Dodaj do ulubionych

zawroty głowy jak by się opiło

20.02.13, 22:29
Moje dolegliwości trawa ją od września2012 roku.
Mam zawroty głowy identyczne jak te, które występują przy podpiciu alkoholem.
pierwszy lekarz zaznaczam że lecze się prywatnie u tzw. najlepszych lekarzy.
Pierwsza diagnoza neurologa po wykonaniu badania dopplerowskiego(wynik tego badania wykazał że mam zmniejszony przepływ krwi o połowę przy skręcaniu głowy w lewo i prawo)
nerwica z ku..... .
Leki jakie przepisano mi były w końskich dawkach przeciwpadaczkowe przeciwdepresyjne przeciwmigrenowe. Jestem farmaceutą i to uchroniło mnie przed zjedzeniem owych leków, ale jestem też cholerykiem i przed następną diagnozą już się tak nie broniłam.
Następna p. neurolog przeprowadziła ze mną wywiad zapytała czy często się denerwuje i stresuje i czy te zawroty wzmagają się przy zdenerwowaniu. Potwierdziłam ,że tak.
Jak wspomniałam jestem cholerykiem również bardzo szybko mówie na podstawie tego pani doktor stwierdziła, że mam gonitwe myśli.Przepisano mi lexapro lek przeciwdepresyjny przeciwlękowy.Jadłam ten lek od listopada do maja.Na początku tzn. przez 2miesiące objawy ustąpiły bardzo szybko co utwierdziło mnie że to jednak nerwica. Do tej pory sama nie rozumie dlaczego ten lek pomógł mi czy to przypadek czy inne dzialanie go medykamentu.
Jak szybko przestało tak szybko wróciło. Podpowiadałam pani doktor,że być może to od kręgosłupa, Ta jednak twierdziła ,że jestem za młoda(mam 30lat).
Brałam acard też nic nie pomógł. Dolegliwości nasilały się coraz bardziej.
Udałam się do laryngologa -wykluczył błednik od wypadu brałam betaserc24mg po którym mało się nie wykończyła. Lekarz metabolita powiedział, że dostałam dawkę końska( bo dwa razy dziennie) a w moim przypadku bardzo niskiego ciśnienia to pogłębiło moje dolegliwości.
Brałam też flunarizinum , po którym spałam tydzień.
inne leki to vicebrol na rozszerzenie naczń mózgowych----też nie pomogło.
Zrobiłam prywatnie-----zależało mi na szybkości tych badań, w pewnym momencie myślałam,że umieram a mam męża i małego synka chciałam się ratować----------tomograf głowy,rezonans głowy---------ale nic nie wyszło.

W końcu sama zrobiłam RTG kręgosłupa szyjnego.
Okazało się ,że mam wrodzony blok kostny w kręgosłupie szyjnym C5-C6.
Udałam się do neurochirurga , zrobiłam rezonans tego odcinka, ale nic poza tym nie wyszło.
Obecnie metodą prób i błędów chodzę na rehabilitacje, po której ani trochę nie jest mi lepiej.
Mam pomysł, żeby zrobić sobie angiograf TK tętnic szyjnych.
BARDZO PROSZĘ JEŻELI KTOŚ MA PODOBNE DOLEGLIWOŚCI I DOBRE LECZENIE DAJĄCE ULGĘ TO DAJCIE ZNAĆ.
MNIE KRĘCI SIĘ JAK PRZYCHYLAM GŁOWE W DÓŁ W LWEO I W PRAWO. JEDNYM SŁOWEM PRZERĄBANE!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • farmaceutka30 Re: zawroty głowy jak by się opiło 20.02.13, 22:33
      to znowu ja zapomniałam dodać,że mam zrobione wszelkie inne badania tzn. tarczycy ,krwi, ob ,ginekologiczne`, glukoza itd.
      • aqua48 Re: zawroty głowy jak by się opiło 21.02.13, 14:50
        Znajdź w Twojej okolicy grupę uprawiającą tai chi, to są łagodne ćwiczenia, które usprawniają przepływ krwi oraz dają dużą ulgę we wszelkich problemach z kręgosłupem, zwyrodnieniami, uciskami itp. ale ćwiczyć trzeba regularnie i konsekwentnie.
        • farmaceutka30 Re: zawroty głowy jak by się opiło 21.02.13, 17:14
          dzięki postaram się znaleść
          • baska192 Re: zawroty głowy jak by się opiło 22.02.13, 00:51
            Nie masz zadnych innych objawow np.chrzakanie,przejsciowe stany podgoraczkowe,duze zmeczenie?
            • farmaceutka30 Re: zawroty głowy jak by się opiło 22.02.13, 15:56
              niestety nie mam innych objawów poza tymi.
              Mój zawód wymaga dużego skupienia się i tylko to mnie wykańcza bo być pijanym i jeszcze myśleć to już duży problem.
              • ach_dama_byc_z_kanady Re: zawroty głowy jak by się opiło 23.02.13, 02:09
                niestety nie mam innych objawów poza tymi.

w linku stalo jak byk ze choroba moze przebiegac bezobjawowo wiele lat.
                W 1954 r. jeden z biochemików wykonujący testy diagnostyczne na obecność guza chromochłonnego użył próbki własnego moczu jako „normy”. Jednakże wynik testu tej próbki wskazywał na nadmiar katecholamin. Ponieważ biochemik nie miał żadnych objawów chorobowych, nie uznał wyniku za wymagający dalszych dociekań. Po 2 latach powtórzył oznaczenie, które ponownie wykazało nadmiar katecholamin.
                Biochemik zdecydował się zgłosić do lekarza na konsultację. Nie doszło jednak do wizyty, ponieważ nagle doznał masywnego udaru mózgowego, w przebiegu którego doszło do zgonu. Badanie sekcyjne wykazało obecność guza chromochłonnego nadnercza. Przypadek ten wskazuje, że obok bardzo różnorodnych objawów mogą występować przypadki bezobjawowe.

Jak na razie zaden lekarz ci nie pomogl.
                ja uwazam ze dla zdrowia warto nieraz przebadac sie niepotrzebnie,
                zwlaszcza ze nic nie ryzykujesz bo bada sie mocz:

Dla celów diagnostyki przesiewowej najbardziej przydatne jest oznaczenie dobowego wydalania metoksykatecholamin z moczem

ale jak wolisz sie meczyc, twoj wybor.

Minnie
    • evee1 Re: zawroty głowy jak by się opiło 22.02.13, 03:56
      Z tego co opisujeszz, to Twoje zawroty glowy nie sa zbyt ostre, to moze sa to taz. lagodne położeniowe zawroty głowy. Ten opis sugeruja, ze maja je glownie ludzie starsi, ale ja mialam w okoliy 40tki. Krecilo mi sie w glowie tylko przy konkretnym jej ulozeniu. Po paru tygdoniach zawroty same mi przeszly, ale zdarzylam przeczytac, ze skuteczny jest tym przypadku manewr Epleya, tylko musialabys znalezc lekarza, ktory wie jak to zrobic :-).
      • ach_dama_byc_z_kanady Re: zawroty głowy jak by się opiło 22.02.13, 04:29
        evee1 napisała:
        Jestem farmaceutą i to uchroniło mnie przed zjedzeniem owych leków, ale jestem też cholerykiem i

cholerykiem ??? to moze powinnas zbadac sie na Guz chromochłonny
        pheochromocytoma.
        tam wlasnie jednymz charakterystycznych objawow to nie do kontrolowania ku...ca.

poza tym moga wystapic bole glowy, zawroty glowy i wiele innych.

Objawy kliniczne wynikające z nadmiaru katecholamin to: ciężkie bóle głowy, potliwość, bicie serca, nerwowość, drżenie rąk, nudności, wymioty, osłabienie, duszność, uczucie gorąca, zawroty głowy, zaparcia, parestezje. Do objawów będących powikłaniami nadciśnienia tętniczego należy zaliczyć niewydolność krążenia, zawał serca, udar mózgu, niewydolność nerek, encefalopatię oraz wylew krwotoczny w obrębie guza.

Tekst linka

Tekst linka

Na twoim miejscu bym sie absolutnie przebadala dokladnie, wzdluz i wszerz kilka razy
        w roznych odstepach czasu, by wykluczyc lub potwierdzic te teorie.

nawet za wlasna kase.

Minnie
        • farmaceutka30 Re: zawroty głowy jak by się opiło 22.02.13, 16:08
          Cholerykiem to jestem od dziecka a objawy, które pani opisuje nie pasują do mnie oprócz tych zawrotów.
          Pani neurolog stwierdziła u mnie nerwice z ku...cą na postawie złych przepływów w tętnicach-żenada.
          Tak na marginesie zrobiłam ogrom badań ale ich nie wymieniłam wszystkich.
        • eenoive Re: zawroty głowy jak by się opiło 08.05.15, 12:14
          Minnie Ty tu sie marnujesz kobieto, juz dawno powinnas byc profesorem w jakiejs Akademi Medycznej :D
      • farmaceutka30 Re: zawroty głowy jak by się opiło 22.02.13, 16:03
        me zawroty nie są bardzo ostre jak już wspomniałam jest to bardziej uczucie upojenia alkoholowego , które nie pozwala normalnie funkcjonować ostatnio doszły również nudności .
        prosze sobie wyobrazić, ze cokolwiek robisz jesteś pijana----------KOSZMAR.
        Wcześniej pytano mnie czy drętwieją mi ręce --------teraz też to mam.
        Po rehabilitacji zaczęłam odczuwać sztywność karku, ktorej wcześnie nie miałam.
        Zawroty te nie są spowodowane położeniem ciala, ale samej głowy tzn skręty w prawo w lewo i to tylko skręt na maxa i w dół
        • horpyna4 Re: zawroty głowy jak by się opiło 22.02.13, 16:20
          A ja spróbowałabym w takiej sytuacji jakiegoś leku na bazie miłorzębu, bo one chyba rozszerzają naczynia krwionośne w szyi i w ten sposób poprawiają ukrwienie mózgu. I raczej nie zaszkodzą.

Obejrzyj sobie ulotki Gingkofaru, czy Bilobilu.
          • farmaceutka30 Re: zawroty głowy jak by się opiło 22.02.13, 18:12
            BRAŁAM VICEBROL JEST TO LEK NA RECEPTĘ o działaniu znacznie mocniejszym niż Miłorząb Japoński.----------Nic nie pomoglo
        • 51sylwia Re: zawroty głowy jak by się opiło 27.04.14, 21:09
          Witam Panią,
          sama mam takie objawy od stycznia 2014, rodzina zadzwoniła po pogotowie, bo nie wiedzieliśmy co się dzieje: zimne poty, uczucie opicia na maxa i związany z tym brak mozliwosci normalnego przemieszczania sie bez pomocy, ale wtedy samo przeszło juz na oddziale (tuz przed przyjęciem, więc oczywiscie nie zostałam w szpitalu), potem sama się przebadałam u laryngologa i neurologa. Zdaniem lekarzy to było po przechodzonej infekcji ucha. Dostałam vicebrol i polvertic. Spokój miałam do przedwczoraj: nagle zawroty głowy, zimne poty, mdłosci. Znowu zaczęłam brać te same leki, mam zamiar iść do rodzinnego po ponowne skierowanie mnie do laryngologa. Przy poprzednim badaniu miałam tak zawalone uszy, że nic dziwnego, że nic nie znalazła. Dostałam antybiotyk na uszy i gardło. Niby przeszło, ale...Teraz ucho mi nie doloega tylko te zawroty, wczoraj nawet oglądałam idiotyczny progrm jazdy przez miasto w przyspieszonym tempie i przy ostrym zakrecie w TV miałam mdłosci. Sama jestem kierowcą z zamiłowania i plakać mi się chce, bo te objawy przychodza nagle. Jakis koszmar.
          • dobrakobieta3 Re: zawroty głowy jak by się opiło 01.05.14, 19:15
            51sylwia - sprawdź się pod kątem choroby Meniere'a. Jak nic. Jeżeli, oczywiście, nie masz uszkodzonego błędnika (np. jakimś antybiotykiem jak gentamycyna albo w inny sposób).
    • zombiekitty Re: zawroty głowy jak by się opiło 22.02.13, 21:25
      może TUTAJ zapytaj
      • farmaceutka30 Re: zawroty głowy jak by się opiło 22.02.13, 21:43
        dzięki
        • gralint @farmaceutka 04.04.13, 23:00
          Mam te same objawy co Ty, te same leki. Nie pomogl Ci flunerazin nic a nic? Ile bralas betasercu dziennie? Badalas blędnik i borelioze? Jak chcesz pisz do mnie na joniq12@interia.pl Ja cwicze dzien w dzien teraz w nowoczesnym klubie i objawy jak byly tak sa..tez jestem mloda.
          • gralint @farmaceutka 04.04.13, 23:13
            Probowalas akupunktury? Ja sie wybieram. Moze pomoze. Z jakiego jestes miejsca w PL? Ja z W-wy.
            • gralint @ach_dama_byc_z_kanady 04.04.13, 23:29
              Czemu jej sugerujesz tego guza chromochlonnego? Czy objawem tego guza nie jest nadcisnienie? Pojde zrobic te katecholaminy o ktorych piszesz ale chyba guz daje nadcisnienie ktorego ja nie mam..
            • 51sylwia Re: @farmaceutka 27.04.14, 21:15
              witam,
              mam takie same objawy, brałam w styczniu 2014 vicebrol i polvertic, przedwczoraj znowu miałam atak. Akupunktura pomogła? Prosze o info.
              pozdrawiam
              Sylwia
              asb3@onet.eu
          • farmaceutka30 Re: @farmaceutka 05.04.13, 16:56
            cześć brałam niestety dawki końskie jak na moją wagę i dosc niskie cisnienie bo 2x dziennie 24mg aaaaaaaaaaa czułam się 100razy gorzej a uzmysłowił mi to lekarz metabolita.
            Flunarizinum brałam 1 tydzień i cały tydzien wegetowałam tzn praca i łóżko(po prostu tydzień spalam ).
            Brałam tez vicebrol forte , acard, i wyobraż sobie , że lexapro 10mg.
            • gralint @farmaceutka 05.04.13, 17:38
              Flunerazin bralas rano czy na noc?
    • no1teresa Re: zawroty głowy jak by się opiło 04.04.13, 23:28
      no, a może to chodzi o to niskie ciśnienie? zawroty głowy zdarzają się też przy niskim pulsie; możliwe są po prostu chwilowe niedotlenienia
      • gralint Re: zawroty głowy jak by się opiło 04.04.13, 23:34
        no1teresa napisała:

> no, a może to chodzi o to niskie ciśnienie? zawroty głowy zdarzają się też prz
        > y niskim pulsie; możliwe są po prostu chwilowe niedotlenienia

Ja nie mam niskiego cisnienia, 110/60, puls wlasciwy do mlodego wieku 75.
        • gralint @farmaceutka 04.04.13, 23:46
          Wyszlo Ci w dopplerze szyji ze masz zmniejszone przeplywy przy skretach szyi czyli Twoj kregoslup szyjny jednak uciska Ci na zyly skoro mialas taki wynik. Lekarz robiacy dopplera nie sugerowal do kogo masz isc z tym? Mowilas ze w MRI szyi nic nie wyszlo poza blokiem C5-C6. Jesli w MRI nic nie wyszlo to skad w dopplerze wynik swiadczacy o zmniejszeniu przeplywow?
          • gralint @farmaceutka 05.04.13, 00:35
            Jesli masz pod reka wynik dopplera szyi to wpisz go tu w calosci. I czy zrobilas juz angio-TK czy angio-MRI tetnic szyi? robilas kiedykolwiek angio-MRI mozgu? Jakie badanie wykluczylo u Ciebie błednik?
            • farmaceutka30 Re: @farmaceutka 05.04.13, 17:07
              robiłam TK mózgu MRI mózgu MRI kregosłupa szyjnego
              anioTK nie robiłam MRI tez nie mój lekarz stwierdził ,że cięzko zrobić go prawidłowo bo kontrast przepływa przez 2 sek a głowa skręcona jest tylko w jedną stronę natomiast ja mam zmniejszone przepływy tetnic szyjnych o połowe skręcając głową w lewo w prawo i w doł.
              A co do boreliozy niestety zrobiłam tylko badanie Elisa , które jak nie dawno dowiedzilam się często fałszuje wynik.
              Miałam bardzo cięzki tydzień z planem dlatego dopiero w pryszłym tygodniu ide zrobić badanie W B IgG IgM. Myślę że zrobie tez panel chorób odkleszczowych Kosztuje to Bagatela 830zł.
              Liczę kasiorę bo wszystkie badania robiłam prywatnie łącznie z TK I MRI-MAAAASAAKRAAA.
              Ciekwi minie czy borelioza moze przyczyniac się do przepływów w tętnicach dlatego trochę waham się z tymi badaniami. Słyszalam tez ze te IgG igM tez czasami wychodzą ujemnie a borelioza moze być przedawniona -Mnie klescz ugryzł 15 lat temu i miałam rumien wędrujący.
              • gralint @farmaceutka 05.04.13, 17:36
                A bralas po wystapieniu rumienia jakis antybiotyk czy nic zupelnie? Jesli rumien mialas i nie leczylas sie nigdy to warto zrobic WB na pewno. Dziwne bardzo ze Ci doppler wyszedl szyi zle a MRI kregoslupa szyjnego OK. Bo jesli przy skretach masz zmniejszone przeplywy to znaczy ze cos musi Ci uciskac jednak w szyjnym.
      • mails78 Re: zawroty głowy jak by się opiło 05.04.13, 10:06
        A kleszcz/borelioza? Zawroty glowy/tak jakbym wypil male piwo to glowny obaw mojej boreliozy, zaczal sie 3 tyg po ugryzieniu kleszcza- podczas standardowej terapii antybiotykowej ! od 11 miesiecy wlacze z tym dziadostwem - 2 kuracje standardowe i NIC wiec teraz od miesiaca terapia ILads. Moze zrob testy- western blot etc. Moze przeoczylas kleszcza a rumien nie wystapil..powodzenia
        • gralint @mails78 05.04.13, 11:22
          A jakim testem wyszla Ci ta borelioza? Gdzie najlepiej robic WB?
    • goodman41 Re: zawroty głowy jak by się opiło 05.04.13, 13:54
      Po wielu forach zdrowotnych krazy pani magister farmacji zdiagnozowana ChAD-em i bedaca na rencie inwalidzkiej z tego powodu. Ma bardzo duzo czasu.
      Wymysla najrozniejsze choroby i potem dyskutuje sama ze soba pod roznymi nikami.
      • narfi Re: zawroty głowy jak by się opiło 05.04.13, 14:01
        Zaden sarkazm ani ironia nie musnela nawet, moich szarych komorek.
        Chialbym po prostu wiedziec, no wrecz ciekawosc mnie zzerra, czy jestes w stanie udowodnic to co napisales powyzej ?
        • wadera3 Re: zawroty głowy jak by się opiło 07.04.13, 10:30
          Wystarczy przeczytać post założycielski żeby się zorientować co do "kwalifikacji" pani mgr.
          Nie wchodzę w polemikę nt. CHAD, ale poważnie też nie dam rady traktować tych wynurzeń, ot, bajanie, pozbawione i logiki i konsekwencji.
          • narfi Re: zawroty głowy jak by się opiło 07.04.13, 15:02
            No a mnie wlasnie chodzilo o ten, podobno, zdiagnozowany bipolar. Skad takie informacje i czy to jest w porzadku podawac je do publicznej wiadomosci.
            • goodman41 Re: zawroty głowy jak by się opiło 07.04.13, 22:31
              narfi napisał:

> No a mnie wlasnie chodzilo o ten, podobno, zdiagnozowany bipolar. Skad takie in
              > formacje i czy to jest w porzadku podawac je do publicznej wiadomosci.

Ta pani magister od wielu lat koczuje po roznych forach o tematyce zdrowotnej. Na jednym z for sama sie pochwalila swoja choroba, a wiec ona sama chce aby o niej sie mowilo publicznie. Czuje sie wtedy bardzo wazną i ponadprzecietną osobą.
              • farmaceutka30 Re: zawroty głowy jak by się opiło 07.04.13, 22:35
                a tak w ogóle to z panem wszystko w porządku jestem w głebokim przekonaniu że nie ma pan co robić z czasem. koniec wpisów z mojej strony ,jest pan w głebokim błedzie i ma problemy sam ze sobą proponuje forum dla depresantów.pozdrawiam
                • koran15 Re: zawroty głowy jak by się opiło 25.06.15, 02:30
                  polvertic apteka (Warszawa) odradzała mi właśnie z tego powodu, ale w sumie trudno się dziwić, w uchu są ośrodki równowagi i może w jakiś sposób to upośledza
    • beataa0 Re: zawroty głowy jak by się opiło 07.05.15, 19:05
      Witam czy Twoje objawy nadal się utrzymuję ? Mam bardzo podobną sytuacje ...
    • zywiczka2 Re: zawroty głowy jak by się opiło 25.09.15, 19:21
      Kobieto udaj się do masażysty który również ustawia kręgi kręgosłupa polecam w - Jaworzno Szczakowska 4. Sam osobiście miałem tą przypadłość ZAWROTY głowy aż utraciłem świadomość przepuklina pomiędzy kręgiem c3-c6 10-11,5 mm reszty nie będę opisywał Byłem w szpitalu zrobiłem rezonans i z rezonansu to wyszło. Wbrew pani neurolog skorzystałem z usług wymienionego masażysty i jest O KEJ. lekarze w takich przypadkach są bezradni aplikują środki chemiczne przeciwbólowe a to do niczego nie prowadzi. Do Pani należy decyzja Przyjmuje od 11 do18 tej poniedziałki środy czwartki

• alexandrausa Re: zawroty głowy jak by się opiło 05.12.15, 04:40
      nie wiem czy jeszcze to przeczytasz ale mam podobne objawy bylam u setki lekarzy i nic nie byli mi w stanie powiedziec,mieszkam w usa i kazde badanie jesst bardzo drogie robilam wszystko przez rezonans glowy.w koncu jeden lekarz bardzo madry laryngolog w koncu wskazal diagnoze ;migraine equvalent vertogo po polsku to bedzie jakas odmiana migreny ktora powoduje zawroty. Mam tabletki na to plus zero wina serow czekolady. Mam nadzieje komus pomoge,ja meczylam sie rok;(
      • q1q706 Re: zawroty głowy jak by się opiło 09.01.16, 12:48
        Mogłabyś podać nazwę tych tabletek, które przyjmujesz na wspomnianą ''migraine equvalent vertogo'' ?
        Byłbym wdzięczny.
        • koziorozka Re: zawroty głowy jak by się opiło 09.01.16, 14:53
          Prawidłowa nazwa to migraine equivalent vertigo
          Vetigo to zawroty głowy
          Jak znasz j. angielski, to wujek google mnóstwo ci opowie
          • q1q706 Re: zawroty głowy jak by się opiło 10.01.16, 13:35
            Pytałem o nazwę wspomnianych tabletek, a nie o nazwę schorzenia. :)
            • koziorozka Re: migrenowe zawroty głowy 10.01.16, 15:02
              A ja myślałam, że sam sobie poszukasz :)
              Na tak zdefiniowane schorzenie w USA często przepisuje się lek z substancją czynną Lamotrygina. U nas jest zarejestrowana na inne schorzenia, ale ma szersze zastosowanie
              Jednak poczytaj :)
              www.researchgate.net/publication/8090642_Treatment_of_migraine_related_vertigo_with_lamotrigine_an_observational_study
              en.wikipedia.org/wiki/Lamotrigine#Other_uses
              • q1q706 Re: migrenowe zawroty głowy 12.01.16, 21:52
                Mogłabyś podać swojego e-maila? Albo napisz po prostu pod ten adres; mam kilka pytań, jeśli można. :) q1q706@interia.pl
                • koziorozka Re: migrenowe zawroty głowy 13.01.16, 11:18
                  Kliknij w mój nick i wiesz.
                  Na maile z forum nie odpisuję, wolę gadać publicznie.
                  • q1q706 Re: migrenowe zawroty głowy 14.01.16, 21:04
                    Napisałem na ten adres: koziorozka@gazeta.pl
                    • koziorozka Re: migrenowe zawroty głowy 15.01.16, 16:53
                      Powtarzam, nie odpowiadam na maile z forum
                      Wujka google popytaj o polskich specjalistów i metody leczenia migrenowych zawrotów głowy.

Podpowiedzi:
                      prof. Antoni Prusiński (Katedra i Klinika Neurologii) w Łodzi
                      Klasyfikacja, obraz kliniczny i leczenie zawrotów głowy
                      Rekomendacje postępowania w zawrotach głowy w praktyce ambulatoryjnej
                      www.neurologia-praktyczna.pl/a1894/Rekomendacje-postepowania-w-zawrotach-glowy-w-praktyce-ambulatoryjnej.html

Farmakoterapia zawrotów głowy - ocena tolerancji
                      Tomasz Litwin, Anna Członkowska (Warszawa)
                      docplayer.pl/3083112-Zawroty-glowy-w-praktyce-neurologa-diagnostyka-i-leczenie.html
                      • q1q706 Re: migrenowe zawroty głowy 17.01.16, 21:53
                        Zawroty utrzymują się od października '15. Byłem już u wszystkich specjalistów, wszystkie badania wychodzą prawidłowo, a jest coraz gorzej... Co jeszcze Pani proponuje??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka