Dodaj do ulubionych

problem z kolanem

08.02.15, 17:48
OD około pół roku boli mnie kolano, zwłaszcza jak zmarznę. Wybrałam się do reumatologa, zlecone mi usg na ktorym wyszedł mi stan zapalny w kolanie, obrzęk i niewielka ilość płynu. Następnie miałam badania krwi aby ustalić przyczyny. Zadzwoniłam okazało się że wszystkie badania wyszły dobrze, nie ma potrzeby dalszego leczenia. Przypomniałam, że wyszedł stan zapalny, lekarka powiedziała, że może samo przejdzie. Co powinnam robić, szukać innego reumatologa co jest trudne bo to małe miasto. Czy odczekać może samo przejdzie, wątpliwe skoro trwa już tak długo.
Obserwuj wątek
    • saqigar Re: problem z kolanem 08.02.15, 23:19
      Znajdz ortopede, bo stan zapalny powinno sie zaleczyc. Przynajmniej powinnas dostac jakas rehabilitacje.
    • mid_lublin Re: problem z kolanem 09.02.15, 14:26
      Najczęsciej problemy ze stawami spowodowane są złogami wapnia, które tworzą się miedzy innymi, przez picie wody mineralnej (która podobno jest taka zdrowa) i ubytek kolagenu w chrząstce. Problemem może być także zakwaszenie organizmu.
      nie kiedy wystarczy dobry suplement, zeby nasz organizm dobrze funkcjonował. Sam miałem problem ze stawem barkowym.

moj email:majcherra@gmail.com
    • 63martyna Re: problem z kolanem 19.06.15, 12:37
      ;
    • 63martyna Re: problem z kolanem 19.06.15, 12:50
      Miałam podobnie, jestem już po czterdziestce i podobno w tym wieku to normalne, że pojawiają się zwyrodnienia. Dość intensywnie jeździłam na rowerze i właśnie po takiej jeździe rowerem pojawiły się u mnie pierwsze problemy z kolanem. Samo na pewno nie przejdzie, wręcz przeciwnie proces degeneracji może się powiększać. Ja stosuje Synolis, jest specyfik nie tylko zwalczający ból, działa on również przeciwzapalnie.
    • liliania Re: problem z kolanem 20.06.15, 21:15
      Potrzeba dobrej konsultacji i nie ma co zwlekać. Moja mama odczuwała dolegliwości związane z kolanem podczas zmian pogodowych i dużego wysiłku. Po konsultacji u ortopedy w katowickim Intermedzie dostała skierowanie na szereg badań. Otrzymała suplementy diety, zestaw ćwiczeń i jest w porządku.
    • adamos70 Re: problem z kolanem 20.07.15, 09:30
      na stan w stawie pomaga stosowanie maści czy kremów rozgrzewających. Może spróbuj zakupić Dip Hot. Kosztuje 8 zł i może pozwoli zlikwidować ten stan zapalny.
    • rex_medica Re: problem z kolanem 13.08.15, 22:45
      W związku ze swoimi funkcjami, a mianowicie zginaniem i rotacją, kolano ma dość złożoną budowę. Dlatego polecam wykonanie badania rezonansem magnetycznym, w naszym Centrum Rex Medica, które mieści się w Warszawie. Pozwoli ono zobrazować strukturę więzadeł, łąkotek, chrząstek stawowych czy rzepek. Dzięki temu urządzeniu dostrzec można również obrzęki szpiku kostnego czy zmiany o charakterze nowotworowym.

www.rexmedica.pl/rezonans-magnetyczny-kolana/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka