Gość: Błagam o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 15:03 macie jakieś nieskomplikowane sposoby?piszcie teraz bo pózniej moze juz byc za pózno!pod reka mam tylko czopki a czy to wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izado Re: Mam zaparcie i juz nie wytrzymam!Pomóżcie ter 16.08.04, 15:40 Gość portalu: Błagam o pomoc napisał(a): > macie jakieś nieskomplikowane sposoby?piszcie teraz bo pózniej moze juz byc > za pózno!pod reka mam tylko czopki a czy to wystarczy? A czy masz też w pobliżu może aptekę? :-) Idź do niej i kup lek ziołowy o nazwie Agiolax - to takie granulki, trzeba je obficie popić wodą. Odróżnia je od pozostalłych leków ziołowych to, że nie wyjaławiają jelit i nie naruszają błony śluzowej jelit, działają łagodnie ale bardzo skutecznie. Czopek może nie zadziałać - zależy jak ten problem Twój jest "zaawansowany" :-) Powodzenia i napisz jak poszło :-) Iza. Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Rada na przyszlosc 16.08.04, 16:32 Istnieja dwa glowne powody zaparc: zbyt mala ilosc wody i niedobor blonnika. www.resmedica.pl/zdart1995.html Odpowiedz Link Zgłoś
lancedance Re: Rada na przyszlosc 16.08.04, 17:17 I jeszcze jeden zasadniczy problem, zniszczenie flory bakteryjnej jelita grubego odpowiadającej za rozkładanie mas kałowych przez częste kuracje antybiotykowe. Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: Rada na przyszlosc 16.08.04, 20:52 slwki sliwki i jeszcze raz sliwki... akurat mamy sezon maja swietne dzialanie przeciw zaparciom.... Odpowiedz Link Zgłoś