Dodaj do ulubionych

sucha skora . pomocy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 22:24
czemu mam taka sucha skore jak papier? mimo ze zdrwow sie odzywiam i pije 5
litrow wody dziennie i mimo ze zatrzymuje wode pod skora tzn puchne to skore
mam bardzo sucha , o co chodzi?
Obserwuj wątek
    • eressea Re: sucha skora . pomocy 28.08.04, 22:46
      A jakich kosmetyków uzywasz?

Skoro masz suchą skórę nie powinieneś myć twarzy mydłem tylko delikatnym zelem.
      Przydałby Ci się porządny krem nawilżający np.
      na noc tiny.pl/9qt

i na dzień jakis lekki, nie pozostawiający filmu na twarzy np.
      tiny.pl/9q7
      albo
      tiny.pl/9qr
      Jeśli odpowiednia pielęgnacja nie pomoże, powinieneś wybrać się do dermatologa.
    • Gość: s Re: sucha skora . pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 23:25
      no bylem u deramtologa i powiedzial ze taka moja natura,zapisal mi jakies masci
      na luszczaca sie skore na brwiach ale nic nie daje, jak mam od srodka nawilyz
      skore? kremy tez mi nic nie pomagaja, to jest cos od wewnatrz
      • eressea Re: sucha skora . pomocy 29.08.04, 00:37
        Gość portalu: s napisał(a):

> no bylem u deramtologa i powiedzial ze taka moja natura,zapisal mi jakies masci
        >
        > na luszczaca sie skore na brwiach ale nic nie daje, jak mam od srodka nawilyz
        > skore? kremy tez mi nic nie pomagaja, to jest cos od wewnatrz

A czy lekarz postawił jakąś konkretną diagnozę? Napisz może jakie kremy
        stosowałeś, krem kremowi nierówny :).

Przeczytaj sobie ten artykuł (szczególnie od śródtytułu "Czy woda nawilża skórę?"):
        www.wizaz.pl/basia_kremy_nawilz_zima2002_cz2.php
    • Gość: Basia Re: sucha skora . pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 07:05
      Zzapraszam na www.atw.com.pl-tam znajdziesz recepte na swój problem(kosmetyki z
      wyciągami homeopatycznymi)Odezwij się na gg 1193359
    • Gość: justy Re: sucha skora . pomocy IP: 213.241.34.* 29.08.04, 09:36
      możesz dodać oleje w kapsułkach: z wiesiołka lub z ogórecznika. ale nie
      spodziewaj się cudów- jeśli masz genetycznie sucha skórę, to nic się z tym nie
      da zrobić, co najwyżej mozesz poprawić sobie komfort kosmetykami. przyjrzyj się
      lipobazie, physiogelowi, nanobazie oraz łagodnym środkom myjacym, np. sebamedu
      (oliwka pod prosznic, krem do mycia ciała itd)
      • Gość: ada Re: sucha skora . pomocy IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 01.09.04, 18:20
        to nieprawda,ze nic nie mozna zrobic.Przez lata mialam problem z sucha
        skóra.Kosmetyki pomagaja tylko dorażnie, potem problem sie pogłebia.2 lata temu
        wpadła mi w rece książka zywienie optymalne.Nie przestrzegam rygorystycznie tej
        diety, ale zmieniłam sposób odzywiania-bez słodyczy, kawy, produktów macznych,
        chleba (czasami pieczywo VASA 3 zboza), bez ziemniaków. ryzu itp.Za to jaka,
        smietana, mięsko,warzywa.Wykluczyłam tez wszystko, co ma konserwanty.Problemy
        sie skonczyly, a przy okazji schudłam i tarczyca mnie nie dusi.
        Pozdrawiam.
    • Gość: alionetta Re: sucha skora . pomocy IP: 212.244.154.* 30.08.04, 15:49
      zatrzymanie w organiźmie wody- oto Twój poroblem...jest to niedobry objaw,
      czasami wskazujący na kłopoty hormonalne (hormon tarczycy), czasem na kłopoty z
      układem krążenia. Radzę byś dopatrywał się głębszych przyczyn...spróbuj
      przebadać się od wewnątrz...a z tym zdrowym odżywianiem jest różnie... Ja
      długi czas sądziłam, że się odżywiam super-zdrowo: razowy chlebek bez tłuszczu
      zbędnego, tyle co w plasterku szynki, ziarna, warzyw 100 kilo, owoców jeszcze
      więcej....rosół na kurce? nigdy!!!....a to wszystko spowodowało zachwiania w
      organiźmie...brak miesiączki itp. itd. również zatrzymywanie wody...musiałam
      doświadczyć by zrozumieć...teraz wróciłam do normalnych kanapek z masłem (liść
      sałaty wciąż na miejscu z plastrem żółtego sera), wróciłam do smażonego
      naleśniaka-nie na teflonowej patelni bez tłuszczu tylko na metalowej z
      olejem ...i czuję się DOBRZE...Tobie też życzę zdrowia!
    • Gość: Teresa Re: sucha skora . pomocy IP: *.net-serwis.pl 30.08.04, 16:54
      tak, jestes zalany woda (to zle, bo bardzo ale to bardzo obciazone sa nerki)
      skore trzeba odzywic od srodka i np.zimnymi omywaniami pobudzic transpiracje
    • Gość: suchar Re: sucha skora . pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 17:14
      a czy smarowanie oliwka z oliwek spozywcza cos pomaga i jest dobre?
      • Gość: michalek02 Re: sucha skora . pomocy IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 01.09.04, 20:59
        Posmarować o Ci się za bardzo nie uda, ale zdecydowanie maczanie chleba w oliwe
        z oliwek z pierwszego tłoczenia jest lepsze. polecam również : olej z pestek
        dyni
    • qoo Re: sucha skora . pomocy 02.09.04, 10:58
      Do kapieli w wannie ( oczywiscie pod jej koniec ) mozesz dolewac pol litra
      maslanki i 100 ml oliwki z oliwek - oczywiscie woda musi byc jeszcze ciepla
      zeby to wszystko nie osiadlo na brzegACH Wanny. To jest znakomita kuracja
      natluszczajaca. A na pozostale czesci ciala mozesz stosowac wspaniale kosmetyki
      firmy SVR Laboratuar - dla skory suchej - do kupienia tylko w aptekach. Moja
      babcia stosuje je nawet przy luszczycy - znakomicie nawilzaja. Ale najlepiej
      doinformuj sie w aptece
    • Gość: oolga1 Re: sucha skora . pomocy IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 02.09.04, 11:01
      Może Kolagen - naturalnie zatrzymuje wode w skórze i nie pozwała na parowanie a
      to od tego skóra się łuszczy schnie, a naturalne białeczko może pomóc. Chcesz
      wiedzieć więcej daj e-maila na gezatę
      • Gość: Piotr Re: sucha skora . pomocy IP: 212.75.114.* 02.09.04, 11:37
        5 lirtów wody ! Musisz mieć chorą wątrobę i stąd sucha skóra.
        • Gość: Milka Re: sucha skora . pomocy IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.04, 12:44
          No co Ty przeciez woda jeszcze nikomu nie zaszkodzila ( chyba ze topielcom )
          normalnie lekarze zalecaja picie 3 l wody dziennie a w dni upalne lub podczas
          uprawiania sportu zapotrzebowanie wzrasta jeszcze bardziej. Poza tym ponad 70 %
          spozywanej wody wydalamy w wiekszosci jako pot i mocz
    • Gość: Siska Re: sucha skora . pomocy IP: *.tele2.pl 20.09.04, 14:42
      jesli skora jest rzeczywiscie bardzo sucha nie obejdzie sie bez pojscia do
      dermatologa choc... ja bylam i polecil mi emolienty. Finskie prearaty
      specjalnie do pielegnacji suchej skory. Sa dwie linie na rynku. Jedna
      profilaktyczna, do zwyklej skory suchej i druga do skory zmienionej chorobowo.
      Nie wiem czy Twoje zmiany sa na tle chorobowym. Wejdz na strone
      www.emolienty.pl tam sa opisane wszystkie choroby skory i kazdy emolient ma
      wypisane zastosowania. Ja uzywam humektanu i jest naprawde dobry. Mozna go
      kupic w aptece za okolo 23 zlote za 100 gr. Nie polecam uzywania kremow
      nawilzajaych. Naprawde przy suchej skorze szkodza. Na stronie jest zreszta
      zapis czatu dermatologicznego, ktory potwierdza moje obawy jesli chodzi i kremy
      mocno nawilzajece. Emolienty nie maja substancji zapachowych, barwqnikow itp.
      Sa naprawde bezpieczne. A i jesli to mozliwe, przynajmniej na poczatku
      leczenie, nie uzywaj plycnnych podkladow. Tylko w kamieniu. Do mycia twarzy
      tylko mydlo. Bez tonikow itp. Powodzenia.
      • Gość: Zuzka 25 Re: sucha skora . pomocy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.09.04, 11:35
        ja tez polecam emolienty Orion. Kupilam sobie humektan i jest rewelacyjny :)
    • Gość: Siska Re: sucha skora . pomocy IP: *.tele2.pl 20.09.04, 14:43
      he he podoba mi sie Twoja ksywka :) serio jesli zastosujesz sie do moich rad
      masz szanse pozbyc sie suceh skory :)
    • Gość: Jola30 Re: sucha skora . pomocy IP: *.torun.mm.pl 22.09.04, 00:37
      jesli masz problem ze skóra to POLECAM ci bardzo coś co sprawi , że twoje
      problemy znikną i odczujesz niesamowitą przyjemność z dotykania swojej skóry i
      patrzynia na nia z niewiarygodną przyjemnością to jest OILATUM emulsja 250 ml.
      cena ok 30 zł wystarczy na długo. TO lek do podstawowej pielegnacji suchej
      skory. Łagodzi podrażnienia i świąd. Posiada właściwości myjące , więc nie
      trzeba używać mydła. POlecam z tej serii OILATUM też żel oraz sof krem. GORĄCO
      polecam !!! nie musisz tego używać ale jak sam kupisz i zobaczysz jak dziala
      to sam sie w pełni i do końca przekonasz jak bardzo jest to skuteczny lek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka