IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 22:11
Lekarz przepisał mi mazindol. Proszę napiszcie jakie macie doświadczenia
stosując ten lek
Obserwuj wątek
    • Gość: lil Re: MAZINDOL IP: 195.101.177.* 20.08.01, 22:23
      witaj. bralam mazindol i biore czasami, jak mam napady wilczego apetytu. przede
      wszystkim dziala! ale nie bez skutkow ubocznych. u mnie powodowal takze
      zahamowanie laknienia, a jak z rozsadku pilam, to wracal tez apetyt. i co
      najbardziej bylo dla mnie niemile, to uczucie suchosci w ustach. objaw chyba
      dosc czesty, bo pytalam znajomych, ktorzy brali. nie uzaleznia! powodzenia i
      efektow. lil
    • Gość: sabot Re: MAZINDOL IP: *.prosoft.com.pl 24.08.01, 23:21
      Mazindol jako lek szkodliwy został wycofany z rejestru i obecnie nie można go w
      Polsce ani nigdzie w Europie kupić. Szkodliwość leku wynikała z jego
      odziaływania na centralny układ nerwowy, co powodowało całą kaskadę innych
      działań niepożądanych. Jedynym przebadanym, lekiem do leczenia otyłości i nie
      działającym na CUN jest Xenical (orlistat), który hamuje wchłaniane tłuszczu
      (jest on wbrew powszechnym opiniom głównym czynnikiem powodującym otyłość;
      ludzie sądzą, że winne są przede wszystkim węglowodany co nie jest prawdą).
      Wadą wszystkich leków leczących otyłość jest ich wysoka cenna. Nie należy dać
      się zwieść reklamom leków sprzedawanych bez recepty, gdyz są one z reguły
      równie drogie i w perspektywie czasu zupełnie nieskuteczne. Przyjmując
      jakikolwiek lek trzeba pamiętać, że ma on jedynie pomóc w terapii otyłości.
      Jedyną drogą do sukcesu jest zmiana nawyków żywieniowych i ograniczenie przede
      wszystkim tłuszczu (również tzw. ukrytego, który jest w wielu produktach, które
      wydaja się go pozbawione). Życzę silnej woli i powodzenia. Pamietajmy: slogan z
      dawnych czasów "otyli żyją krócej" jest prawdziwy! Sabot
      • Gość: kotka Re: MAZINDOL IP: 192.168.31.* / *.nasze.pl 20.09.01, 14:28
        Rozumiem,że lek Xenical przepisuje lekarz pacjentce, która chce schudnąć ale
        równocześnie uswiadamia ją iż powinna unikać w diecie tłuszczu. Zdyscyplinowana
        pacjentka tak postępuje jak lekarz zalecił czyli tylko łyżeczka oleju
        roslinnego do surówki i ani grama tłuszczu więcej. W związku z powyzszym nasuwa
        się pytanie: Po co brać lek hamujący wchłanianie tłuszczu, skoro tego tłuszczu
        praktycznie się nie spożywa? Ja osobiscie nie jedząc tłuszczu ( bo tak zalecał
        lekarz) miałam wadliwą ich przemianę ( wysoki poziom trójglicerydów) czego
        tenże lekarz nie potrafił mi wyjasnić. Po przejściu na dietę wysokotłuszczową a
        ubogą w weglowodany moje problemy ze zdrowiem skończyły się a waga spada bez
        stosowania żadnych prochów ani głodówek.Mam nadzieję uzyskać od Ciebie
        odpowiedź na moje pytanie zadane na wstepie postu.Kotka.
    • Gość: kasia Re: MAZINDOL IP: 194.139.172.* 20.09.01, 13:08
      bralam mazindol przez 2 miesiace, przepisane przez lekarza. Faktycznie duzo
      schulam, ale odrobilam z nawiazka. To jednak niewazne, najgorsze byly skutki
      uboczne: suchosc w ustach, nieprzyjemny zapach z ust, palpitacje serca,
      dusznosci, czulam ze bardzo zle to wplywa na moj organizm, zawroty , ostre bole
      glowy. Podobne sklutki uboczne zaobserwowaly wszystkie znajome osoby ktore
      przyjmowaly ten lek. To jest lek z czasow gierkowskich, kiedy uwazalo sie ze
      zwiazkami amfetaminopodobnymi mozna leczyc otylosc. I nie zgadzam sie ze nie
      uzaleznia, wlasnie ze uzaleznia, jezeli nawet nie fizycznie to psychicznie, a
      to najgorszy rodzaj uzaleznienia.
    • Gość: AJ Re: MAZINDOL IP: 10.128.131.* / *.acn.pl 21.09.01, 03:07
      To nie lekarz, tylko konował, absolwent medycyny. Takich trzeba unikać jak
      ognia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka