Dodaj do ulubionych

czeste zawroty glowy

26.10.12, 18:55
witam
czesto mam zawroty glowy tzn od mniej wiecej 15 roku w trakcie normalnyc czynnosci jak np. podczas spaceru jak innych nagle przed oczami widzialam ciemnosc, zdarzalo sie nierraz ze nawet gdy oparlam sie calym cialem o sciane by nie stracic rownowagi i tak przewracalam sie na ziemie gdyz nawet przewracajac sie myslalam ze stoje prosto jednak tak nie bylo stracilam rownowage czesto towazyszylo temu lekkie drganie ciala zdarzalo se 2 do 3 razy na miesiac mam teraz ponad 21 lat syna i dalej mam zawroty glowy co prawda czestrze bo codziennie czasem pare razy dziennie jednak tylko przed oczami robi mi sie ciemno i 1 do 2 razy na miesiac dalej mam silniejsze zawroty jakie opisalam na poczatku prawie zawsze zdarza sie to gdy wstaje jednakze nie robie tego zbyt gwaltownie ani szybko
dobrze sie odrzywiam kiedys trenowalam za duzo ale juz 5 lat jak zakonczylam trenigi
moje pytanie wiec brzmi co wlasciwie sie ze mna dzieje i dlaczego oraz jak mogla bym sobie z tym poradzic ????
Obserwuj wątek
    • easyblue Re: czeste zawroty glowy 26.10.12, 19:46
      Czy diagnozowałaś to u lekarzy?
      Skoro dzieje się tak głównie przy wstawaniu, być może to nagły spadek ciśnienia podczas zmiany pozycji /wstawania/.
      Być moze ma to związek z padaczką.
      Coś z błednikiem
      ...
      Idź do rodzinnego, niech da Ci przekaz do laryngologa, neurologa /kręgosłup trzeba też sprawdzić/, ale przed wszystkim musisz wiedzieć, jakie masz ciśnienie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka