Dodaj do ulubionych

Kto jak widzi.

04.02.15, 15:32
Uwierz widzi że mieszkamy we wnętrzu ziemi a gruba dziewczyna chce by inni widzieli że jest chuda.
Ale obłęd.
Obserwuj wątek
    • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 15:36
      Czy ja wiem czy twierdzę, bardziej wierzę.
      • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 15:38
        nie wiem też czy to jest wnętrze ziemi, a ziemia czym jest?
        • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 15:44
          Wiesz co jest dobre a co złe? a ktoś wie? więc tylko możemy liczyć w tym wypadku na Boga,człowieka zawsze będzie kusiło nawet tego który będzie Boga słuchał bo sam nigdy pewności nie będzie miał.
          • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 15:46
            A Bóg za rączkę nas nie prowadzi, nie mówi za każdym razem co jest dobre a co złe.
        • ditta12 Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 15:45
          Ziemia jest ziemią.
          • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 15:48
            ditta12 napisała:

> Ziemia jest ziemią.

ziemniakiem pewnie niewink
            • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 15:50
              Są dwa wyjścia albo wierzysz w to co jest napisane w Biblii albo w to co przedstawia nauka.
              • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 15:53
                No i podstawa jak umiesz to odpowiedni zinterpretować, bo przecież już był problem z jednym zdaniem w poprzednim wątku.
              • ditta12 Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 15:54
                Przyznaję Ci rację.
                A w co Ty wierzysz?Co jest bliższe prawdy?Nauka czy Biblia?
                Jak świat się stwarzał?
                • ditta12 Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 15:55
                  <bo przecież już był problem z jednym zdaniem w poprzednim wątku.>

Przytocz je bo nie wiem o które chodzi i nie mogę sie wypowiedzieć.
                • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 15:59
                  Nie wiem jak, wiem że Bóg go stworzył, dopiero zacząłem słuchać Biblii Starego Testamentu ( w wersji audiobooka) więc nic na ten temat nie mogę powiedzieć bo nie wiem.Nie wiem czy Bóg stworzył świat w 7 dni, nie należy wszystkiego brać dosłownie tak jak jest napisane, bo czasem jedno słowo zmienia sens zdania.Ditto wiem bo często czuję Boga i dlatego tu piszę to wszystko.
                  • ditta12 Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 16:01
                    W jaki sposób czujesz boga.Opisz.To może być ciekawe.
                    • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 16:07
                      ditta12 napisała:

> W jaki sposób czujesz boga.Opisz.To może być ciekawe.

Jest dosyć ciekawe, całe życie go szukałem, błądziłem, przewalałem cały internet itd..to się stało jakoś tak prawie od razu, zrozumiałem że już nie mam i nie będę miał schizofrenii więc przestałem brać leki bo mi są nie potrzebne, następnie czuję go czasem mam pisać po prostu i widzisz tak jak dzisiaj zamiast sobie teraz grać w Betę Hardline żeby sobie pograć siędzę na forum.Czasem jest tak że muszę coś napisać, zastanawiałem się czy szatan mi czegoś nie dyktuje czasem ( szatan) będe go tak nazywał po mimo tego że niektórych może to śmieszy.Więc nie mam takiej pewności jedynie wiara w Boga mi zostaje i w to że mnie prowadzi.
                      • mskaiq Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 16:37
                        A jak odróżniasz kiedy dyktuje Ci Bóg a kiedy szatan ? Czym różnią się od Siebie.
                        Pozdrawiam serdecznie.
                        • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 16:44
                          mskaiq napisał:

> A jak odróżniasz kiedy dyktuje Ci Bóg a kiedy szatan ? Czym różnią się od Siebi
                          > e.
                          > Pozdrawiam serdecznie.

Dobre pytanie,szatan obecnie nic mi nie podyktował, pilnuję tego.
                  • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 16:01
                    ,,nie jestem empatyczny, nie przyciagam ludzi. czasem powiem cos co nie powinno się. Kolezanka sie zapytała czy uważam że jest gruba to jej powiedzialem że tak. bo to była prawda. "
                    • ditta12 Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 16:09
                      Tak więc widać empatia prowadzi do kłamstwa często.Chcesz być miły i lubiany-kłam.
                      • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 16:17
                        tak uważasz? a uczciwość nie prowadzi też do tego? są dwie różne drogi, nie zawsze mówimy prawdę ale nie musimy jej koniecznie mówić, a kłamstwo to zależy można nie trzeba,ale nie dziel świętości na prawdomówność i kłamstwo.Świętość to wymysł kościoła nie Boga Bóg sam sobie wybiera.
                        • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 16:18
                          A ja to co kim jestem? grzesznikiem w każdym calu.I czemu mnie oświecił? nie moja świadomość bo bym dalej błądził,ile lat to trwało?
                          • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 16:21
                            Powiesz zaraz że jestem nawiedzony pewnie,nie ważne w zasadzie,masz prawo myśleć co chcesz.Nigdy nie było doskonałego człowieka i nie będzie, a ja to już wogule góra niedoskonałości.I nic na to nie poradzę nie cofnę życia a gdybym nawet cofnoł to bym się zmienił? tego nie wiem.
                        • ditta12 Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 16:19
                          Można jeszcze co prawda powiedzieć "nie wiem",i co?To jest empatia?
                          • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 16:23
                            ditta12 napisała:

> Można jeszcze co prawda powiedzieć "nie wiem",i co?To jest empatia?

ale nikt nie zabrania Ci kłamać, to jest grzech? to nie jest grzechem,grzechem jest kłamstwo w obliczu Boga.
                          • ditta12 Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 16:25
                            <Powiesz zaraz że jestem nawiedzony pewnie>

To Twoje myślenie i nie musi być zgodne z moim ani z innych.Na szczęście jeszcze jest wolno myslenie i mi to nie przeszkadza na pewno.
                            • ditta12 Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 16:26
                              <grzechem jest kłamstwo w obliczu Boga.>

To jak ślub przed ołtarzem a potem rozwód?
                              • ditta12 Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 16:27
                                "że nie opuszczę cię aż do śmierci"
                                • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 16:32
                                  ditta12 napisała:

> "że nie opuszczę cię aż do śmierci"

Jak mówiłaś to wierzyłaś? pewnie tak tylko on zaczął ciebie bić i z grzechem zostałaś, a ksiądz nie dał Ci rozwodu i masz grzech przed Bogiem.
                                  Tak było czy inaczej nie ważne teraz w to zdanie się wgłęb tak jak z grubością.
                                  • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 16:33
                                    a może on kłamał lub mu się wydawało i tobie?smile więc macie grzechbig_grin
                              • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 16:29
                                ditta12 napisała:

> <grzechem jest kłamstwo w obliczu Boga.>
                                >
                                > To jak ślub przed ołtarzem a potem rozwód?

A to Bóg wymyślił i nazwał to grzechem?
                            • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 16:27
                              A czemu na szczęście jest wolne myślenie? każdy ma prawo myśleć jak uważa, każe Ci ktoś wierzyć w to co piszę? NIE ale myślisz więc myśl i czytaj.
                              • ditta12 Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 16:32
                                > <grzechem jest kłamstwo w obliczu Boga.>
                                >
                                > To jak ślub przed ołtarzem a potem rozwód?

A to Bóg wymyślił i nazwał to grzechem?.

no to jak to rozumieć?Ślub jest tak na niby?Nie wiem co myśleć o tym.Ja jestem niewierząca ale ślub brałam i to nie ja się rozwiodłam.
                                • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 16:34
                                  A jesteś z kimś z miłości czy ze ślubu?
                                  • ditta12 Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 16:36
                                    Do miłosci nie potrzeba ślubowania
                                    • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 16:45
                                      ditta12 napisała:

> Do miłosci nie potrzeba ślubowania

Przecież to wiem, ale nie będę się na te tematy wypowiadał.Bo nie wiem co mam powiedzieć.
                                • ditta12 Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 16:35
                                  < a ksiądz nie dał Ci rozwodu i masz grzech przed Bogiem.>

Teraz jestem wolna z powodu śmierci.
                                  Uważam że nie powinno być ślubów.I tak się nie dotrzymuje przyrzeczeń.Pamiętam że dla mnie to była ważna sprawa tp przyrzeczenie.
                                  • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 16:41
                                    Nie wiemsmile i nie będę pisał na ten temat.
                      • mskaiq Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 21:13
                        Nie empatia nie prowadzi do kłamstwa. Wcale nie trzeba kłamać. Wystarczy
                        zapytać a co ty sądzisz ?
                        Jeśli powie, że nie jest otyła. To zostawić bez komentarza, albo można
                        zapytać ile waży. Prawdę można powiedzieć w taki sposób aby nie zranić
                        drugiej osoby.
                        Pozdrawiam serdecznie.
                        Ditta napisała
                        Tak więc widać empatia prowadzi do kłamstwa często.Chcesz być miły i lubiany-kłam.

Pozdrawiam
                        • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 21:21
                          Wątek mi się trochę pomieszał, masz rację ale chodzi o to że tak powiedział.Kłamać nie trzeba i przykrości sprawiać tym bardziej,można przemilczeć, więc prawdy nie należy mówićsmile
                          • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 21:21
                            to był sarkazmsmile
                            • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 21:28
                              ten temat tego co gdyby jest totalnie powalony jest kilka możliwości zachowania a on powiedział akurat tak i co w związku z tym? masku ty byś inaczej powiedział wiem to,ja też raczej bym w ten sposób koleżance nie powiedział ale to nie chamstwo jest bezpośredni pisze przecież o tym że taki jest.
                              • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 21:36
                                ditta a ty co nie gdybiesz z nami?smile
                                • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 21:37
                                  wygdybaliśmy się?
                                  • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 04.02.15, 21:38
                                    no tak ja jak zwykle poważnysmile
                                    • ditta12 Re: Kto jak widzi. 05.02.15, 07:23
                                      Nigdy nie wiadomo czym komu się robi przykrość.
                                      • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 05.02.15, 07:28
                                        ditta12 napisała:

> Nigdy nie wiadomo czym komu się robi przykrość.

To Fakt.
                                        • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 05.02.15, 07:29
                                          Może nie koniecznie nie wiadomo bo przecież masz świadomość.
                                          • uwierz_w_to Re: Kto jak widzi. 05.02.15, 07:31
                                            Daj spokój nie da się.
    • ragnarlonthbrok Re: Kto jak widzi. 05.02.15, 20:48
      Ditto ile masz lat?
    • ditta12 Re: Kto jak widzi. 06.02.15, 08:12
      55

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka