sp9tcu 15.08.14, 13:14 Mężczyzna lat 47 od wczoraj jak dotykam silny ból prawego sutka mniejszy ból lewego sutka jak nie dotykam tak jakby były nabrzmiałe boję się ze to rak ( moja histeria ) a na poważnie co to może być Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tinley Re: Bolące sutki 16.08.14, 15:57 Bierzesz jakieś sterydy? żona może stosuje preparaty hormonalne które mogą w jakiś sposób przedostać się na ciebie (np żele wcierane w skórę). Jakies leki bierzesz które mogłyby podbc poziom estrogenów? Generalnie to powinienes zrobić badania hormonalne (LH, testosteron, estradiol, prolaktyna)i zgłosić się do lekarza. Nowotwór tych gruczołów to bardzo rzadkie schorzenie u facetów ale nie mżna go wykluczyć. Ginekomastia moze tez być skutkiem problemów z przysadką mozgową. Nikt ci nie powie co ci jest na podst tego co napisałeś bo od tego jest lekarz. podaję tylko najbardziej prawdopodobne przypadki. Wykluczam błahostki typu uderzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Śledztwo trwa 16.08.14, 22:12 Po kolei sterydów nie biorę to raz stale pije doxepin 25 od 1986 roku permazyna od 2006 cet alergin gdy mam alergie ramigas max na noc Nowotwór wykluczam bo boli mnie to tak lewa strona 20 % bulu prawa strona bulu 30 % to sie zaczeło nagle w srode rano ogoliłem się i troche spociłem wziołem do miasta kurtke letnia ale jej nie ubrałem na polu było trohę zimno i wiał wiatr w ten sam dzień i w czwartek dodatkowo było mi troche zimno kaszlałem bolało mnie gardło to dwa trzy jak byłem na dyrzurze wszystkie okoliczne miejsca były obolałe 5 rozmawiałem z przemiła panią onkolog przez telefon która pracuje na onkologi w klinice uj w Krakowie że to nowotwór daje na ostatnim miejscu ułamek procenta możliwości 6 w tym czasie gwałtwownie przytyłem w tantą niedziele warzyłem 101.7 KG a wczoraj o grozo 103.4 KG ( to by wskazywało na podłoże hormonalne ) dzis rozmawiałem z moim lekarzem domowym są 2 przyczyny możliwości 1 zawianie , byłem przypocony zawiało mnie muj lekarz domowy podejrzewa zapalenie wezłów chłonnych ( tylko nie mócie ze to rak lub ziarnica bo to jest niemozliwe ) 2 burza hormonalna Co dalej - Dzis wieczorem bede gadał z moim znajomym lekarzem z szpitala - W wtorek bede gadał z panią zmoja panią onkolog - W srode ide do lekarza domowego co potem zobaczymy nie wykluczam porządnych badań krwi -usg piersi ( jesli ni nie wykarze to sprawa nowotworowa zamknieta ) Zaznaczam tem ból jest przy dotyku Odpowiedz Link Zgłoś
tinley Re: Śledztwo trwa 17.08.14, 09:20 No to wszystko raczej wskazuje na to ze masz problemy z hormonami. Nie da się tak szybko przytyć 2 kg. To woda najprawdopodobniej - retencja następująca przy tego typu zaburzeniach. Pytanie skąd to się bierze? na twoim miejscu i tak zrobiłbym te badania (dodaj jeszcze prolaktynę) bo z dużym prawdopodobieństwem lekarz i tak cię na nie skieruje - chyba że da sie to zrobić z refundacja bo nie są tanie. I odstaw doxepin bo to jest najprawdopodobniej przyczyną ginekomastii. Gdy odstawienie nie będzie możliwe to będziesz musiał poprosić lekarza o ustalenie co tak naprawdę wpływa na ta ginekomastię (zakładam ze to jest ten lek). Estradiol czy prolaktyna. I będziesz musiał stosować najprawdopodobniej jakieś inhibitory, ale po mojemu to musisz zmienić lek najprawdopodobniej albo zmniejszyć dawki. Nie jest wykluczone że zaburzenia hormonalne moga miec inne przyczyny (np kłopoty z przysadką) - ustali lekarz, ale patrząc na leki jakie stosujesz to doxepin jest dość prawdopodobną przyczyną. Przewianie i ból sutków? Pierwsze słyszę. Rak? Zapomnij o tym na razie bo to naprawdę rzadkość u facetów choć jak będziesz dalej chodził z zawyżonym estradiolem i prolaktyną to nic nie jest wykluczone w przyszłości. Poza tym estradiol wysoki u faceta nie jest zdrowy dla prostaty. Wydaje mi się ze jakby to były węzły chłonne to w pierwszym rzędzie bolały by cię pachy i w okolicach obojczyka. Życzę zdrowia i dobrego lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Śledztwo trwa 17.08.14, 13:12 badania kosztują po 30 zł co i jak ustala lekarze i urzytkownicy forum Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Jakie badania wykonać 20.08.14, 21:23 W poniedziałek ide do znajomego laboratorium zrobić badania jakie zrobić na tą chwilę zaplanowałem Morfologia krwi Ob ,crp ,ewntualnie inne czynniki zapalne jakie kreatyna ,mocznik pruby trzustkowe podstawowe pruby wątrobowe cukier cholesterol magnez potas żelazo Hormony tarczycy hormony gruczołu krokowego prolatyna jeszcze jeden hormon płciowy maklery jelita grubego maklery prostaty co jeszcze do tego usg piersi i jamy brzusznej Odpowiedz Link Zgłoś
zwieraczek Re: Jakie badania wykonać 20.08.14, 22:12 Na tę akurat chwilę, badania na obecność słownika ortograficznego w organizmie. Chłopie ja jestem tolerancyjny na wiele , oj na wiele, ale jak czytam Twoje posty to ręce z majtkami mi opadają. Ty idź lepiej do psychiatry, popierz odpowiednie proszki na uspokojenie, bo to co Ty wyprawiasz przekaracza wszelkie granice. Ty nie masz wstydu? Ty masz 47 lat, jesteś ojcem rodziny i ciągle coś wyszukujesz u siebie? O rany koguta !! Jak ja byłbym Twoją żoną to takiego męża pogoniłbym w psi.....!!! I to natychmiast !!!! Bo to nie jest normalne. Każdy ma jakieś dolegliwości, stany zapalne, ale to co Ty wypisujesz to już mnie ruszyło. Chłopie, życie jest tylko jedno , korzystaj z niego, a nie ciągle coś badaj. Jak nie wacka to czy fryzjerka nie zaraziła Cię Aids. Możę koniecznie zacznij brać jakieś proszki, albo odstaw te co bierzesz? Może zmień dostawcę? Już sam nie wiem co Ci poradzić . Ale Ty normalny to nie jesteś. Idę teraz zrobić sbie drinka i cieszyć się życiem. A Ty usiądź i myśl jakie badania zrobić i na co. Chwałą Bogu, że ja nie płacę akurat podatków na Ciebie w Polsce,bo w niej nie mieszkam , bo tylko zostałoby mi palnąć sobie w łeb Życię mądrości rozumu i rozsądku. Tomek. Odpowiedz Link Zgłoś
narfi Re: Jakie badania wykonać 21.08.14, 07:37 Hehehe...alez on nigdy sie nie upieral, ze jest normalny. Wrecz przeciwnie, czesto nadmienia, ze nie jest normalny. Nie napisal za to, co, poza hipochondria mu zdiagnozowali. No, ja mam pare swoich typow, ale nie bede biednemu tluscioszkowi dawal nowych pretekstow do robienia nastepnych badan. Kiedys czesto na koniec swoich postow dodawal, ze nie jest lekarzem, czyli juz jest dobrze, bo poczucie humoru posiada. Gdyby jeszcze zaznaczal, ze nie jest polonista, to byloby, jeszcze smieszniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Jakie badania wykonać 21.08.14, 09:29 Oj chłopaki, dawno już nie popłakałam sie ze śmiechu czytając forum, dzięki :) sp9tcu, przeciez dobrze wiesz że masz zdiagnozowaną hipochondrię. Ale nie am tego złego co by na dobre nie wyszło: z jednej strony dostarczasz nam na forum rozrywki, z drugiej gwarantujesz regularny dochód lekarzom. Z kolei i dla Ciebie ma to dobre skutki, bo drugiego tak gruntownie z każdej strony przebadanego człowieka nie ma chyba w okolicy. Więc jeśli miałbyś naprawde na coś zachorować to nawet nie zdążysz, bo zawczasu to przewidzisz i wykryjesz. Z drugiej strony oby Cię stres nie zjadł jeśli będziesz się przejmował każdym drobiazgiem. Ludzki organizm to nie maszyna, nie mozna wpasować go w sztywne normy - żyjesz, więc zawsze coś gdzieś ukłuje, zaszczypie, zapiecze. Wyluzuj i znajdź sobie jakieś zajęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Jakie badania wykonałem 25.08.14, 08:37 Badania wykonane dzis teraz czekamy na wyniki a oto co robiłem Morfologia krwi z rozmazem Ob ,crp , kreatyna ,mocznik pruby trzustkowe podstawowe pruby wątrobowe 3 fozfakaza alkaiczna cukier cholesterol magnez potas wapno żelazo sód Hormony tarczycy 3 prolatyna , estradiol testoreon kortyzol jeszcze jeden hormon płciowy maklery jelita grubego maklery prostaty psa Odpowiedz Link Zgłoś
wirski Radiotelegrafisto sp9tcu 25.08.14, 09:08 Co to są maklery???? i czym się różnią od markerów? Są dokładniejsze? W czym .... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Radiotelegrafisto sp9tcu 25.08.14, 10:03 wirski napisał: > Co to są maklery???? i czym się różnią od markerów? > Są dokładniejsze? W czym .... A fozfakaza cię nie zainteresowała? :D S. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Radiotelegrafisto sp9tcu 25.08.14, 10:10 Ja od tygodnia zastawiam sie czym są PRUBY. O maklery też chciałam zapytać, ale nie chciałam być już złośliwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
narfi Re: Radiotelegrafisto sp9tcu 25.08.14, 13:19 Co do fozfakaza, to juz spiesze z wyjasnieniem. To jest zlepek dwoch terminow: FOZ nowa nazwa NFZ- Fundusz Ochrony Zdrowia, a FAKAZA, to po prostu spolszczone Fuck you :) Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Radiotelegrafisto sp9tcu 25.08.14, 16:18 A oto złe wyniki MCV 96,5 ( 82 DO 94 ) MCH 34,1 ( 28 SO 34 ) SEGMENTY 46 ( 58 - 66 ) EZONYFOFILE 5 ( 2 DO 4 ) LINFOCYTY 49 ( 20 DO 45 ) TSH 4,652 ( 0.4 DO 4 ) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Radiotelegrafisto sp9tcu 25.08.14, 20:16 sp9tcu napisał: > A oto złe wyniki > > MCV 96,5 ( 82 DO 94 ) > MCH 34,1 ( 28 SO 34 ) > SEGMENTY 46 ( 58 - 66 ) > EZONYFOFILE 5 ( 2 DO 4 ) > LINFOCYTY 49 ( 20 DO 45 ) > TSH 4,652 ( 0.4 DO 4 ) A jak z wynikami fozfakazy? S. Odpowiedz Link Zgłoś
aduerin Re: Jakie badania wykonałem 25.08.14, 22:21 > maklery prostaty psa twoj pies gra na gieldzie i ma maklera? no no... Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Jakie badania wykonałem 26.08.14, 08:19 TSH bardzo wysokie, koniecznie idz do endokrynologa Jak prolaktyna? Przy takim TSH na pewno jest zbyt wysoka i powoduje ból sutków. Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Jakie badania wykonałem 26.08.14, 13:00 gemowa napisała: > TSH bardzo wysokie, koniecznie idz do endokrynologa > Jak prolaktyna? Przy takim TSH na pewno jest zbyt wysoka i powoduje ból sutków. > gemowa dzieki 1 mądra odpowiedź Jeszcze raz wynik TSH TSH 4,652 ( 0.4 DO 4 ) czyli cztery przecinek szejsetpoęńdziesiat dwa to by się zazęmbiało jeszcze nerwy kłopoty z szyją plolaktyna dobrze dziś dalsze wyniki dostane i wszystkie napiszę A kultury brak same smiechy wstyd snajper mam żal do ciebie pozwalasz smiać się i ti o z osoby niepełnosprawnej do do endokrynologa nie pókde bo terminu rok a prywatnie 2miesiace ale od moich lekarzy wwyciagne wszystko oj wyciagne Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Jakie badania wykonałem 26.08.14, 13:40 Robiłeś też t3 i t4? Napisz co wyszło, być może masz niedoczynnośc tarczycy, od tego można przytyć dosłownie z dnia na dzień. TSH masz naprawdę zbyt wysokie, ale podwyższa się tez przy stanie zapalnym albo po przebytej infekcji. Chociaż Twój wynik to już nie jest podwyższony poziom, ale po prostu zbyt wysoki. Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Śledztwo zakończone ale ............. 26.08.14, 15:06 gemowa napisała: > Robiłeś też t3 i t4? Napisz co wyszło, być może masz niedoczynnośc tarczycy, od > tego można przytyć dosłownie z dnia na dzień. TSH masz naprawdę zbyt wysokie, > ale podwyższa się tez przy stanie zapalnym albo po przebytej infekcji. Chociaż > Twój wynik to już nie jest podwyższony poziom, ale po prostu zbyt wysoki. Robiłem wszystko jeszcze dziś wklepie wszystkie wyniki teraz pora na usg robie szyji tarczycy piersi jamy brzusznej jąder Teraz pora się uspokoić ze to nie rak porobić dodatkowe badania i znaleś odpowiedniego lekarza i zacząć leczyć się wiem też że pozostałe hormony sa dobre i najwazniejsze makler jelita grubego jest ok a wię wyniki jutro lub dziś Pamiętacie jeszcze jak miałem problemy z gardłem i szyją to lekarz powiedział ze to nerwica Snajper odfiltruj całkiem złe wpisy Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Czekająć na wyniki 26.08.14, 22:12 Czekając jak PKW ( państwowa komisja wyborcza trochę humoru musi być ) poda wyniki ( jest ich 100 pozycji jutro ściagne pozostałe wyniki a iwęc oficjalne wyniki dopiero w czwartek ) ustalmy pewne fakty co do tarczycy 1- TSH 4.62 a więc powyżej normy oznacza to niedoczynność tarczycy 2- a oto główne objawy niedoczynośći tarczycy zwiększenie masy ciała uczucie zmęczenia, osłabienie, senność, trudności w koncentracji, zaburzenia pamięci, stany depresyjne łatwe marznięcie, uczucie chłodu przewlekłe zaparcia (spowolnienie perystaltyki) sucha, zimna, blada, nadmiernie rogowaciejąca skóra (objaw brudnych kolan) – jako wyraz zmniejszonego przepływu krwi i zahamowania czynności gruczołów łojowych i potowych obrzęki podskórne (tzw. obrzęk śluzowaty) – skutek nagromadzenia glikozaminoglikanów (kwas hialuronowy), zatrzymujących wodę, których syntezę normalnie hamuje T3 (dotyczą twarzy, zwłaszcza powiek) łamliwe włosy, czasem przerzedzenie brwi zmieniony głos (pogrubienie strun głosowych) bradykardia zatokowa ściszone tony i powiększona sylwetka serca (płyn w worku osierdziowym – obrzęk śródmiąższowy) nieregularne miesiączkowanie A teraz jeszcze raz ziwązane z moimi problemami >zwiększenie masy ciała Waga 101.6 Zwrost 175 bez komęntarza >uczucie zmęczenia, nie nadaje się do ciężkich robót fizycznych >osłabienie, senność, długo spie lubię spać >trudności w koncentracji,zaburzenia pamięci, nie dotyczy >stany depresyjne kłania się to to jest numer 1 i hipohodria się kłania >łatwe marznięcie, uczucie chłodu nie dotyczy >przewlekłe zaparcia (spowolnienie perystaltyki) kłania się zespół jelita drazliwego >sucha, zimna, blada, nadmiernie rogowaciejąca skóra (objaw brudnych kolan) – jako wyraz >zmniejszonego przepływu krwi i zahamowania czynności gruczołów łojowych i potowych >obrzęki podskórne (tzw. obrzęk śluzowaty) – skutek nagromadzenia glikozaminoglikanów >(kwas hialuronowy), zatrzymujących wodę, których syntezę normalnie hamuje T3 (dotyczą >twarzy, zwłaszcza powiek) kłania się trudno lęcząca sie grzybica kłania się zmiany skórne obrzęki a wiec te cycki bolą z obrzeków to by sie zgadzało bo jak je troche pomasuje ból ustępuje tak jakby coś się tam gromadziło >łamliwe włosy, czasem przerzedzenie brwi przrzedenie hm nie znam się na tym >zmieniony głos (pogrubienie strun głosowych) >bradykardia zatokowa >ściszone tony i powiększona sylwetka serca (płyn w worku osierdziowym – obrzęk śródmiąższowy) Serce mam zdrowe Sumująć robi się ciekawie jutro ide do lekarza pod stawowej opieki zdrowotnej za tydzień USG a potem zaczynamy leczenie A komisja wyborcza liczy wyniki i niech liczy dalej Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Czekająć na wyniki 27.08.14, 09:02 sp9ctu, wysokie TSH nie oznacza niedoczynności tarczycy, to nie jest automatyczna zalezność. Z długiej listy objawów też każdy znajdzie coś co do niego pasuje. Twoje TSH wskazuje na razie tylko że trzeba sie przyjrzeć i tarczycy, i innym wynikom badań. Podaj pełne wyniki. Podczas usg zwróć uwagę, żeby opis zawierał 3 wymiary, na ich podstawie obliczysz objętośc tarczycy, co tez jest istotne: bo zbyt mała tarczyca plus zbyt wysokie TSH może wskazywać np. na Hashimoto. Nie nakręcaj się zawczasu. Odpowiedz Link Zgłoś
narfi Re: Jakie badania wykonałem 26.08.14, 13:47 Brak znajomosci ortografii i 30kg nadwagi to jeszcze nie kalectwo, no, ale dodac do tego hipochondrie, to moze juz tak... a moze jeszcze nie...a bo to ja wiem :) Moze masz jeszcze tarczyce chora , to wtedy pomyslimy :) Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Jakie badania wykonałem 26.08.14, 15:08 narfi napisał: > Brak znajomosci ortografii i 30kg nadwagi to jeszcze nie kalectwo, no, ale doda > c do tego hipochondrie, to moze juz tak... a moze jeszcze nie...a bo to ja wiem > :) > Moze masz jeszcze tarczyce chora , to wtedy pomyslimy :) tak śledztwo wykazało chorą tarczyce teraz trwają czynośći sledzcze Odpowiedz Link Zgłoś
zwieraczek Re: Jakie badania wykonałem 27.08.14, 04:10 No ręce mi opadają jak czytam to wypisuje ten człowiek. Zastanawiam się na czyj koszt są te wszystkie badania, bo na pewno nie jego. Dopiero co pogonił kobietę, co pytała o nadciśnienie u swojego syna. A badań na poziom słownika ortograficznego w organizmie jak nie było ,tak nie ma. Zresztą tu wynik byłby tragicznie poniżej normy. I na to i na głowę trzeba się leczyć. To nie jest normalne. Nie ma wstydu za grosz. Pewnie teraz siedzi i obmyśla plan stategiczny na dalsze badania. Tak się zastanawiam jak on uprawia te rzeczy......na torsie pewnie elektrody i na bieżąco ekg. Na rękach, dla pewności i nogach aparaty do mierzenia ciśnienia, w razie czego jakby któryś odmówił posłuszeństwa. Obsypany jest wiadrem mąki ziemniaczanej, żeby się nie zatarł jak deczko się spoci. Na plecach pewnie jakaś ochronna zbroja, i oczywiście kask na tej " mądrej" łepetynie. W tyłku rura do odprowadzania gazów, bo różnie bywa. I otoczony jest szwadronem służby zdrowia, od najniższego do najwyższego stopnia. I wtedy można szaleć do rana.woli. A może powinien napisać do Tuska.....panie premierze, jak tu żyć...... :-)))))) Chłopie weź się za siebie, a może lepiej będzie za słownik? Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Jakie badania wykonałem 27.08.14, 19:48 Słuchaj zwieraczek Mam to gdzieś pisz se co chcesz Opuściłeś Polskę i masz to wszystko gdzieś jestes cynikiem Odpowiedz Link Zgłoś
zwieraczek Re: Jakie badania wykonałem 27.08.14, 22:24 Nie znasz chłopie znaczenia słowa cynizm, tak jak nie znasz podstawowych zasad ortografii, podstawowych. Ośmieszasz się pisząc i wtykając nos we wszystkie prawie posty. Wstyd mi za takich ludzi jak Ty, co wymyślają tylko choroby , bo nie mają normalnego zajęcia. Ty najpierw schudnij, to wyjdzie Ci na zdrowie i może goopota wywietrzy Ci z głowy. W życiu, a już trochę żyję na tym świecie, nie spotkałem kogoś takiego jak Ty. Siedź nadal, wymyślaj choroby. I proponuję dalej , pisz do Tuska......panie premierze jak żyć !!!!!!!!! :-))))))))))) Bez pozdrowień. Odpowiedz Link Zgłoś
low.sodium Re: Jakie badania wykonałem 28.08.14, 01:28 Bardzo prosze odczepic sie od sp9tcu. On jest slodki. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Jakie badania wykonałem 28.08.14, 10:19 Dobra, koniec kłótni. sp9tcu, dawaj te wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Jakie badania wykonałem 28.08.14, 13:57 co do kłótni mam to gdzieś co do wyników gorsza sprawa dopiero ide do laboratorium po oficjalne wyniki potem trzeba je wpisać do komputera Może PKW zdąrzy dziś podać ha ha a na wyniki czekają moi znajomi lekarze koledzy CIERPLIWOŚCI dla ciekawych kilka szczantkowych wyników ob 4 czerwone 4.6 białe 6.1 hemoglobina 15.8 Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Wyniki badań krwi 28.08.14, 16:55 A oto pełny komunikat PKW WBC 6,1 4,0 - 10,0 10x9/L Lymph# 2,2 0,8 - 4,0 10x9/L Mid# 0,5 0,1 - 0,9 10x9/L Gran# 3,4 2,0 - 7,0 10x9/L Lymph% 35,9 20 - 40 % Mid% 8,6 3,0 - 9,0 % Gran% 55,5 50 - 70 % HGB 15,8 14,0 - 18,0 g/dL RBC 4,63 4,5 - 5,9 10x12/L HCT 44,6 41 - 53 % MCV 96,5 ˄ 82 - 94 fL MCH 34,1 ˄ 28 - 34 pg MCHC 35,4 31 - 36 g/dL RDW-CV 11,8 11,5 - 14,5 % PLT 325 135 - 450 10x3/µL MPV 7,8 7,0 - 11,0 fL PDW 15,7 15,0 - 17,0 PCT 0,253 0,108 - 0,282 % Rozmaz krwi ICD-9:C32 Segmenty 46 ˅ 58 - 66 % Eozynofile 5 ˄ 2 - 4 % Limfocyty 49 ˄ 20 - 45 % OB ICD-9:C59 4 1 - 15 mm/1 godz. Glukoza w surowicy ICD-9:L43 Wynik w surowicy : 81 mg/dL - prawidłowa glikemia na czczo 60 - 99 mg/dl - nieprawidłowa glikemia na czczo 100 - 125 mg/dl - cukrzyca >= 126 mg/dl Bilirubina całkowita ICD-9:I89 0.80 0,0 - 1,1 mg/dL AST ICD-9:I19 31 0 - 37 U/L ALT ICD-9:I17 37 0 - 42 U/L Fosfataza alk.ALP ICD-9:L11 187 98 - 279 U/L Amylaza w surowicy ICD-9:I25 82 0 - 90 U/L Sód i potas ICD-9:O35,N45 Sód 137 135 - 148 mmol/l Potas 3,7 3,7 - 5,3 mmol/l Wapń całk.ICD-9:O77 2,37 2,10 - 2,60 mmol/l Magnez ICD-9:M87 2,01 1,60 - 2,50 mg /dl Żelazo ICD-9:O95 88 40 - 120 µg/dL Mocznik ICD-9:N13 22 15 - 45 mg/dL Kreatynina ICD-9:M37 0.87 0,7 - 1,4 mg/dL eGFR 100 ml/min/ - prawidłowy GFR > 90 ml/min - łagodnie obniżony GFR 60 - 90 ml/min - umiarkowanie obniżony GFR 30 - 60 ml/min - znacznie obniżony GFR 15 - 30 ml/min - schyłkowa niewydolność nerek < 15 ml/min TSH - III generacji ICD-9:L69 4,652 ˄ 0,40 - 4,00 µlU/mL FT3 ( wolna trójjodotyronina ) ICD-9:O55 3,28 2,6 - 5,4 pg/mL FT4 ( wolna tyroksyna) ICD-9:O69 1,19 0,7 - 1,6 ng/dl Prolaktyna ICD-9:N59 19,62 5,00 - 35,00 ng/mL Prolaktyna - mężczyźni ICD-9:N59 19,62 3,00 - 25,00 ng/mL TPSA ICD-9:I61 0,94 0,27 - 2,19 ng/mL CRP - ilościowo ICD-9:I81 3.0 < 5,0 mg/l Estradiol 34,81 7-42 Testosteron 465 286 -850 Kortyzol 5.25 brak normy ca ( malkler jelita grubego ) 11.87 0-39 Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Wyniki badań krwi 28.08.14, 18:54 Gdyby nie to za wysokie Tsh, napisałabym ci ze jesteś okazem zdrowia. Masz dowód na swoja hipochondrię. Zrób jeszcze usg, tez tarczycy, ale nie ma tu sie do czego przyczepić. Jesli chcesz jeszcze cos sobie zbadać, możesz zrobić jeszcze antyciała tarczycy : antyTpo i antyTg Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Wyniki badań cd.............. 04.09.14, 01:06 A oto wynik RTG klatki piersiowe Super super super dobry I EKG super super super dowiedziałem sie ze serce mam lewo stronne coś w tym stylu według lekarza bardzo szkodzi mi ramigast ale o tym sie przekopnamy jak wyjdzie USG Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Bolące sutki 02.09.14, 21:43 Co was zatkało czemu nie piszecie Własnie przegląd techniczny wchodzi w kolejna fazę W piątek na własny koszt u znajomego, lekarza robię USG 1- Szyji 2- wezłow chlonnych w okolicach barku pod pachami 3- Tarczycy 4- Piersi 5- jamy brzusznej 6- urologiczne 7- jąder Ogłolnie za wszystkie badania a wiec badania krwi i ueg zapłacę 500 zł Potem wizyta u lekarza rodzinnego ( chyba raka nie bedzie ) i leczenie piersi i tarczycy zmienie tez leki które pije z poradni zdrowia psychicznego no i piszcie coś Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Bolące sutki 03.09.14, 09:33 No przeciez napisałam, że jak na swój wiek i stopień znerwicowania jesteś w całkiem dobrej formie - przynajmniej tak wygląda z badań. Masz zbyt wysokie TSH, reszta wyników jest w miarę dobra. Ja przyjrzałabym się tarczycy (usg okreslajace objętość) + antyciała tarczycowe. Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Nie mam raka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.09.14, 20:40 Własnie wróciłem z usg Pan Witek trochę pomeczył przy usg tarczycy Opłacało się Nie mam Raka Wątek onkologiczny zamykamy a oto co jest złe 1- Prawa pierś gruczoł piersiowy powiększony nie ma guzków Powiększenie moze być od - hormonów - od tarczycy - od lekarstw 2- lewy płat tarczycy powiekszony Szczegułowe wynik PKW poda pewnie w niedługim czasie Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Nie mam raka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.09.14, 19:41 Podaj wszystkie wymiary tarczycy albo jej objętość, jesli radiolog ją wyliczył. Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Nie mam raka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.09.14, 00:06 Pora na szcząntkowe wyniki tarczyca lewy płat 22*30*35 prawy 20*14*32 i gruczoły piersiowe Prawy 21*12 lewy 9.9* 9.6 utkanie prawidłowe Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Nie mam raka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.09.14, 12:30 Na gruczołach piersiowych sie nie znam, ale Twoja tarczyca ma objetośc zaledwie 15 ml, to tyle co przeciętna zdrowa tarczyca kobiety. Jak na mężczyznę o BMI powyżej 30 to dużo za mało, na pewno nie nadąża z produkcją hormonów. Przyjrzyj się swojej tarczycy, a najlepiej zrób jeszcze badanie antyciał. Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Bomba atomowa czyli Cholesterol 10.09.14, 21:33 Dziś byłem u mojego lekarza 1- co do tarczycy nie robimy nic tylko obserwujemy 2- natomiast (tego nie zauważyłem ) wyskoczył cholesterol norma 198 a ja mam 283 !!!!!!!!!!!!! od razu 2 lekarstwa Cynarex i roswera koniec bułek ,mniej ciasta po prostu alarm 3- co do piersi mało wązne też 2 lekarstwa ale to nic poważnego Ja miłośnik badań a robie co roku zapomniałem komletnie o cholesterolu ostanie było w 2006 jestem wściekły i wkurzony mogłem mieć duze kłopoty A PKW nadal liczy i liczy wyniki ful już wkrótce Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Wynik ful , nadal troche boli co robić 23.09.14, 00:20 Od około 14 sierpnia ból prawej piersi sutka gdy przyciskam około 20 do 30 % jak nie przyciskam 2 do 8 % najpierw tez bolała lewa strona ból zaczął się nagle czasami tak szczypie jakby obierało byłem u lekarza podstawowego kontaktu wszystko ok nic nie ma Moja pani onkolog też nic nie wyczuła edrykrolog radzi zrobić punkcje proponowane leczenie Bronergin 1 na dzień przez 7 dni nalgesin forte raz dziennie inny lekarz zaleca wiesiołek czyli oeprazol strasznie boję się ze to rak poniżej wyniki badań USG PIERSI Obustronnie w przeszczeniach zarodkowych widoczne SA grudki prawidłowego utkania gruczołowego o wymiarach Prawa strona 21 *12 Lewa strona 9.9 * 6.6 Pachy obustronnie bez cech umphadenopathii USG TARCZYCY Gruczoł tarczycowy o wymiarach Płat lewy 22*23*35 Płat prawy 20 *14 * 32 O jednorodnym prawidłowym echodriamie ,bez zmian ogniskowych Obrysy płatów ,gładkie równe , cień grubości 3,4 . Ruchowość połykowa prawidłowa Śliniańki podrzuchowe obustronnie bez zmian Okoliczne węzły chłonne bez cech lumphadenopathii Usg jamy brzusznej Wątroba miernie powiększona w osi długiej płata prawego o wymiarze 168 mm o jednorodnym wzmorzonym echogramie , bez zmian ogniskowych Pęcherzyk żółciowy b.z Drogi żółciowe z wątrobowe nie porzerszone PZW szerokość 5.7 Trzustka b.z Nerki niepowiększone o wzmożonym echogramie cześci rdzeniowych bez cech zastoju Obrysy nerek gładkie równe Pola nadnerczowe wolne Śledziona b.z Aorta nie powiekszona Pęcherz moczowy miernie powiększony o gładkich obrysach ściany Gruczoł krokowy nie powiększony Wolnego płybu w jamie otrzewnej nie stwierdzono Jądra Prawe wysokości 18.5 * 40.3 Lewe wysokości 20 * 41.3 O jednorodnym prawidłowym echogramie bez zmian ogniskowych WBC 6,1 4,0 - 10,0 10x9/L Lymph# 2,2 0,8 - 4,0 10x9/L Mid# 0,5 0,1 - 0,9 10x9/L Gran# 3,4 2,0 - 7,0 10x9/L Lymph% 35,9 20 - 40 % Mid% 8,6 3,0 - 9,0 % Gran% 55,5 50 - 70 % HGB 15,8 14,0 - 18,0 g/dL RBC 4,63 4,5 - 5,9 10x12/L HCT 44,6 41 - 53 % MCV 96,5 ˄ 82 - 94 fL MCH 34,1 ˄ 28 - 34 pg MCHC 35,4 31 - 36 g/dL RDW-CV 11,8 11,5 - 14,5 % PLT 325 135 - 450 10x3/µL MPV 7,8 7,0 - 11,0 fL PDW 15,7 15,0 - 17,0 PCT 0,253 0,108 - 0,282 % Rozmaz krwi ICD-9:C32 Segmenty 46 ˅ 58 - 66 % Eozynofile 5 ˄ 2 - 4 % Limfocyty 49 ˄ 20 - 45 % OB ICD-9:C59 4 1 - 15 mm/1 godz. Glukoza w surowicy ICD-9:L43 Wynik w surowicy : 81 mg/dL - prawidłowa glikemia na czczo 60 - 99 mg/dl - nieprawidłowa glikemia na czczo 100 - 125 mg/dl - cukrzyca >= 126 mg/dl Bilirubina całkowita ICD-9:I89 0.80 0,0 - 1,1 mg/dL AST ICD-9:I19 31 0 - 37 U/L ALT ICD-9:I17 37 0 - 42 U/L Fosfataza alk.ALP ICD-9:L11 187 98 - 279 U/L Amylaza w surowicy ICD-9:I25 82 0 - 90 U/L Sód i potas ICD-9:O35,N45 Sód 137 135 - 148 mmol/l Potas 3,7 3,7 - 5,3 mmol/l Wapń całk.ICD-9:O77 2,37 2,10 - 2,60 mmol/l Magnez ICD-9:M87 2,01 1,60 - 2,50 mg /dl Żelazo ICD-9:O95 88 40 - 120 µg/dL Mocznik ICD-9:N13 22 15 - 45 mg/dL Kreatynina ICD-9:M37 0.87 0,7 - 1,4 mg/dL eGFR 100 ml/min/ - prawidłowy GFR > 90 ml/min - łagodnie obniżony GFR 60 - 90 ml/min - umiarkowanie obniżony GFR 30 - 60 ml/min - znacznie obniżony GFR 15 - 30 ml/min - schyłkowa niewydolność nerek < 15 ml/min TSH - III generacji ICD-9:L69 4,652 ˄ 0,40 - 4,00 µlU/mL FT3 ( wolna trójjodotyronina ) ICD-9:O55 3,28 2,6 - 5,4 pg/mL FT4 ( wolna tyroksyna) ICD-9:O69 1,19 0,7 - 1,6 ng/dl Prolaktyna ICD-9:N59 19,62 5,00 - 35,00 ng/mL Prolaktyna - mężczyźni ICD-9:N59 19,62 3,00 - 25,00 ng/mL TPSA ICD-9:I61 0,94 0,27 - 2,19 ng/mL CRP - ilościowo ICD-9:I81 3.0 < 5,0 mg/l Estradiol 34,81 7-42 Testosteron 465 286 -850 Kortyzol 5.25 brak normy ca ( malkler jelita grubego ) 11.87 0-39 Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Wynik ful , nadal troche boli co robić 23.09.14, 14:35 TSH zbyt wysokie. Objętość tarczycy ok. 13 ml (zdecydowanie za mała). Wyniki ft4 i ft3 przeliczone na procenty: FT4 54.44%, FT3 24,29%. Spytaj o to na forum o tarczycy. Wg mnie mógłbyś pójść w tym kierunku, jesli chcesz drązyć temat. Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Nie jest dobrze 25.09.14, 21:04 dziś udałem się do pani doktoe która pracuje w 1 z centrum onkologicznych przemiła pani ,wypytała się mnie o wszystko zrobiła wywiad dowiedziała się ze jestem inwalidą bo jestem inwalidą ( kregosłup i trochę nerwy ) myślałem ze to bedzie koniec a tu pani tym bardzie zajełą sie sprawą ) przejrzała wyniki ,zbadała no i tu katasreofa musze w przyszłym tygodniu w czwartek jechać do tego centrum pani doktoe zaleciała punkcje cienkoigłową oraz szczegułowe badannia krwi pod względem hormonów Pani doktor podejrzewa 2 rzeczy 1- to ginekomastie 2- problemy hormonalne Po badaniu palpacyjnym nie mogła wykluczyc nowotworu wiec stwierdziała że punkcja cienkoigłowa rozwiąze sprawę podobno przez taka punkcje mozna stwierdzic też ginekomastie Jestem załamany czy to wyrok ,czy to pewne że mam raka , potrzebuje fachowego wyjaśnienia Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie jest dobrze 26.09.14, 03:41 sp9tcu napisał: > dziś udałem się do pani doktoe która pracuje w 1 z centrum onkologicznych > przemiła pani ,wypytała się mnie o wszystko zrobiła wywiad > dowiedziała się ze jestem inwalidą bo jestem inwalidą ( kregosłup i trochę nerw > y ) > myślałem ze to bedzie koniec a tu pani tym bardzie zajełą sie sprawą ) > przejrzała wyniki ,zbadała no i tu katasreofa > musze w przyszłym tygodniu w czwartek jechać do tego centrum > pani doktoe zaleciała punkcje cienkoigłową oraz szczegułowe badannia krwi pod w > zględem hormonów > Pani doktor podejrzewa 2 rzeczy > 1- to ginekomastie > 2- problemy hormonalne > Po badaniu palpacyjnym nie mogła wykluczyc nowotworu wiec stwierdziała że > punkcja cienkoigłowa rozwiąze sprawę podobno przez taka punkcje mozna stwierdzi > c też > ginekomastie > > Jestem załamany czy to wyrok ,czy to pewne że mam raka , > potrzebuje fachowego wyjaśnienia Widzę, że już nie możesz się tego raka doczekać... S. Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Nie jest dobrze 27.09.14, 15:30 snajper55 napisał: > Widzę, że już nie możesz się tego raka doczekać... > > S. Ha ha po 1 podobno to forum dosrało raka ststemu odpornościowego po 2 nie smiej się z hipohpndri a po 3 Dziś rozmawiałem z pania doktor Biopsja moze wskazać stan zapalny wtedy leczenie będzie prosztrze ( nie chodzi o chenioterapie ) bez biopsji nie da sie powiedzieć co to jest mozna oczywiscie leczyć w ciemno mam przepisany bronergin i przeciw zaplany lek ale 1- nie ma pewności czy pomoże 2- jak to to jest stan zapalny to trzeba pic antybiotyk 3- Niepotrzebie bym sie trół brinergin ma dużo działań ubocznych dlatego nie pije nic tylko diagnozuje acha te wszystkie badania co miałem zrobiłem za swoje lekarstwa a w centrum onkologicznym będe leczony na NFZ Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie jest dobrze 10.10.14, 11:13 sp9tcu napisał: > po 2 nie smiej się z hipohpndri Wiem, masz rację, nie powinienem. Ale ma się wrażenie, że tak można dotrzeć do chorego i przemówić mu do rozsądku. S. Odpowiedz Link Zgłoś
bozena1231 Re: Nie jest dobrze 26.09.14, 09:04 fachową odpowiedz doostaniesz u lekarza a nie na forum ,człowieku nie wmawiaj sobie raka wez sie moze za jakis sport ,nawet dlugie spacery kilka razy na dzien ,a nie siedzisz doopskiem przy komputerze i oczekujesz dyskusji na twoje durne pytania Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Dodatkowe badania 02.10.14, 20:39 Zgodnie z planem od razu wchodzę do Pani Doktor szybkie badania i 3 skierowania na krew ( hormony ) punkcje piersi i USG na rozpoznaniu gInekomastia ze to nowotwór szansa 0.1 % do 0.3 $ skrajnie 0.4% koniec gatki wychodze od razu pobrać krew przemiłe panie potem opatrunek tam gdzie się pobiera krew i tyle potem robie ksero wyników ich co ja robiłem w Andrychowie i wyniki oficjalnie idą do mnie potem ide do zakładu hispatologi i czekam 3 w kolejce o 10:40 zostaje przyjety pani doktor trochę niemiła ale da się wytrzymać samo balanie hm trwało minute ból do 30 % raz promieniował dosyć troszkę po badaniu tampon siedze 10 minut i wychodzę pani straszy że możliwe że trzeba to operować ide do rejestracji USG korzystam z przywileju ze jetsem inwalidą i nie czekam kilak osób się wścieka ale mnie to .................................. termin 23 października no cóż ide pod gabinet USG nie ma ludzi wchodze mówie jak jest czy by się dało zrobic badanie dzis zgoda znowu kartoteka i wściekli ludzie a ja na to ...................................................... idę pod USG badanie trwa minute no faktycznie mam pan ginegomastie twierdzi lekarz twierdzi też ze 10 % ze z tego przyszłości zrobi sie rak dziwne TERAZ WAŻNA SPRAWA Prawdopodobnie już wiem z czego mam ta ginekomasrie z Ramigasu lekarz zaleca zmianę Zlecę do LD CD wychodzę i ide na odział do pana Ordynatora raz już do nie dzwoniłem czekam 15 minut wspaniały odział ładny duży , Szpital jest chwalony pan ordynator zbiera wywiad i też twierdzi ze to nie rak itd mozna to usunąć nawet jak nie bedzie rak ale po co wychodzę W czasie powrotu do domu dzwonie do pani doktor Dwojakowej też twierdzi że to nie rak rak potem do LD w sobotę mam wpaść na dyzur omówić sytuacje tutaj LD jest zdziwiony że tak spadł Cholesterol ja też Odpowiedz Link Zgłoś
zgred.polarny Re: Dodatkowe badania 03.10.14, 07:50 Wzruszyła mnie twoja historia ... Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Nie mama RAKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.10.14, 14:48 własnie dostałem sms NIE MAM RAKA Co to jest to dowiemy się jutro Idę kupić piwo Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Nie mama RAKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.10.14, 08:25 sp9tcu, całe forum wie od dawna że nie masz raka, tylko co innego, niefizycznego. Miałeś wątpliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
narfi Re: Nie mama RAKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.10.14, 12:21 Czyzbys miala na mysli p.......ca? Nie, nie, nie o padalca mi chodzi :D Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Nie mama RAKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.10.14, 13:34 Mam na mysli najzwyklejsza na świecie hipochondrie, zresztą o ile pamiętam już u sp9ctu zdiagnozowaną. Od kilku miesięcy mówimy mu że nie ma raka. Ale z drugiej strony chłopak przebada sie gruntownie. Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Nie mama RAKA ! wynik badań onkologicznych 09.10.14, 20:32 Badanie Hispatologiczne punkcji cięnko igłowej prawej Piersi Rozpoznanie Kliniczne Tu mamnane dex Gynaecomastia susp Fragmenty tkanki tłuszczowej Obraz cyt opd zmianie łagodnej Oraz wynik badania USG Piersi Usg wykonano sąndą liniową 6-10 MHZ Zabrodawkowo w piersi prawej widoczna jest hiporehogeniczna o średnicy 40 mm i grubości do 8 mm odpowiadajaca utkaniu cewkowo gruczołowemu W okolicach pachowych nie uwidoczniono patologicznych węzłów chłonnych Wnioski Ginekomastia po prawej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
narfi Re: Nie mama RAKA ! wynik badań onkologicznych 10.10.14, 05:24 Masz juz takie cycki, czy dopiero rosna? :) en.wikipedia.org/wiki/Gynecomastia Odpowiedz Link Zgłoś