Gość: ala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 23:16 Uwielbiam, ale co z tego skoro nie moge pić.Po wypiciu herbaty mam mdłości.Jeżeli nie poslodzę po 5 min witam się z muszla klozetową.Co to moze być?Uczulenie na teinę czy co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Venus Re: herbata IP: *.vc.shawcable.net 15.07.04, 23:36 A jaka masz herbate, jaki gatunek? Ja kiedys moglam pic mocna herbate, gorzka, i wiele, ale z chwila kiedy uszkodzilam sobie zoladek aspiryna, jest on teraz bardzo wrazliwy i na wiele gatunkow herbaty reaguje podobnie jak ty. Dostaje tez trzesawki, lataja mi mroczki przed oczami. Zabojcze dla mnie herbaty to Tetley, Red Rose, w torebkach. po prostu straszne, w kazdej postaci - z cukrem, mlekiem.. maja cos w sobie porazajacego.. Jedyna herbata ktora moge pic bez zadnych skutkow ubocznych to Twinnings Earl Grey, tylko sypana i nie mocna. I z mlekiem - bez mleka moge wypic tylko jedna szklanke raz na jakis czas. I bez cukru - cukeir na dlusza mete jest wlasnie mdly. Nie nalezy pic herbaty sypanej z cytryna - podobno cytryna wzmaga cos tak w herbacie niezbyt dobrego. Dla mnie zreszta, niezbyt smakuje. Co innego z torebki - tez Earl Grey Twinningsa, tez nie mocna i cytryna musi byc ze skorka. Inna herbata ktora ostatecznie moze dla mnie byc to zwykly zolty Lipton, w torebkach lub sypana, albo dobry gatunek Yunnan, tylko sypana. Wszystko juz nie mocne.. Proponuje przetestowac rozne herbaty i rozna moc nasaczenia. Mysle ze masz wrazliwy zoladek, to wszystko. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: herbata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 19:25 Niestety kazda herbata tak na mnie działa.Zapomniałam dodać,że mam obniżona tolerancję glukozy.Może to ma jakiś związek.Lubie bardzo herbatę z cytryą i czasami nawet mdłości mnie nie odstraszają.Tylko zastanawiam się ,że skoro po herbacie jest mi niedobrze(czasami nawet wymiotuję)to o czymś to świadczy.Ewidentnie pijąc ją szkodzę swojemu organizmowi.I co tu zrobić,żeby "wilk był syty i owca cała?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus Re: herbata IP: *.vs.shawcable.net 16.07.04, 20:32 W takim ukladzie na twoim miejscu poszlabym do lekarza i zbadala zoladek.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś