Dodaj do ulubionych

Ale wstyd:/

27.10.25, 22:43
Bylam w rossmanie. Do koszyka drobiazgi, dość sporo, bo w rossmanie to bywam raz na 3 miesiące, do ręki papier toaletowy. Przy kasie samoobslugiwej papier na ziemię, koszyk na kasę. W trakcie telefon. Nie odbieram, ale zadzwonił ponownie. Przyjaciółka z onkologii. Miałam tylko powiedzieć, że oddzwonię, ale w sluchawce uslyszalam "mam wznowę". Nogi się pode mną ugięły, skanowalam szybko, zapomnialam o papierze, który jednqk podnioslam i ruszyłam do wyjscia. No i ochroniarz mnie zatrzymał z pytaniem czy aby na pewno wszystko zapłaciłam. Na szczęście miglam wrócić i zaplacić za ten papier. No wstyd.

A przyjaciółka po 5 katach wznoqa, niestety przerzutami do kości, wątroby, pluc. Co za cholerstwo sad
Obserwuj wątek
    • marooska Re: Ale wstyd:/ 27.10.25, 22:44
      Przrpraszam za literówki, ale od płaczu bo sobie popłakalyśmy, już nie widzę
      • boggi_dan Re: Ale wstyd:/ 27.10.25, 23:01
        No smutek. Trzymaj się i zdrowia dla przyjaciółki.
      • wakacje_50 Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 07:53
        Nie martw się, to się podobno zdarza

www.rmf24.pl/fakty/polska/news-posel-konfederacji-konrad-berkowicz-zatrzymany-w-sklepie-int,nId,8035160
    • magdulecp Re: Ale wstyd:/ 27.10.25, 23:02
      Aha i w tym wszystkim najgorszym było nie zapłacenie za papier do dupy? Brak mi słów.
      • elinborg Re: Ale wstyd:/ 27.10.25, 23:11
        Tak jakoś chciałam delikatniej, ale odczucie mam podobne.
        Dziwnie rozwinięty wstęp do głównej sprawy, która chyba się chciałaś podzielić.
        • marooska Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 04:41
          Zestresowalam się i bałam się, że ochroniarz nie bedzie chciał sluchać tlumaczeń. Wychodzilam bez placenia.
    • infinitypool Re: Ale wstyd:/ 27.10.25, 23:19
      Strach każdego, kto to już raz przeszedł.
      A gdzie ten rak byl przy pierwotnej diagnozie? Obstawiam pierś..uncertain
      • marooska Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 04:41
        Tak
    • primula.alpicola Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 06:07
      Nie wstyd, tylko dramat.
      Współczuję
      • marooska Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 06:15
        Dramat kolezabki. Moj wstyd, że zostałam zlodziejką (w oczach pana ochroniarza, ktory siedział na kamerkach
        • anajustina Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 06:37
          Bzdura, co się jakimś chłopem przejmujesz. Wiesz, jaki był powód roztargnienia. A co do przyjaciółki - teraz są znacznie lepsze metody leczenia niż pięć lat temu. Co jej lekarze powiedzieli?
          • marooska Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 07:25
            Na razie pogłębiona diagnostyka
            • anajustina Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 07:45
              Aha. Ale rozsianego też można pokonać.
        • netlii Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 08:39
          marooska napisała:

>Moj wstyd, że zostałam zlodziejką (w oczach pana ochroniarza,
          > ktory siedział na kamerkach

Nie wiem czy masz podobny mechanizm do mojej matki czyli gdzieś na margines zepchnąć tematy trudne a w range afery ubrac lekkie problemy. Co się przejmujesz zdaniem obcego chłopa, pomyślał se co se pomyślał.

> Dramat kolezabki

Pewnie wiesz co robić, ale trzeba się zebrać w sobie i siły by wesprzeć osobe bliską.
          Przesyłam więc wirtualnie zapasy energii.
    • pffpffpff Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 06:43
      Przykro mi z powodu Twojej koleżanki.
      Papierem się nie przejmuj. Ja tak kiedyś zrobiłam i nikt mnie nie zatrzymał. Dotarło do mnie w domu.
      Też było mi wstyd.
      • kachaa17 Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 07:15
        Ja też kiedyś nie zapłaciłam za coś w Rossmanie. Zorientowałam się w domu, wróciłam i oddałam.
      • marooska Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 07:21
        Tak, też przypadkowo zabralam drobiazg, w dodatku na wyjeździe i nie mialam jak wrócić, zeby doplacić. Wtedy jednak to był drobiazg za jakieś 3-4 zł. Tu jednak pan mnie postraszył policją, bo wg niego nieprzypadkowo pominęlam 2 największe opakowania najlepszego papieru. A ja naprawdę nie dostrzeglam róznicy w rachunku na prawie 60 złuncertain No i rzewne historyjki to pewnie slyszy za każdym razem
    • bezmiesny_jez Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 07:16
      W życiu nie widziałam w Rossmannie ochroniarza, ale mniejsza. Po otrzymaniu takiej wiadomości, przeżywasz niezapłacony niechcący papier toaletowy? Jakoś trudno w to uwierzyć.
      • marooska Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 07:23
        Ja też nie widzialam, ze ktos gdzieś siedzi "na kamerkach". No cóż, jak widać pan się ujawnia w takich razach. Naprisalam ochroniarz, bo w sumie jienwiem, jaka jesy jeho funkcja. Nie jest to nikt w stylu pana z hipermarketu
        • marooska Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 07:26
          *nie wiem
        • bezmiesny_jez Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 07:30
          No to szybko się zmaterializował, bo kasy w rosmanach są zaraz obok wyjścia. I zamiast patrzyć, czy nikt nie kradnie w sklepie przyglądał się czy pani przy kasie na pewno wszystko skasuje. Niech Ci będzie.
          • marooska Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 07:43
            No widać się przyglądał. 1000 razy pisałam, ze nie mieszkam w dużym miescie. U nas zawsze, zwłaszcza do południa pustki,no chyba że jakies mocne przeceny kolorówki, to wtedy mlodsza mlodzież turystycznie
            • bezmiesny_jez Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 08:06
              Ale gdzie on siedział, ze zdazyl cię złapać przed wyjściem?
              • netlii Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 08:34
                Bywa tak, że monitoring w Rossmannie jest zaraz obok kas samoobsługowych.
              • marooska Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 08:39
                Nie mam pojęcia. Przy kasach samoobslugiwych, fakt, jest wejście na zaplecze sklepu. Może tam. Ja też niespecjalnie szybko wychodzilam, bo mialam pelen kosz produktów i po skasowaniu musiałam się spakować
                • netlii Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 08:41
                  marooska napisała:

> Nie mam pojęcia. Przy kasach samoobslugiwych, fakt, jest wejście na zaplecze sk
                  > lepu. Może tam.

Tak się kiedyś przyjrzałam i w większych Rossmannach jak te w centrach handlowych ochroniarz ma po prostu biureczko z monitorem i kontroluje temat na bieżaco. Przy samych kasach samoobsługowych.
      • afro.ninja Re: Ale wstyd:/ 31.10.25, 08:45
        Nie widziałaś w rossmanie ochroniarza??? Przez lata w kazdym rossmanie byl ochroniarz! Normalnie łazili za ludźmi jakby to była sephora.
        • arabelax Re: Ale wstyd:/ 31.10.25, 09:09
          Ja też od baaardzo dawna nie widzialam. Pare lat temu byli, teraz nie ma.
    • wakacje_50 Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 07:38
      Spytam wprost: czy ten wątek to jakieś nawiązanie do posła Konfederacji pana Berkowicza, który nie zapłacił za zakupy w Ikei? A teraz w mediach trwa akcja wybielania, że zapomniał, że nie usłyszał, że każdemu się zdarzyło?

No nie każdemu..... Tak jakby wyjście ze sklepu z towarem, a bez płacenia, kiedyś nazywało się kradzieżą, ale to było kiedyś
      • marooska Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 07:44
        Nie czytam wszystkich wątków
        • wakacje_50 Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 07:46
          marooska napisała:
          > Nie czytam wszystkich wątków

Ale jakich wątków? Ja nie piszę o żadnym wątku, tylko o sensacji medialnej z wczoraj, o której było wszędzie (nie słyszałaś?)
      • anajustina Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 07:44
        Ja kiedyś wyszłam bezwiednie bez zapłacenia za jeden produkt. Pani na kasie nie nabila. Zorientowałam się po paru dniach. Stwierdziłam, że jak się teraz zgłoszę, to narobię babce więcej kłopotu za gapiostwo niż to warte. A teraz mnie zjedzcie.
      • hanusinamama Re: Ale wstyd:/ 31.10.25, 08:35
        Tak mi się z tym skojarzyło...no każdemu się przecież zdarza.
    • lauren6 Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 08:56
      Bardzo współczuję sad
      • abasia0 Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 11:45
        Cóż za zbieżność problemów przy kasach🙄 złodziej jest złodziejem i tyle.
        • anajustina Re: Ale wstyd:/ 28.10.25, 12:07
          Złodziej musi mieć zamiar i świadomość, tu forumka się zakręciła.
          • pffpffpff Re: Ale wstyd:/ 31.10.25, 09:20
            Nie ma znaczenia. To kradzież 🤪
            • anajustina Re: Ale wstyd:/ 31.10.25, 12:21
              W sensie prawnym jednak nie. Moralnym tym bardziej nie.
    • shmu Re: Ale wstyd:/ 31.10.25, 09:06
      Daj spokoj. To jest jego praca, przeciez widzial jak bylo, skoro zobaczyl, ze nie zaplacilas. Na prawde jest roznica pomiedzy zlodziejstwem a roztargnieniem i to sie widzi. Zaplacilas i po sprawie. Trzymaj sie za siebie i za przyjaciolke. Teraz cie potrzebuje.
      • dekoderka [...] 31.10.25, 09:15
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • iwles Re: Ale wstyd:/ 31.10.25, 13:21
          dekoderka napisała:

> Dziwne, bo forumowa "prawniczka" w wątku o Berkowiczu nie zna pojęcia "roztargn
          > ienie" i każde wyniesienie towaru bez płacenia nazywa kradzieżą 😁
          >

Bo każde wyniesienie towaru bez płacenia jest kradzieżą. Nie ma takiego ani wykroczenia, ani przestępstwa jak "roztargnienie".
        • anajustina Re: Ale wstyd:/ 31.10.25, 14:07
          Akurat ona się zgodziła ze mną, że nieświadomie to nie ma kradzieży, ale niestety jak tę nieświadomość udowodnić.
        • shmu Re: Ale wstyd:/ 01.11.25, 14:49
          Nie znam sprawy i watku, ale to nie jest tak, ze kazdy, kogo zatrzyma ochroniarz byl akurt roztargniony - czesc ludzi kradnie. Nagrania tego pana nie widzialam, wiec trudno mi powiedziec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka