Gość: Kazik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 10:16 Wiem,że to pytanie wszystkich rozśmieszy,ale ja naprawdę nie wiem. Jak nazywa się lekarz specjalista od wątroby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary_ann Re: Wątroba 30.06.04, 10:26 Nie ma w tym pytaniu nic śmiesznego, to chyba nie jest powszechnie znana specjalizacja. Taki lekarz to HEPATOLOG (tylko nie pomyl z herpetologiem:-))) Pozdrowienia mary_ann Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Wątroba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 10:32 Dziękuję. Mam jeszcze dwa pytania: 1/mam dwukrotnie wyższy niż dopuszcz norma poziom bilirubiny.O czym to może świadczyć?Jakie badania jeszcze wykonąć? 2/czy gdybym nie trafił do hepatologa to iść z tym do lekarza ogólnego czy też może gastrolog będzie właściwszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Wątroba IP: *.agh.edu.pl 30.06.04, 16:27 Do gastrologa (ta specjalizacja jest połączona z hepatologią), ale ogólny też może być. Zrób AST, ALT, GGTP, morfologię krwi. Podwyższona bilirubina jest w milionie różych chorób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nenya Re: Wątroba IP: *.lj.pl / *.lj.pl 30.06.04, 17:06 jeśli jesteś z w-wy to polecam klinike fundacji gastroenterologii na waryńskiego 10a, tam są świetni specjaliści i hepatolodzy i gastrolodzy, możliwośc wykonania różnych badań specjalistycznych (oczywiście za odp. opłatą...) Odpowiedz Link Zgłoś