mam więcej spać.

tiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..................

Minnie
        • snajper55 Re: Bóle stawów 25.09.12, 13:15
          eri22 napisała:

> Byłam; mam więcej spać.

Z tym lekarzem?

S.
    • mel.la Re: Bóle stawów 17.08.12, 20:08
      Poczytaj o fibriomialgii:

www.medigo.pl/pozostale-dolegliwosci-twoje-zdrowie/fibromialgia-spor-o-bol
      • dakota_1234 Re: Bóle stawów 03.09.12, 23:38
        Łuszczycowe zapalenie stawów
    • marianne11 Re: Bóle stawów 05.09.12, 22:05
      Zbadaj sobie anty-CCP jesli Cie stac.
    • alida22 Re: Bóle stawów 17.09.12, 16:08
      Do Eri,
      Napisz prosze co jesz. Będzie łatwiej o wskazówki dla Ciebie.
    • mandaryna.1 Re: Bóle stawów 18.09.12, 18:07
      A na wewnętrznej stronie dłoni nie wystepuje pęcherzyki? Ja miałam na grzbietach stóp i równiczesnie na wewnętrznej stronie dłoni,chodziłam do dermatologa,zapisywano mi cuda,a stawy bolały,kolana,rece tez.Może to s mieszne,ale zaczynało się jakby ciepłemPewnego razu przyszedł szwagier z psem i pies zaczął mi intensywnie lizać i brzegi stóp i dło nie.Przychodził wielokrotnie,długo to trwało,ale wysypka zniknęła i przestała się robic.Ale po kilku latach znalazłam w internecie,że tak zaczyna się zapalenie ztawów,a nawet gościec.Do dziś żaden lekarz się na ten temat nie wypowiedział,a to prawda!!! Poszukaj w Googlach o zapaleniu stawów,tam powinnas znaleźć zdjęcia.Zapalenie stawów dalej mam,leczę farmakologicznie,alew żaden lekarz nic sie nie dopatrzył w tej wysypce.Spróbuj zasugeroiwac lekarzowi,nie ma rady.
      • marianne11 Re: Bóle stawów 20.09.12, 13:49
        mandaryna.1 napisała:

> ecie,że tak zaczyna się zapalenie ztawów,a nawet gościec.

to to samo - "gościec" to dawna nazwa zapalenie stawów (reumatoidalnego) ;-)
    • jeannein86 Re: Bóle stawów 24.09.12, 19:53
      W przypadku większego bólu możesz zastosować miejscowy zastrzyk na stawy który uzupełnia poziom płynu jaki się tam znajduje: www.aptekawsieci.pl/synocrom-br-1-strzykawka-2ml.html
      Tylko ta wysypka jest niepokojąca...
      • pineska002 Re: Bóle stawów 28.02.14, 15:50
        Witam. Mam też podobny problem. Też boli mnie od kolan do stóp praktycznie cały czas. Ciężko mi chodzic, ruszać stopami. Najbardziej boli na zgięciu stopy, nie mogę podnieść stopy do góry a także w dół. Boli tak przy kości piszczelowej w obu nogach. No i czuje pieczenie w stopach i czasami w kolanach. Doszło do tego jeszcze lekkie pobolewanie w nadgarstkach. A i jeszcze robią mi się siniaki. Robiłam morfologie i badanie tarczycy wyniki w normie. Więc co to może być?
        Dziękuje za odpowiedź.
        • asis09 Re: Bóle stawów 01.03.14, 17:16
          borelioza?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka