Dodaj do ulubionych

Wkrótce badanie na tężyczke co robic?

21.08.16, 17:47
Witam wszystkich,

zmagam się z bardzo dziwnymi odczuciami od 2,5 tygodnia, zaczęło się od napadu trzęsących rąk kilka razy, ale minęło.. Potem doszło "rozdygotanie wewnętrzne", na stałe drżenie mięśni przy ruchach zwalniających, kołatanie serca, skaczące ciśnienie, problemy ze snem, wieczny lęk i niepokój. Miałam też stan podgorączkowy przez pierwszy tydzień. Od zawsze jestem hipochodrykiem i miewam gorsze czasy, od czasu kiedy zaczęłam brać antykoncepty Yaz te lęki się nasiliły.
Zrobiłam większość możliwych badań... morfologia, CRP, glukoza, CK, magnez, potas, wapń w normie. Wyniki tarczycy TSH (1,78 mlU/l) FT3 (6.06 pmol/l), FT4 (18.92 pmol/l).
Byłam u jednego neurologa, reumatologa i w końcu drugiego neurologa, który zlecił próbę tężyczkową.. Mam ją za 2 tygodnie. W międzyczasie mam brać magnez i wapń a do tego Promalan 1xdziennie, potem 2x dziennie.
Czy ktoś miał podobne objawy? Boję się, ze to cos powazniejszego :(
Obserwuj wątek
    • sztunia1234 Re: Wkrótce badanie na tężyczke co robic? 10.09.16, 07:59
      Czy ktoś tu jeszcze jest???

Próba tężyczkowa wyszła dodatnia.. Teraz szukam przyczyny. Na tą chwilę biorę 3 tabl. wapnia i 3 tabl. magnezu. W międzyczasie zrobiłam wit.D, wit. B12, parathormon i wszystko wyszło w normie..
    • ugabuga666 Re: Wkrótce badanie na tężyczke co robic? 11.09.16, 17:45
      Sama postawilas sobie wlasciwa diagnoze
      "Od zawsze jestem hipochodrykiem"
      Lecz nerwice bo wszystkie objawy jakie opisalas z niej wlasnie wynikaja
      • natder Re: Wkrótce badanie na tężyczke co robic? 16.09.16, 08:33
        A ja widzę TSH prawie 2. U kobiety w wieku rozrodczym powinno być w okolicach 1. Wrzuć wyniki trójki tarczycowej w kalkulator na forum Tarczyca dzieci i dorosłych.
        Robiłaś usg tarczycy? Warto sprawdzić, jaką ma wielkość i echogeniczność, czy nie ma stanu zapalnego.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka