Dodaj do ulubionych

Tabletki od bólu głowy

08.09.12, 23:14
od lat biore Etopiryne, ale ostatnio Pani magister polecila mi KOFERINE. Niby sklad ten sam, a cena zdecydowanie nisza. Czy ktos juz bral ten lek?
Obserwuj wątek
    • easyblue Re: Tabletki od bólu głowy 08.09.12, 23:46
      Nie polecam etopiryny:/
      • joanna_blak Re: Tabletki od bólu głowy 13.09.12, 22:32
        zgadzam sie. Koferina jest ok.
    • sp9tcu Re: Tabletki od bólu głowy 09.09.12, 13:27
      są to 2 bardzo toksyczne i nie wskazane lekarstwa
      posiadają kwas który niszczy żołądek
      ja pije ibupron
      a jak mocny jest ból Pyralgine

• joanna_blak Re: Tabletki od bólu głowy 13.09.12, 22:31
        hmm ibuprom...troche nie moja polka cenowa:) Sprobowalam i jestem zadowolona. A co do ASA, to trzeba brac go z glowa. sprawdzilam odpowiedniki i jest go zdecydowanie zdecydowanie mniej niz w Coffepirine i Kopirynie. Wychodzi na to, ze w tej polce cenowej to najlepsze rozwiazanie.
        • mel.la Re: Tabletki od bólu głowy 13.09.12, 22:41
          joanna_blak napisał(a):

> hmm ibuprom...troche nie moja polka cenowa:)

Mozesz kupic po prostu Ibuprofen tabletki drażowane 200 mg x 10 szt 2,67 zl, sklad jest ten sam tylko inna marka. A jeszcze Ci powiem ciekawostke, ze czasem tabletki produkuje jedna fabryka tylko potem iwedruja one do roznych opakowan.
          ratuj.pl/pl/ibuprofen-tabletki-drazowane-200-mg-x-10-szt.html
        • sp9tcu Re: Tabletki od bólu głowy 13.09.12, 22:50
          joanna_blak napisał(a):

> hmm ibuprom...troche nie moja polka cenowa:) Sprobowalam i jestem zadowolona. A
          > co do ASA, to trzeba brac go z glowa. sprawdzilam odpowiedniki i jest go zdecy
          > dowanie zdecydowanie mniej niz w Coffepirine i Kopirynie. Wychodzi na to, ze w
          > tej polce cenowej to najlepsze rozwiazanie.

A masz pieniandze na wrzody żołądka i daj boże inne powazniejsze rzeczy
          ja wypiłem tabletki z krzyżykiem to zaraz wymiotowałem

• enoive Re: Tabletki od bólu głowy 12.08.13, 23:10
          joanna_blak napisał(a):

> hmm ibuprom...troche nie moja polka cenowa:)

Mozesz brac odpowiednik, w skladzie ma byc ibuprofen np. Ibuprofen - Pabi producent Polfa - Pabianice, 60 sztuk x 200 mg za 7,20 zl.
        • vasilip Re: Tabletki od bólu głowy 13.08.13, 08:51
          Ja biorę Tramal i po bólu
          • enoive Re: Tabletki od bólu głowy 14.08.13, 08:20
            vasilip napisał:

> Ja biorę Tramal i po bólu

To moze lepiej od razu morfine ????
            • vasilip Re: Tabletki od bólu głowy 14.08.13, 11:36
              jestem po operacji i lekarz mi to zapisał a twój post jest głupi
              • enoive Re: Tramal ??? 18.08.13, 12:28
                vasilip napisał:

> jestem po operacji i lekarz mi to zapisał a twój post jest głupi

A ja nie jestem jasnowidzem. Lykasz tramal po wypadku to lykaj tylko nie wprowadzaj ludzi w blad, Tramal to nie sa tabletki od bolu glowy !!!
                • rkkrakow Re: Tramal ??? 19.08.13, 22:02
                  no moge sie tylko zgodzic. Tramal na szczescie dlatego jest na recepte zeby Cie ktos zle nie zrouzmial
      • rkkrakow Re: Tabletki od bólu głowy 19.08.13, 22:00
        taak..pamietam takie przyslowie na studiach: po pyralginie zgon Cie nie minie:)
        • enoive Re: Tabletki od bólu głowy 25.08.13, 08:51
          rkkrakow napisał:

> taak..pamietam takie przyslowie na studiach: po pyralginie zgon Cie nie minie:)

Dokladnie. Kiedys moja krewna pracujaca w pogotowiu ostrzegala mnie przed pyralgina, wiozla dziewczyne, ktorej nerki wysiadly przez to paskudztwo, nie przezyla.
          No ale wez wytlumacz jak na bol glowy co niektorzy stosuja wszystko co im wpadnie w rece :-)

• easyblue Re: Tabletki od bólu głowy 25.08.13, 17:00
            A bolała Cię kiedyś głowa tak, ze traciłaś kontrolę nad tym, co robisz? Moja mama w takim stanie mało ze szpitalnego okna nie wyskoczyła:/
            • enoive Re: Tabletki od bólu głowy 26.08.13, 08:10
              easyblue napisała:

> A bolała Cię kiedyś głowa tak, ze traciłaś kontrolę nad tym, co robisz? Moja ma
              > ma w takim stanie mało ze szpitalnego okna nie wyskoczyła:/

Tak, bolala, nawet nie wiesz jak bo od dziecka cierpie na migreny, co nie znaczy ze faszeruje sie czym popadnie i nie reklamuje w watku - Tabletki od bolu glowy Tramalu i innych swinstw !
    • vasilip Re: Tabletki od bólu głowy 16.08.13, 15:31
      spróbuj Zaldiar
      • rkkrakow Re: Tabletki od bólu głowy 19.08.13, 22:06
        na szczescie tez na recepte. Ludzie Was to naprawde mocno glowa boli...
        • luxfera1 Re: Tabletki od bólu głowy 25.08.13, 12:02
          na ból głowy najpierw nalezy wypić pół litra ciepłej wody jakiejś źródlanej /byle mało mineralizowana i nie gazowana/ i wziąść pod język kilka kryształków morskiej soli.Bywa że to wystarczy i nie trzeba sie truć.
          • mummy_85 Re: Tabletki od bólu głowy 26.08.13, 16:28
            dokładnie tak jak pisze poprzedniczka, na ból głowy lepiej najpierw napić się wody, jeśli masz jakąś ulubioną to tym bardziej, sama przyjemność. ja tak robię, zanim sięgnę po tabletkę wypijam szklankę naturalnej wody mineralnej ustronianki. ból może wynikać po prostu z pragnienia.
            • aginess zamiast tabletek - Kapiel, spacer, dsen, duzo wody 26.08.13, 20:45
              zamaist szpikowac sie tabletkami lepiej postawic na nauralne sposoby - wziąć relaksująca kapiel, isc na spacer, odpocząć, przespać się trochę. dobrze tez pic, bo czesto boli nas gloea wlasnie dlatego ze jestesmy odwodnieni. ogolnie pijemy za malo wody - tylko kawę herbate , colę itp, co nas wbrew pozorom bardziej odwadnia niz nawadnia - ból glowy czesto jest objawem odwodnienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka