Dodaj do ulubionych

Objawy neurologiczne

28.11.18, 16:57
Mniej więcej rok temu, miałem dziwną sytuację. Byłem na spotkaniu (bezalkoholowym) i pojawił mi się gwałtowny stan lękowy, zimne poty, konieczność ucieczki, rozbiegany wzrok, zawroty. Jakoś dotarłem do domu (było naprawdę nieciekawie) uspokoiłem się i dotrwałem do rana. Rano nie było tych objawów ale pojawiło się mrowienie w lewej części ciała (policzek, ręka i noga) dzień wcześniej byłem normalnie pobiegać, - myślałem że z odwodnienia. Po kilku miesiącach dołączyły do tego objawy związane z samopoczuciem - zagubienie, trudność w zebraniu myśli, splątanie. Raz jest lepiej raz gorzej - objawy towarzyszą mi przez cały czas. Zrobiłem rezonans (czysty) ekg (dobre) badania krwi (lekki niedobór potasu), borelioza (westernblot - też ok) prześwietlenia szyi - mam tam zmiany na poziomie c1-c2 oraz c7-th1(lekarz stwierdził że są to zmiany które towarzyszą mi od lat) , tarczyca ok, cukier ok, kortyzol ok. Byłem Już u neurologa, coś tam mi przepisał ale nie działa. Generalnie moje samopoczucie jest raczej kiepskie. Z osoby bardzo aktywnej i towarzyskiej, stałem się raczej wycofany i apatyczny. Aktualnie szukam rozwiązania tej zagadki.
Obserwuj wątek
    • korniz Re: Objawy neurologiczne 29.11.18, 15:05
      a te objawy na spotkaniu to nastąpily po jakims czynnikach np nagly dzwiek, przestraszyles sie czegos,nagle swiatlo migające-czy byl jakiś bodziec? Moze to jakis rodzaj malej padaczki.Czasem takie objawy moga byc winikiem wczesniejszych silnych stresow.
      • nano44 Re: Objawy neurologiczne 10.12.18, 13:52
        Jakiegoś bodźca raczej nie widzę. Sytuacja lękowa nie powróciła, natomiast pozostałe objawy się utrzymują. Póki co nie trafiłem na teorie/pomysł który byłby trafiony
    • sp9tcu Re: Objawy neurologiczne 10.12.18, 14:08
      A jak Cukier
      typowe objawt niedoboru cukru
      • nano44 Re: Objawy neurologiczne 10.12.18, 15:57
        Wykonałem badanie poziomu cukru (nie była to krzywa cukrowa), wynik w normie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka