Gość: Gosia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 22:47 Witam! Czy ktos z was miał robony rezonas? Jak to wyglada i na czym polega bo jestem przerazona. Boje sie strasznie isc na to badanie. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Artur Re: Rezonans Magn.Głowy IP: *.ss.shawcable.net 09.08.04, 22:52 Wsuna cie na kilka minut do metalowej rury i kaza nie ruszac sie. I tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Rezonans Magn.Głowy IP: 217.153.220.* 09.08.04, 23:30 witam, bez obaw to chyba jedno z najmniej szkodliwych i bezinwazyjnych badan, potwierdzam wjeżdżasz do tuby, na uszy zakladają ci sluchawki takie jak maja jak robotnicy przy robotach drogowych czasem na twarz jeszcze takie zabezpieczenie w postaci klapki do dloni dadza ci taki pstryczek, ktorym bedziesz mogla powiadomic lekarza gdyby coa sie zaczęlo dziac albo zwyczajnie xle bys sie poczula dobiegac bedzie do ciebie z mikrofonu glos lekarza , ktory moze do ciebie cos móeic np. nie ruszaj sie , nie oddychaj acha jezeli badanie bedzie razem z kontrastem to w zależnosci od tego jaki to jest sprzet albo przyjdzie technik i wstrzyknie ci go albo jezeli maszynka jest lepsza to sama poda w odpowiednim momenie ten kontrast i tyle mialam tych badań cala mase glownie w Niemczech, gdyby cos to pytaj, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus Re: Rezonans Magn.Głowy IP: *.vs.shawcable.net 10.08.04, 01:01 Ja mialam, dawno temu. Nic nie czujesz, tylko jak ktos ma klaustrofobie musi powiedziec o tym zawczasu lekarzowi. Klada cie na takie suwane lozko, wjezdzasz do "rury" i lezysz. Potem wyjezdasz. To wszystko. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Rezonans Magn.Głowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 09:48 Alex mam pytanie,ale nie chce pisac nic wiecej na forum. nr gg. 2078951 czekam Odpowiedz Link Zgłoś
karina320 Re: Rezonans Magn.Głowy 05.01.05, 00:06 witam,jeżeli wiesz coś na temat kontrastu to błagam,powiedz mi czy nie jest szkodliwy lub rakotwórczy????? bede wdzieczna.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Rezonans Magn.Głowy IP: *.osk.pl / *.osk.pl 10.08.04, 12:49 Powiem Ci jak wygladalo moje MRI głowy. Strasznie sie bałam ( jestem nadwrazliwa emocjonalnie).Wyobrazalam sobie niewiadomo co.... teraz chce mi sie z tego smiac. Technik zalozyl mi na glowe taki dziwny kask, powiedzial kiedy nie mam sie ruszac. Do otworu wsunieto mnie tylko do pasa. W trakcie badania slychac odglosy tego calego urzadzenia, takie stukanie. Niestety nie dano mi zadnego dzwoneczka na wypadek jak bym sie zle poczula. Badanie mialam bez kontrastu. To wszystko trawalo pol godzny. No i nie ma sie czym martwic, nie jest tak strasznie. Wez to pod uwage, ze to bardzo dokladne badanie i jesli cos powaznego Ci dolega to na pewno w tym badaniu to wykryja. Ja mialam podejrzenie SM i na szczescie wynik badania byl ok. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
popf Re: do Gosi nie mam GG tylko wp kontakt ale 11.08.04, 21:35 napisz na popf@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś