Dodaj do ulubionych

Przykry zapach z ust-horror

04.05.16, 22:40
Witam,
To mój pierwszy post tutaj więc z góry przepraszam za jakieś tutejsze błędy

Od dzieciństwa mam problem z nieświeżym oddechem. Zmieniałem diety,style życia itp na wszystkie możliwe i widzę że to nawet nie drgnie. Podam kilka spraw które mogą mieć z tym powiązanie bo ja już nie wiem co mam robić.
-moje zęby...myję je kilka razy dziennie a one są cały czas po prostu żółte(nie piję kawy i nie palę)
-podczas wizyt u lekarzy każdej specjalizacji, wszyscy mnie pytają kiedy miałem wycinane migdałki, a prawda jest taka że ja ich nie miałem wycinanych..nie wiem co mi się tam z nimi stało ale z takimi się urodziłem
-lekarze zalecają mi zwykłe gumy czy płyn do płukania ale...guma, zanim zamieni się w postać jaką powinna mieć po prostu się rozpuszcza(wiem że jest to oznaka cofania się kwasu ale ja nie odczuwam go w gardle poza ogólną suchością w ustach) a te płyny czy inne halitominy to działają na mnie może 10 minut...potem znowu jest to samo.
Pracuję na co dzień w biurze i to coraz bardziej sprawia że zamykam się przed ludźmi bo po prostu nie chcę być wyśmianym. prosze o jakąkolwiek pomoc.
Dodam że próbowałem już wszystkich rzeczy jakie są proponowane na forach, a i kilku lekarzy próbowało i zawsze jest to samo.

pozdrawiam
N K
Obserwuj wątek
    • 112255kasia Re: Przykry zapach z ust-horror 05.05.16, 11:33
      sibo
    • 112255kasia Re: Przykry zapach z ust-horror 05.05.16, 11:36
      przerost flory bakteryjnej w jelicie cienkim - SIBO - zbadać wyleczyć. stosować dietę i leki od lekarza i przynajmniej 1 rok bardzo regularnie transfer factor plus (ja stosujE 2 x dziennie po 2 tabletki + tabletka tranu) nie mam niesmaku w ustach. wracam do zdrwia. od zawsze byłam chora!!!!! współczyje i pozdrawiam
      • sokzk Re: Przykry zapach z ust-horror 20.03.22, 20:13
        Hej, o jaki dokładnie skok z kapusty chodzi, czy to ma być z kiszonej ?
    • 112255kasia Re: Przykry zapach z ust-horror 05.05.16, 12:16
      jeszcze pij sok z białej surowej kapusty - poczytaj o tym - zabija bakterie gnilne z przewodu pokarmowego i leczy jednocześnie żołądek, dwunastnicę i jelita!!!!!
    • studiawschodnie Re: Przykry zapach z ust-horror 05.05.16, 13:56
      Miałem jakiś czas temu robią gastro i kolonoskopie i lekarze stwierdzili że nic tam nie ma..że wszystko jest czysto.Ten sok z kapusty to w jakimś konkretnym terminie? w sensie? rano? po obiedzie?
      • 112255kasia Re: Przykry zapach z ust-horror 05.05.16, 19:28
        sok z kapusty białej ja piłam na czczo, zaczęłam od ćwierć szklanki, doszłam do szklanki. na pół godziny przed posiłkiem. pić miesiąc. kilka dni przerwy i znów go pić. to jest choroba jelit!!!. teraz po 2 miesiącach kuracji robię tak: rano 7.oo rumianek, na śniadanie kasza gryczana lub jaglana lub ryż i 2 jajka na miękko, około 11.oo sok z marchewki (zrobiony w domu i zabrany do pracy) niecałe pół litra. około 13 śniadanie w pracy lekkostrawne kanapki z chleba bezglutenowego (wyszła mi nietolerancja), około 18.00 juz w domu jestem i piję niecałą szklanke soku z kapusty i za pół godziny jem kolację. do tego biore transfer factor plus 2 x dziennie przy śniadaniu i kolacji po 2 tabletki i 1 tabletkę tranu - leczą jelita!!!! transfer factor leczy jelita. to jest siara (pierwsze mleko z sutka po porodzie) pozyskiwana od krów. siara jest cudownym lekiem!!! ja mam 50 lat i dopiero teraz zaczynam byc zdrowa!!! tragedia. ci gastrolodzy!!! szkoda gadać. prawdopodobnie tak jak ja masz przerost flory bakteryjnej w jelitach i dlatego odór z ust jest!!! nie trac czasu. lecz się. powodzenia i dużo zdrowia i miłego smaku i zapachu w ustach smile ja mam zamiar tak leczyć sie rok. tylko transfer factor zamierzam po 2 miesiącach brać po 1 tabletce 2 x dziennie ale tez z tranem. pa
      • 112255kasia Re: Przykry zapach z ust-horror 06.05.16, 08:46
        jaq przeszłam 3 gastrologów i nic nie pomogli. gastroskopie bez zarzutu!!! juz zaczęłam sie kręcić wokól nieszczelnego jelita - sama do tego doszłam. dzieki Bogu za internet. później lekarz proktolog powiedział SIBO. zaczęłam szukać co leczy jelito grube i cienkie. dotarłam do kapusty - piłam na czczo 1 szklankę ale zacząć od małej ilości i się przyzwyczaić. tak miesiąc i kilka dni przerwy i znów. czosnek - wieczorem zmiażdżony z chlebem i natką pietruszki 2 ząbki przez 3 tygodnie i 2 tygodnie przerwy i znów. dieta delikatna i lekkostrawna tylko gotowane i bez owoców. sok z marchewki ale prawdziwy jest wskazany. leczę jelito. to na pewno potrwa. i transfer factor plus. on jest drogi ale czuję odkąd go biorę bardzo wyraźną poprawę smaku w ustach. to wszystko co biorę jest przeciwapasożytnicze, przeciwbakteryjne i leczy jelita. zdrowiej i pachnij piekniesmile
        • olazur Re: Przykry zapach z ust-horror 06.05.16, 09:00
          A czym się różni transfer factor classic od transfer factor plus?
          • 112255kasia Re: Przykry zapach z ust-horror 06.05.16, 13:08
            clasic to jest sama siara a transfer factor plus ma jeszcze inne dodatkowe składniki liście oliwek witamine c i inne. clasic jest dla dzieci polecany a dla dorosłych wszystkie inne rodzaje . wejdź na strone primanatura.pl albo gdzie indziej i poczytaj o nich. polecam. wszystkie właściwości siary jeszcze chyba nie są odkryte. ja leczyłam nim mojego syna. dla siebie zawsze żałowałam pieniędzy. teraz leczę nim moje jelita. powodzenia.
    • vivid8 Re: Przykry zapach z ust-horror 06.05.16, 16:02
      Test na SIBO zrobisz w ciągu dwóch godzin w Centrum Zdrowia MDM Aleja Armii Ludowej 13 w Warszawie, kosztuje 125 zł. Musisz zadzonić i zapytać, bo na stronie internetowej jest tylko test na nietolerancję laktozy i fruktozy.
    • calivitazdrowie Re: Przykry zapach z ust-horror 11.05.16, 21:10
      Zainteresowanych produktem PARAPROTEX w cenie 122zł lub innymi naturalnymi produktami w super cenach to zapraszam na moją stronę:
      calivitazdrowie.mycali.biz

a w razie pytań zapraszam do kontaktu:
      calivitazdrowie@gmail.com
    • qwqwq Re: Przykry zapach z ust-horror 15.05.16, 04:24
      Jesli wszystko z Twoim organizmem jest wporzadku ,to moze nie masz wystarczajaco sliny w jamie ustnej (nadmieniles powyzej, ze masz suchosc w ustach). Powinienes porozmawiac ze swoim dentysta na ten temat. Mozliwy jest pomiar sliny w jamie ustnej. Powinienes pic zwykla czysta wode , zeby przeplukiwac jame ustna. Male ilosci 3-4 lyki od kilku do kilkunastu razy dziennie w zaleznosci od suchosci jaka masz w ustach tak, zeby jama ustna byla nawilzona. W ten sposob bedziesz pozbywac sie bakteri, ktore powoduja nieprzyjemny zapach z buzi nie wysuszajac jamy ustnej. Mozesz tez jesc natke zielonej pietruszki - nie ma wplywu na wydzielanie sliny, ale zabija nieprzyjemny oddech.

• annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 22.05.16, 09:14
      kasia a jakie leki przepisal ci lekarz?
    • annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 22.05.16, 10:04
      kasia a ten czosnek z chlebem 3 tyg i 2 tyg przerwy przez jak dlugo?
      • 112255kasia Re: Przykry zapach z ust-horror 02.06.16, 20:05
        dostałam lek xifaxan - na 7 dni i miałam oczekać miesiąc i zrobic test SIBO. w przyszłym tygodniu idę na test. jak brałam ten lek to w 2 dniu miałam wrażenie że mam stary staw w przełyku ale co dzień było mniej. później jak znów zaczęlam pic sok z białej kapusty to też pojawił sie ten niesmak i wiedziałam że kapusta choć słabiej to działa tak samo.

co mnie leczyło: xifaxan, transfer factor plus, sok z białej kapusty, siemię lniane, witamina C - ta zdrowa, zero kawy i słodyczy, woda mineralna wielka pieniawa, czosnek z natką na kolację, sok z kiszonych buraków, sur z kiszonej kapusty. sok z marchewki, ocet jabłkowy. u mnie to trwa juz 5 miesięcy ale moje dolegliwości były bardzo poważne.
        ale widze że jak zdrowieje mi jelito to zdrowieje mi oddech. jak pije sok z kapusty to nie piję marchewki,jak wypije sok z kiszonych buraków to juz nie jem kapusty kiszonej. ocet jabłkowy na czczo stosuje juz tydzień i dobrze sie po nim czuję.

czosnek - to tak kilka takich cykli zrobić.

poczytaj na takiej stronie leczeniepro.pl/refluks-zgaga-nadkwasota/ i jeszcze tutaj leczeniepro.pl/czym-jak-zakwasic-zoladek-zakwaszenie-zoladka/#zgagarefluks. duzo się tam dowiedziałam i bardzo mi pomogło jak dostałam nadkwasności od delikatnej diety.

zdrowia dla wszystkich. pa
        • annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 05.06.16, 15:26
          dzieki bardzo mi pomoglas pozdrawiam
        • annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 05.06.16, 18:21
          siemie lniane jak spozywac ? robic ten klejik,?
          • annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 05.06.16, 18:25
            jeszcze pytanie smile sok z kiszonych burakow w jakiej ilosci?
            • 112255kasia Re: Przykry zapach z ust-horror 11.06.16, 22:26
              siemie lniane - gotuję kleik, sok z buraków zacząc od mniejszej ilości, ja wypijam butelkę tak jest 300 ml. może byc inne warzywo kiszone np seler, albo rzepa czarna (smak okropny ale samo zdrowie) tylko z sokiem z kiszonej kapusty troszke delikatniej bo jest przeczyszczający ale bardzo bardzo zdrowy. kapust kiszonej nie wypiłabym tak dużo. no i moje kolejne odkrycie OCET JABŁKOWY - taki bio (mętny). żeby nie ciągle to samo stosować, poczytałam i kupiłam mała buteleczke w zdrowiej żywności - działa rewelacyjnie. stosuje na czczo siemię lniane i za około 30 minut 2 łyżki octu na pół szklanki wody - pic wolniutko i za kolejne pól godziny sniadanie. działa rewelacyjnie. sok z buraka albo selera pije około 11, a sok z kapusty przed kolacją około 18. na prawdę mam coraz milszy smak w ustach. trzymam jeszcze delikatna dietę - kasza, jajka na miękko, warzywa gotowane, ryba w folii, zupy delikarne itp. zdrowia zyczę, pa
              • annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 13.06.16, 20:02
                a klejik jak robisz gotujesz czy zalewasz goraca woda ?
                • annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 13.06.16, 20:05
                  niedoczytalam juz wiem wszystko bardzo ci dziekuje . ja juz przeszlam 10 lekarzy i nic ,jestem zdrowa smile .gdybys nienapisala tego posta dalej siedzialabym w laryngologach . jestes moja bohaterka
                  • 112255kasia Re: Przykry zapach z ust-horror 17.06.16, 18:45
                    zdrowiej Kochana, smaczniutki smak w ustach powie Ci, że jesteś zdrowa. i nie poddawaj się!!!! u mnie jest coraz lepiej. pa
                    • annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 17.06.16, 22:25
                      ostatnie pytanie . jak biore xifaxan to pije soki z kapusty.marchewki itp?
                      • 112255kasia Re: Przykry zapach z ust-horror 18.06.16, 16:08
                        cały czas stosuj dietę. antybiotyk zabija wszystkie bakterie! ale te złe namnażaja sie szybciej. trzeba wyleczyć uszkodzenia w jelitach i przewodzie pokarmowym (do tego sok z kapusty i siemię lniane ale tradycyjnie gotowane), zabijac złe bakterie (sok z kapusty i czosnek) i przywrócić równowagę kwasowo-zasadową w przewodzie pokarmowym (ocet jabłkowy i kiszonki). słodkie omijać szerokim łukiem. ciesze sie że wracasz do zdrowia. cięsze sie że mogłam Ci pomóc. powodzenia i zdrowia. pa
                        • annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 26.07.16, 21:45
                          wyszedl mi test na sibo pozytywny i powiedzieli ze jestem rekordzistka taki wysoki wskaznik mialam . gdyby nie ty chyba sama bym doszla do tego tez przed piedziesiatka smile
                          • annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 26.07.16, 22:12
                            oczywiscie lekaz nic niewiedzial . przepisal xifaxan nic niewspomnial o diecie . a gdy spytalam o soki spojzal namnie zdziwiona mina .
                            • annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 31.07.16, 09:34
                              www.akademiawitalnosci.pl/dobre-bakterie-jak-pielegnowac-swoj-mikrobiom-jelitowy-cz-2/
    • elusia123456 Re: Przykry zapach z ust-horror 26.05.16, 13:51
      Nieświeży oddech - stosuj Effective Star do płukania ust, pastę do zębów Ultra Star i Barley Star jako dodatek żywieniowy. Produkty możesz zamówić na www.life-star.pl. Polecam są one skuteczne. Pozdrawiam E.B.
    • 112255kasia Re: Przykry zapach z ust-horror 30.07.16, 20:49
      bardzo bardzo sie cieszę że zdrowiejesz, że moglam pomóc. ja teraz miesiąc stosuje sok z kapusty na czczo szklanka i przed kolacja szklanka i później miesiąc ocet jabłkowy na czczo (to tez jest super)i w ciągu dnia sok z marchewki tak do prawie pól litra czasami sobie zrobię, no i czosnek na kolacje 2 ząbki z chlebem cyklicznie 2 lub 3 tygodnie czosnku i 2 tygodnie przerwy i znów powtórka. ja dobrze się po nim czuję (tylko śniadanie trzeba w domu zjeść żeby z ust nie pachniało czosnkiem) dieta bezglutenowa, bez kawy, bez słodyczy, wprowadzam wolniutko owoce - małe ilości świeże. ale zauważyłam, że chyba podleczyłam sobie solidnie przewód pokarmowy i usunęłam pasożyty bo jak nitkuję zeby to nie ma tego niemiłego posmaku, mam milszy smak w ustach. to jest pełne siedem miesięcy leczenia u mnie. w tym tylko przez 7 dni brałam xifaxan. daje radę. dochodzę do zdrowia. mam zamiar tak do końca roku zdrowo sie pielęgnować. życzę Ci duzo duzo zdrowia. powodzenia we wszystkim. w tym roku będziesz sie leczyć xifaxanem chyba często ( bo czytałam że w SIBO ta kuracja antybiotykiem powinna trwać rok - z 30 dniowymi przerwami bez antybiotyku, nie wiem co Ci zaproponował lekarz, ale zachęcam, nie odstawiaj diety i soku z kapusty - uzdrawianie jelit i całego przewodu pokarmowego i przywracanie zdrowej flory bakteryjnej - to jest trudne zadanie. ale udaje się. jestem tego przykładem. całuski moja kochana Ci ślę
    • 112255kasia Re: Przykry zapach z ust-horror 30.07.16, 20:53
      zapomniałam że łykam transfer factor (teraz clasic bo plusa nie moge dostać) 2 razy dziennie po 2 tabletki i 1 tabletkę tranu do tego. ta siara tez jest bardzo bardzo bakteriobójcza. to mnie troche kosztuje bo to prawie 2 opakowania na miesiąc musze kupić, ale trudno. jeszcze raz powodzenia smile
      • annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 31.07.16, 09:54
        znalazlam to
        www.akademiawitalnosci.pl/probiotyki-i-prebiotyki-czyli-zycie-karmi-sie-zyciem/

www.akademiawitalnosci.pl/dobre-bakterie-jak-pielegnowac-swoj-mikrobiom-jelitowy-cz-1/

www.akademiawitalnosci.pl/dobre-bakterie-jak-pielegnowac-swoj-mikrobiom-jelitowy-cz-2/

czytalam ze sibo moze byc wada anatomiczna i bez operacji nieodejdzie. za rok dopiero mam termin w wiekszym szpitalu i tam powinni juz sie mna zajac . dotej pory prywatnie chodze do gastro . bede chyba stosowac rotacyjnie xifaxan i desmoxan . 1 tydzien antybiotyk 3 tyg przerwy ( troche sie obawiam antybiotykow .sama niewiem) . dotego soki i kiszonki . czosnek w te 3 tyg przerwy . transfer niewiem czy sie wyrobie finansowo .na razie mam zapas na 3 miesiace. bede zamieniac sok z kapusty z rana naczczo na siemie lniane z octen i rotacja za miesiac a sok z kapusty przeloze na 18 .kiszonke na 12. marchew gdzies pomiedzy. pije ciagle sok z marchewki . dieta , czasem pije energetyki bez cukru jak juz padam wiem ze to zle. pije rumianek i sok z cytryny dla wit c .mam nadzieje ze wyzdrowieje jak najszypciej . pozdrawiam
        • annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 31.07.16, 09:58
          sok z kapusty ja pije teraz naczczo ok 300ml. potem przed 14 .150ml pol godziny przed posilkiem i przed 18 150 ml. marchew 300ml o 10 a kiszonke 300ml o 20
          • 112255kasia Re: Przykry zapach z ust-horror 01.08.16, 11:40
            sok z kapusty na czczo - jak najbardziej - podobno pity na czczo zwalcza pasożyty !!! i jeszcze porcje w ciagu dnia - super. ale tylko miesiąc i przerwa koniecznie - sok z kapusty zagęszcza krew i trzeba sobie zrobic przerwę. ja stosuję miesiąc kapusty ( na czczo i przed kolacją kapusta a w ciągu dnia sok z kiszonych warzyw) i miesiąc przerwy i w czasie tego miesiąca bez kapusty piję na czczo ocet jabłkowy i w ciągu dnia sok z marchewki. jak sie zakwaszę octem to już soki z kiszonki nie są mi potrzebne, nie mam zgagi i mam miły smak w ustach. a surówka z kiszonej kapusty do obiadu wystarczy.

czy ta kiszonka o 20 u Ciebie to nie jest za późno? jak się czujesz później? może kiszonkę wypij o 10 rano (byle minimum 2 godziny po śniadaniu), kiszonka raczej z rana, nie na noc. pora na sok z marchewki to też jest raczej do południa.

przemyśl może takie zestawy jak u mnie będą Ci odpowiadały: pierszy) sok z kapust i sok z kiszonych warzyw, drugi) ocet jabłkowy i sok z marchewki.

siemie lnaine gotowane piję sobie jak tam mi pasuje.

wyzdrowiejesz, lecz sie tymi antybiotykami też, szybciej wyzdrowiejesz. ale bądź cierpliwa. to trochę potrwa. już bardzo bardzo duzo robisz dla zdrowia. powodzenia . dziekuję Ci za linki na strony www. poczytam chętnie. czy robiłaś sobie VEGA test na pasożyty? kasia

• 112255kasia Re: Przykry zapach z ust-horror 01.08.16, 19:18
              układ pokarmowy zwłaszcza schorowany jest bardzo wrazliwy, trzeba mu pomóc wyzdrowieć, ale nagle tego sie nie zrobi, potrzeba cierpliwości. wszystkie metody na raz zastosowane nie pomogą.
              ja zaczynałam od jedzenia ugotowanego ryżu i soku z kapusty. tak wyglądał mój jadłospis dzienny. tylko po tym nie bolało mnie jelito. jak cos pojadłam niewłaściwego - ból i inne komplikacje. nawet kasza gryczana wywoływała dolegliwości. (czasami sobie pojadałam niezdrowo ), ale widzę że zdrowieję. wolniutki jest to proces ale działa. lista produktów po których czuję się dobrze stale sie wydłuża. wolniutko ale wracam do zdrowia. mój przewód pokarmowy się leczy. powodzenia
            • annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 02.08.16, 20:28
              dobrze sie czuje po tych kiszonkach o 20, co do pasozytow to przerabialem kuracje lekami ktore zamuwilam z tajlandi i jednoczesnie bralem lek na grzyby ORUNGAL

orungal wywalczylam prywatnie od dermatologa 2 op. ijedno opakowanie od laryngologa , bralam przez pierwszy miesiac po 2 tabletki a w nastepnym miesiacu 1 dziennie

na pasozyty zrobilam taki mix,

sklep.sarathaidirect.com/zdrowie-i-uroda/zdrowie/robaki-i-pasozyty/

najpierw bralam hexin 4 tab na czczo potem zenzoide nastepnego dnia 3 razy dziennie ço 4-6h przez 3 dni ,na wage 70 kg bedzie 2.5 tab 3 razy dziennie(7.5tab) z posilkiem . po 10 dniach zentel 1 tab przez 5 dni naczczo potem 5 dni przerwy i 1 tab 1 dnia

i mysle ze pasozyty mam wykluczone jak i grzyby , lecz niestety moje dolegliwosci nieminely

a twoj oddech kasiu wrucil juz do normy?
              • 112255kasia Re: Przykry zapach z ust-horror 03.08.16, 09:43
                ja zdrowieję. jest coraz lepiej. teraz jest miesiąc octu jabłkowego i soku marchewkowego. czasami kupię sobie sok z buraka kiszonego zamiast marchewki do wypicia przed obiadem. ja jeszcze czasami cos pomlaskam i tak czuję że jeszcze trochę tej kuracji potrzebuję ale zaczynam sie wypróźniać tak jak potrzeba. czasami coś jeszcze jest nie tak, ale wiem że to długoterminowe leczenie jest. ale smak w ustach mam coraz lepszy.

tak zapytałam o to jak pijesz te soki, bo ja sobie narobiłam strasznego kłopotu jak postanowiłam się leczyć wszystkim niemal jednocześnie. rozregulowałam sobie jelita, dostałam biegunki i bólu jelita i wręcz odbytu. jeszcz dochodzę do siebie po tamtym cholerstwie. dlatego przestrzegam. dziś wiem ,że to był błąd. gdybym dzis zastoswała soki to tak jak je piję dziś. wszystko zależy od tego ile masz posiłków w ciągu dnia. ja mam 3 albo 4 posiłki i można te pół godziny przed posiłkiem wypić sok albo z kapusty albo z kiszonych warzyw albo z marchewki. ALE NIE POPIJAJ SOKU INNYM SOKIEM. obawiam sie żebyś nie dostała takiego rozstroju jelita jak ja. więc tak radzę z troski o Ciebie smile. nie wszystko na raz. a co do soku z cytryny to też jest ok - będzie działal jak kiszonka ale może być pity 2 godziny po posiłku i 1 godzinę przed posiłkiem oraz po cytrusach nie jemy serków, jogurtów i takich nabiałów. masz młodziutki przewód pokarmowy ale pomimo to dbaj o niego smile.

jak wypijesz kiszonkę na noc to w jelitach będzie rewolucja w nocy, a o to chodzi żeby one też odpoczęły. ja bym radziła po kolacji juz nie pić soków. dajmy żołądkowi i jelitom odpocząć w nocy. ja tak miniumum godzinę po kolacji wypijam słabiutką herbatę, albo wodę.

jeszcze warto zastosować metodę: nie pić nic w trakcie posiłków tylko wytrwać te 2 godziny ( ja czasmi po godzinie robię sobie coś do picia) i wtedy się napoić ile wlezie.

ja po tych moich kuracjach idę w kierunku zdrowia jakiego chyba nigdy nie miałam. rano wstaję z łóźka a prześcieradło leży niemal tak jak je położyłam wieczorem!!!! a było przedtem całkiem inaczej. no i te wypróźnienia moje są inne (zwracaj na to uwagę - to znak czy wraca Ci prawidłowa flora bakteryjna w jelitach i czy zdrowiejesz - zdrowie bakterie, zdrowa kupka, zdrowy oddech, nie bąbluje w jelitach, miły smak w ustach). jak cos jeszcze przyjdzie mi na myśl to tez napiszę. pa
    • 112255kasia Re: Przykry zapach z ust-horror 02.08.16, 13:53
      trzeba dążyć do zdrowych odczuć z ciała, tzn smak w ustach przyjemny, BRAK zgagi czy kwasu czy goryczy w ustach oraz zdrowy stolec: miękka kiełbasa rano i czasami mała ilość po południu. rozwolnienia czy przeczyszczenia sa niezdrowym objawem, smile
      • annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 04.08.16, 15:50
        readthelabel.pl/2014/09/czy-potrzebujemy-probiotykow-w-kapsulkach/
        • annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 04.08.16, 16:25
          mojanatura.pl/glowna/815-oral-probiotic-formula-30kaps-swanson.html

mojanatura.pl/glowna/830-ultimate-16-strain-probiotic-60kaps-swanson.html
      • annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 08.08.16, 20:01
        nomoresibo.blogspot.com/p/blog-page.html?m=1

cyproflaksacyna - bede brac przez pol roku jeden cykl w miesiacu . dotego soki i kiszonki i czosnek
        • annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 08.08.16, 20:02
          dodam ze ja mialam rowniez 140 kpncowy pomiar
        • annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 08.08.16, 20:33
          czyli tak cipronex 500mg co 12 h przez 10 dni i caly czas sok z kapusty i kiszonki i czosnek 3x2 sok z bialej kapusty bede pic miesiac potem tydzien siemie lniane gotowane i znow sok z kapusty . caly czas kiszonki i tak 6 cykli cipronexem a potem tylko kiszonki i soki z kapusty(rotacyjnie z siemmie lnianym miesiac x tydzien ) i marchwi i czosnek . i tak pol roku , czyli rok pelnego leczenia ( pol roku antybiotykj i pol roku profilaltyka naturalna ) transfer factor jak pieniadz pozwoli . chyba bedzie dobrze .
          • annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 08.08.16, 20:40
            jeszcze bede zakwaszac zoladek octem jablkowym . bede sie starac przed kazdym posilkiem oile wczesniej niezwarjuje od tego wszystkiego
    • 112255kasia Re: Przykry zapach z ust-horror 10.08.16, 09:17
      Kochana spokojnie, wszystko bedzie bardzo bardzo dobrze!! leki tak jak lekarz zalecił - wiadomo. dieta lekkostrawna bez smażonego, słodkiego i kawy - jak na razie wszystko jasne prawda?

teraz soki:

sok z kapusty miesiąc np 2 x dziennie po szklance i miesiąc przerwy od kapusty ( jest rewelacyjny ale zagęszcza krew, mnie po 7 miesiącach kuracji sokiem z kapusty ciagle bolała głowa, teraz już dwa tygodnie go nie piję i ból przeszedł ale sie wystraszyłam), w miesiącu bez kapusty może być ocet jabłkowy mętny bio (ale może tylko rano na czczo wystarczy - sama oceń jakie bedziesz miała wypróźnienia, albo rano 2 łyżki z wodą a przed kolacją 1 łyżka z wodą?)

w ciągu dnia przed drugim śniadaniem lub obiadem sok z marchewki albo sok z kiszonki

czosnek w cyklach

kupować produkty które są zasadowe zamiast zakwaszających, np orzechy zakwaszają - migdały są zasadowe. sałata rukola do kanapek i surówek ( jest bakteriobójcza), morele świeże sa zasadowe (akurat są świeże), wisnie są zasadowe. jeść z apetytem i na zdrowie i zauważać samopoczucie, żeby nie bąblowało w brzuchu, żeby stolec był wydalany jak miękki wąż smile, jeśli pojawi się biegunka to z czymś przeczyszczającym przesadziliśmy. kolacja nie za późno i po kolacji już tylko woda albo herbata słaba.

na pewno sok z kapusty jest tym najważniejszym elementem - leczy przewód pokarmowy, zabija bakterie, ale nie można z nim przesadzać. powodzenia i zdrówka życzę, pa
    • 112255kasia Re: Przykry zapach z ust-horror 10.08.16, 21:13
      i jeszcze coś: witamina c ale ta prawoskrętna albo inna w płynie ale bardzo wysokiej jakości ( to jest ważne żeby nie podrażniać zołądka .

kupujemy witaminę C i sprawdzamy ile podano na opakowaniu jej dziennej dawki. teraz co 3 godziny przyjmujemy taką dzienną dawkę tej witaminy i czekamy aż ruszy nas do wypróżnienia. może to byc malutkie wypróżnienie . jesli np te dzienne dawki przyjęlismy np 5 to teraz odejmujemy jedną dawkę i codziennie przez jakis miesiąc przyjmujemy codziennie 4 takie dawki witaminy c. okazuje sie że nasz organizm ma takie własnie zapotrzebowanie na witamnię C.

ona leczy nieszczelne jelito, zwalcza bakterie, podnosi odpornośc, przywraca równowage zasadową w organiźmie.

czy Ty Aniu mieszkasz daleko od Częstochowy?
      • annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 14.08.16, 05:03
        ja z olsztyna ale i tak czesto wyjezdzam za granice. ja mimo wszystko pujde w antybiotyki i zobacze jak bedzie . bede stosowac rotacyjnie NEOMACYNE . METRONIDAZOL I CIPRONEX . xifaxan zadrogi jak dlamnie . 10 dni antybiotyk plus kiszonki i siemie i 3-4tyg soki i kiszonki . caly czas bede zakwaszac zoladek octem jablkowym i dodatkowo bede prac enzymy trawienne i to
        www.muscle-zone.pl/ochrona-zdrowia/betaine-hcl-120-kaps

rotacyjnie jakos przez te pol roku antybiotykow aby zobaczyc czy bedzie ok potem stopniowo bede odpuszczac enzymy . noi jesli zrobie test i wyjdzie pozytywny to niewiem niech juz lekaz kombinuje . moze kontrolnie po 3 miesiacach zrobie test jak sie wyrobie finansowo . xifaxan moze po tyl 6 miesiacach wlacze z jakims innym antybiotykiem jak niebedzie poprawy . za rok mam termin w dobrej klinice gastro i powinno byc dobrze . teraz musze tylko wytrzymac i przeczekac . ostatnio zastanawialam sie dlaczego inni ludzie z sibo niemaja nieswiezego oddechu tylko my? i wydaje mi sie ze sa jedne bakterje ktore wytwazaja smierdzace gazy a drugie nie imy mamy wlasnie nadmiar tych smierdzacych niestety a inni nie tylko jakies inne gatunki . jeszcze dam link z ktorego czerpie wiedze o antybiotykach. mam kilka fajnych stron ale ten mi pomogl chyba najbardziej

naczyniapolaczone.pl/antybiotyki-w-sibo-sibo-cz-iv/

i dieta . choc ciezko bez kawki

pozdrawiam i powodzenia

• annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 14.08.16, 05:15
          teraz pozostalo mi tylko isc priv do gastro i liczyc nato ze bedzie wspolpracowal . zapewne bedzie chcial przepisac xifaxan i do domu. chociacz na 2 cykle wypisze antybiotyki (2 op neomacyny i 2 metronidazolu) i za 2 miesiace znow przyjde powiem ze niema poprawy i znow niech da na 2 cykle i znow za 2 miesiace przyjde po inny zestaw antybiotykow i potem odczekam miesiac i na testy .jesli bedzie ok bede stosowac ocet jesli zoladek niebedzie odpowiednio zakwaszony siemie na zmiane . soki . kiszonki . czosnek . herbatki na lepsze trawienie . dieta . moze nawet transfer jak dam rade finansowo i kontrolne testy co jakies 3 miesiace i jak bedzie ok to bede wydluzac okresy testow na 2 w roku i bedzie pieknie
          • annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 15.08.16, 17:11
            bakterie beztlenowe produkuja smierdzace gazy wiec bede bazowac na metronidazol on skutecznie wybija bakterie beztlenowe a potem zajme sie reszta
    • 112255kasia Re: Przykry zapach z ust-horror 15.08.16, 21:28
      ale sie wyedukowałaś Aniu !!! podziwiam twoja determinacje!!! to jednak pasozyty i bakterie które sie wzajemnie bardzo lubią. ja poszłam dodatkowo na test Vollea ( juz 7 miesiecy sie lecze sama) i okazało sie że mam troche pasozytow, pani była pełna uznania dla mojej diety oczyszczającej ale pozmieniała co nieco, gdyz sie nie oczyszczam tzn nie wydalam właściwie. sama sie martwiłam, że tyle miesiecy i nie jestem jeszcze zdrowa. zachęcam do stosowania takich metod: test vollea aby stwierdzic co mi jest i odpowiednio stosowana dieta oczyszczająco - wzmacniająca, aby sie niemiłych lokatorów pozbyć.

ja sama nie wiem które pasozyty wywołuja nieprzyjemny oddech, ale wiem że odpowiednia flora bakteryjna w żoładku (tam ma byc kwasno ) zabija jaja pasozytów i kółko sie zamyka a my zdrowiejemy. w ustach miło, w zołądku kwaśno, w jelitach odpowiednio do uformowania miękkiego stolca. ale trudno tego dokonać. sok z kapusty dla mnie to był strzał w dziesiątkę. leczył mnie jak antybiotyk. teraz mam miesiąc bez kapusty ale za to z octem jabłkowym mętnym (podobno ocet bardzo wspiera prace zołądka i nerek) i kiszonymi sokami z warzyw. witaminąc C w duzych ilościach - kupiłam w płynie. Aniu podaj mi swojego maila to napisze Ci więcej.

polecam SZANSE DLA ZDROWIA w częstochowie i Pania Krystyne.
      • annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 24.08.16, 23:55
        anna.dzban@op.pl

o pasozytach pisalam wczesniej ze leki z tajlandi zamawialam bo ten test wolda to mojim zdaniem naciagactwo , przerabialam to juz , takie jest moje zdanie , mozliwe ze dzialaja te suplementy odnich , pasozyty ktore wywoluja nieswiezy oddech to tasiemiec i lamblie , mojim zdaniem powinac przleczyc sie antybiotykami bo czasnek i soki chyba niepomoga , ja teraz biore metronidazol przez 10 dni i potem bede brac metronidazol z doksycylina przez 2 tyg w odstepach 3 -4 tygodniowych dotego soki ,kiszonki i to
        sklepswanson.pl/ultimate-15-strain-probiotic-60kaps/ zamowilam 2 opakowania i jak sie skacza to bede brac to , lepsze ale fundusze niepozwolily
        healthyleaf.eu/pl/p/Swanson-Ultimate-Probiotic-66-Probiotyki-Jelita-zoladek-/79 pojedynczo tez mozna kupic

znalazlam artykul niestety po angielsku a ja zbytnio nieznam jezyka ale tlumaczylam na slowniku

www.wholehealthinsider.com/digestive-health/bad-breath-bad-health/

polska wydaje mi sie nieco zacofana ,opowiedzialam mojemu obecnemu gastrologowi moja historie ze sie zmagam z tym juz kilka lat i nic niepomoglo i wsumie zadnych patogenow czy odchylen nieznaleziono a on mi wyjechal zebym zula gumy do zucia to mysle sobie " ojejku jaki gamon" moja wiedza na ten temat zmiazdzylam go w pierwszej rundzie

i zakwaszanie zoladka tez bardzo wazne i naprawa teko wedrujacego kompleksu mmc czy cos ale malo wiem otym tam gdzies w linku jest

ciesze sie ze kiedys ktos ponizony przez los nieswiezym oddechem znajdzie predzej czy puzniej ten temat i sie wyleczy a nie bedzie toczyl wieloletnia tulaczke po lekarzach itp. przyjmujac to nowe leki ktore niebeda pomagac

ty kasiu to zrobilac , doszlas sama do tego i napisalac gdzie trzeba aby inni tez wiedzieli jak sie leczyc lecz gdybyc tego niezrobila to czy w polsce lekarze doszli by do tego? w angielskich jezykach jest pelno artykulow (google- bad breath sibo ) a w polsce gdzie pisze ze sibo jest przyczyna nieswiezego oddechu , niestety nigdzie tylko tu , tylko tu ludzie znajda pomoc i to mnie boli najbardziej , jeden temat wcisniety gdzies na krzyz na jednej stronie z posrud miliona , znam przez internet ludzi ktorzy sie zmagaja z nieswiezym oddechem i powysylalam im link do tego tematu i napewno uratowalam im zycie , sama napewno dobrze wiesz jak z tym sie zyje , i to lekarz powinienen mi pomuc a nie ty kasiu , a widzialo mnie z 20 z czego 10-15 wyczerpalo pomysly
        • annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 25.08.16, 00:12
          ogulnie niech wszyscy czytajacy ten temat dziekuja bogu za internet big_grin
    • 112255kasia Re: Przykry zapach z ust-horror 25.08.16, 08:54
      leczenie prawidłowe przeciw pasozytom, grzybom czy pleśniom, bakteriom ( i nieprzyjemnemu zapachowi z ust na skutek tych właśnie dolegliwosci ) ma byc inne od tradycyjnego podawanie trucizny!!! TYLKO PODNIESIENIE ODPORNOŚCI I WŁAŚCIWA DIETA są w stanie na prawdę oczyścić nas z "problemów". tylko dieta i odpornośc!!!! antybiotyk, chemia - niszczą organizm i za chwilę jest powrót wszystkich dolegliwości. mnie dojście do tego właśnie wniosku zajęło kilka lat poszukiwań poszukiwań ratunku. (na pewno można połączyć oba sposoby dojścia do zdrwia: medycyna tradycyjna + dieta i podnoszenie odporności, ale na pewno z naciskiem na dietę i odporność). będź bardzo ostrożna z lekami i probiotykami. bądź bardzo bardzo ostrożna!!!! ja teraz transfer factor łykam 2 x dziennie po 1 tabletce + kapsułka tranu. trochę oszczędzam smile
    • annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 04.09.16, 14:14
      wizaz.pl/forum/showthread.php?t=210300&page=107
      • annadzban Re: Przykry zapach z ust-horror 04.09.16, 14:31
        wizaz.pl/forum/showthread.php?t=210300&page=108

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka