Dodaj do ulubionych

analiza moczu u 2 latki

10.11.12, 16:59
WItam was wszystkich.Mam duży problem ,dzisiaj mojej córce zrobiłam badania moczu i normalnie jestem w szoku :
-ph 5,0
-ciężar właściwy 1,005
-białko 100 mg/dl
-leukocyty 500
-erytrocyty 50
w osadzie liczne bakterie
Byłam w szpitalu lekarz stwierdził, że zapalenia i dał amoksicklav..... Muszę czekać do poniedziałku powtórzyć badania...please napiszcie co to może być
Obserwuj wątek
    • easyblue Re: analiza moczu u 2 latki 10.11.12, 23:12
      Jeżeli to badanie wykonane automatem, to nie wygląda całkiem źle:) Mój M miał podobne.
      Poczekaj do poniedziałku - nie dużo pije, podawaj jej wit.c albo pokarmy zakwaszajace.
      Takie coś znalazła:m u dzieci do 2 roku życia cięzar właściwy moze byc poniżej normy
      W poniedziałęk rano zanieś mocz do analizy. Z wynikiem do lekarza. Jeżeli nie zdążysz, jedź wieczorem do nocnej przychodni albo na pogotowie by zajrzeli na wynik. Sporo zależy od stanu dziecka - jeżeli będziesz widziała poprawę, będzie to oznaczało, ze antybiotyk działa. Podawaj jednoczęsnie probiotyki, by dzieciak nie nabawił się grzybicy, to paskudztwo (probiotyki do stosowanie W CZASIE antybiotykoterapii).
      Ma gorączkę?
      • teobk Re: analiza moczu u 2 latki 11.11.12, 00:16
        Dzięki za odpowiedz.Lila nie goraczkuje ale wydaje sie byc mniej marudna.Duzo pije i jak nigdy przykryła się do spania.Niemniej jednak ja nie widziałam nigdy aż takich wysokich wyników więc panikuję na maxa...
      • teobk Re: analiza moczu u 2 latki 11.11.12, 00:18
        Dzięki za odpowiedz.Lila nie goraczkuje ale wydaje sie byc mniej marudna.Duzo pije i jak nigdy przykryła się do spania.Niemniej jednak ja nie widziałam nigdy aż takich wysokich wyników więc panikuję na maxa...no ale jedt jeden minus ze boi sie siku robic....
        • easyblue Re: analiza moczu u 2 latki 11.11.12, 09:53
          Boi się sikać, bo ją boli w czasie sikania. Na wyniku nie pisze, czy czerwone krwinki sa świeże czy wyługowane? Świeże świadczą o pochodzeniu z dolnego odcinka układu moczowego /stąd ból przy sikaniu/, zaś wyługowane o pochodzeniu z górnego. Ale to też nie reguła.
          Trzymam kciuki, bo ja tez bym panikowała przy takich wynikach. Ale wiem, ze robione automatem mogą właśnie tak fatalnie wyglądać, co nie do końca będzie odpowiadać rzeczywistości. Daj znać, jakie wyniki będzie miała w poniedziałek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka