Dodaj do ulubionych

Ucisk, prosze o odpowiedz

28.09.13, 14:29
Odczuwam ucisk jakbym cos tam wlozyl i blokuje sie... Nad nadbrzuszem w klatce piersiowej i pod zebrami z dwoch stron i przez tablokade(ucisk) jest szereg objaow a wiem ze cos jest nei tak w srodku) m. in nie moge odychac w 100%, nie moge w pelni skoncetrowac sie, mam slabysz wzrok, zaburzenia rownowagi, ciezko stac n nogach jak wiecej najem sie musze polzyc ze zmeczenia itd. Przeszkadza mi ucisk a nie moge dojsc diagnozy.
Mialem wykonywane badnia:
Usg brzucha 4 razy i raz mi wyszlo ze mialem sledzione powiekszona a na 3ech pozniej juz ze nie mam powiekoszonej
rtg klatki piersiowej (wszytko w porzadku)
rtg przewodu pokarmowego (wszystko w porzadku)
angio tomogrfia komputerowa pnia trzewnego(l wyszlo tylko liczne wezly chlonne powiekoszone 12 mm na lini kreskowej)
kolonoskopia (w porzadku)
gastroskopia ( w porzadku)
usg pecherza malutkie zaleganie moczu w pecherzu ale to tylko troszke
usg tarczycy w porzadku tylko ze mniejsza ale endokynolog powiedzial ze w porzadku

Moze ktos mi doradzic gdzie szukac pomocy i diagonozy?? Jakie badanie, co robic??
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Ucisk, prosze o odpowiedz 29.09.13, 09:56
      Morfologia. A jeżeli jest w porządku, to warto zastanowić się, czy to nie przypadkiem nerwica.

Ciężka nerwica może naprawdę dawać wszelkie objawy somatyczne.
    • fionka21 Re: Ucisk, prosze o odpowiedz 29.09.13, 18:06
      Myślę, że masz niedoleczoną boreliozę (pamiętam, że kiedyś zacząłeś się leczyć), Ten ucisk i duszności mogą sugerować koinfekcję babeszją
      • iso_1 Re: Ucisk, prosze o odpowiedz 30.09.13, 01:55
        wygląda mi to na podłoże psychiczne (nerwica, depresja)
        • kradam Re: Ucisk, prosze o odpowiedz 30.09.13, 14:26
          Ja myślę, że problemy psychiczne, to mają osoby, które bez jakichkolwiek kwalifikacji ani wywiadu (który można zrobić) ani badań (których wykonać ani zinterpretować nie potrafiłyby) wydają "diagnozy".
          • zgredko Re: Ucisk, prosze o odpowiedz 30.09.13, 14:36
            Kradam, przywaliłeś jak łysy warkoczem:P
      • rege1231 Re: Ucisk, prosze o odpowiedz 07.10.13, 19:41
        fionka21 napisała:

> Myślę, że masz niedoleczoną boreliozę (pamiętam, że kiedyś zacząłeś się leczyć)
        > , Ten ucisk i duszności mogą sugerować koinfekcję babeszją

Ja czuje wyrazniy ucisk. Ja mysle ze to nie jest borezlioza. W szpitalu zakaznym robili mi test westrn blot na borelioze i wyszedl ujemny. Mam tylko podwyzszona Baronella h. i g. plus 256. W szpitalu zakaznym w Białymstoku nic o tym nie mowili. POwdizeli ze to nei choroba zakazna.
        • rege1231 Re: Ucisk, prosze o odpowiedz 07.10.13, 19:44
          Co do chorby psychicznej derpesji tez mysle ze to nie jest to gdyz czuje wyrazny ucisk i juz od malenka jak kiedy probowalem nawet zapic papierosa to nei moglem zaciagnac sie przez ta blokade. Czyli to jest problem fizyczny ale nie mam pojecia jak moge go diagnozowac i dlatego tutaj pisze. Prosze o pomoc jezeli moglby ktos podpowiedziec. Moze wykonac tomografie komputerowa klatki pierisowej jezelu tam odczuwam ucisk ale rtg klatki nic ine pokazlo??
          • rege1231 Re: Ucisk, prosze o odpowiedz 08.10.13, 21:31
            Co do chorby psychicznej derpesji tez mysle ze to nie jest to gdyz czuje wyrazny ucisk i juz od malenka jak kiedy probowalem nawet zapic papierosa to nei moglem zaciagnac sie przez ta blokade. Czyli to jest problem fizyczny ale nie mam pojecia jak moge go diagnozowac i dlatego tutaj pisze. Prosze o pomoc jezeli moglby ktos podpowiedziec. Moze wykonac tomografie komputerowa klatki pierisowej jezelu tam odczuwam ucisk ale rtg klatki nic ine pokazlo?????
            • horpyna4 Re: Ucisk, prosze o odpowiedz 11.10.13, 09:09
              To nie pal papierosów. A co do wyraźnego ucisku, to istnieje taka dolegliwość nerwicowa, zwana dawniej potocznie globusem. Pod wpływem stresu czuje się narastającą gulę w gardle i jest to wyraźny ucisk. Naprawdę nerwica może dawać odczuwalne objawy fizyczne, a to powoduje coś w rodzaju dodatniego sprzężenia zwrotnego, czyli samonakręcanie się - dolegliwość jest powodem stresu, a stres zwiększa tę dolegliwość i jest coraz gorzej.
              • rege1231 Re: Ucisk, prosze o odpowiedz 12.10.13, 00:24
                Nie pale paierosow wogole, a co do nerwicy nie bylbym przekonany gdyz wogole nie stresuje sie a jak siedze np. teraz czuje wyrazne zacisniecie jak bym cos tam wlozyl a to nie jest ze pod wplywem stresu cos mi sie nasila.

Jezeli Rtg klatkie piersiowej nic nie pokazuje a odczuwam ucisk w klatce piersiowej, nabrzuszu i z dwoch stron przy zebrach nizej. Jakie badanie nalezy wykonac? Moze tomografie komputerowa klatki piersiowej badz rezonans?? Mogloby cos pokazac jezeli Rtg klatki piesiowej nic nie pokazuje?

Nawet jakszyko zaczne biegac w klatce piersiowej tak serce badz tetnica tak szybko bije takie pulsowanie (kiedys jak uprawialem sport takiego czegos nie mialem) i zwieszka sie bol w klatce piersiowej a z oslabienia musze ukucnac i przestac uprawiac wysilek fizczyny. Ucisk jest ktory daje szereg objawow ktore nie umozliwa noramlne funkcjonowanie a czuje wyrazne zasisniecie.

Daje objawy takie :
                - Ucisk w klatce piesiowej nadrzuszu i przy dwoch stronach zeber i tez odczuwam przy kregoslupie
                - zaborzenia rowonowagi
                - rozmyty wzrok choc oklusta nie widzi wady
                - pisk w uszach
                - koncentracja slaba
                - sennosc
                - zawiesznie w glowie
                - bole w kregach szyjnych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka