Dodaj do ulubionych

Wada zgryzu/aparat

IP: 80.51.254.* 15.10.04, 16:57
Witam, mam 21 lat i niewielka wade zgryzu która polega na tym,ze gorne zabki
sa wysuniete nieznacznie do przodu,nie jest to na tyle widoczne, ale
jednak.Chcialabym nosic staly aparat ortodontyczny,czy w miom wieku nie jest
jeszcze za pózno na jakas poprawe? Kompletnie nie orientuje sie co do cen
takich aparatów,ile moze kosztowac zalozenie jednego luku na gorne zabki??
(chodzi mi o cene samego aparatu) Ile moze trwac leczenie takiej wady?Bardzo
prosze o inf.
Obserwuj wątek
    • Gość: gdgfds Re: Wada zgryzu/aparat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 14:27
      u mnie jeden aparat kosztowal 1250 zl. mialam zalozony na gore i dol. do tego
      dochodzi comiesieczny koszt wizyty, na jeden aparat ok 100 zl. leczenie moze
      trwac od roku do 2
    • Gość: gddgs Re: Wada zgryzu/aparat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 14:28
      sadze, ze dla Ciebie nie jest jeszcze za pozno
      • Gość: ana Re: Wada zgryzu/aparat IP: 80.51.254.* 16.10.04, 18:33
        Dziekuje bardzo za odp.Dzwonilam do centrum stom.Dental-Lux(w Katowicach),tam
        zalozenie jednego aparatu kosztuje 1500 zl(metalowy aparat),jak widac ceny sa
        zroznicowane,a roznica w cenie moze wynosic nawet 250zl.Do tego koszt
        wizyt...czy one musza sie odbywac dokladnie co miesiac?? Slyszalam, ze na
        kazdej wizycie aparat jest przykrecany,(ale nie jestem pewna czy tak jest) czy
        to znaczy ze co miesiac widac malenka roznice??
      • Gość: ana Re: Wada zgryzu/aparat IP: 80.51.254.* 16.10.04, 18:37
        I jeszcze cos co jest bardzo wazne,o czym nie wiem niestety,czy noszenie
        takiego zwyklego aparatu nie powoduje zadnych skutkow ubocznych dla szkliwa
        naszych zabkow? Jest on przyklejany,czy po odlejeniu(zdjeciu) nic nie dzieje
        sie z zabkami??
    • Gość: kala Re: Wada zgryzu/aparat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 18:53
      Ja zabulilam za aparat 1000 , ale sie oplacalo bo po roku mam super proste zeby
      a mialam tragiczne , normalnie co drugi wystap :P :P :P .
      • Gość: ana Re: Wada zgryzu/aparat IP: 80.51.254.* 16.10.04, 19:11
        Kala,czy moge zapytac gdzie placilas 1000zl za swoj??moze bylo to woj.Slaskie?
        • Gość: rudini Re: Wada zgryzu/aparat IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 16.10.04, 19:20
          Gdzie tak tanio zakladaja aparaty???
          Ja za swoj zaplacilam 3000 za jeden luk (krysztalowy), przykrecanie raz w
          miesiacu 200 PLN.
          • Gość: ana Re: Wada zgryzu/aparat IP: 80.51.254.* 16.10.04, 19:35
            Mysle, ze wlasnie dlatego ze byl krysztalowy kosztowal 3000 zl,dowiadywalam sie
            ze cena jest tym wyzsza,im lepszy material z jakiego jest wykonany aparat,i
            jest mniej widoczny(chodzi o wzgledy estetyczne. Te najtansze aparaty-
            metalowe,to ceny ok 1000-1500,ceny lepszych aparatow wahaja sie od 2tys w gore-
            tak uslyszalam jak dzwonilam do centrum stom.
        • Gość: kala Re: Wada zgryzu/aparat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 10:27
          Ana sorry ze nie odpisalam wczesniej ale mi internet wywalilo ...
          wiec za aparat placilam w krakowie...... :-)
          • nika2004 Re: Wada zgryzu/aparat 17.10.04, 19:50
            Kalo, tez jestem z Krakowa , mam na imie Ola i chcialam sie dowiedziec gdzie
            zaplacilas za aparat 1000zl , do jakiego ortodonty chjodzilas??
    • Gość: ana Re: Wada zgryzu/aparat IP: 80.51.254.* 18.10.04, 17:42
      Mam pytanie do osob ktore sa juz po zdjeciu aparatu,czy zalozenie takiego
      aparatu(np.metalowego),noszenie, a potem zdjecie go(odklejenie) jest w 100%
      bezpieczne dla szkliwa zebow??Jest on przeciez jakos przytwierdzony do
      zebow,czy nasze szkliwo pozostaje nienaruszone??
    • Gość: ana Re: Wada zgryzu/aparat IP: 80.51.254.* 18.10.04, 17:53
      Poszukuje dobrego i sprawdzonego ortodonty w Katowicach lub w Tychach,osoby
      ktore sa w 100% zadowolone z leczenia,moga polecic takiego lekarza-bardzo
      prosze o namiary,nie sztuka jest znalesc kogos kto wezmie kase i "spapra
      robote",wazne jest,aby znalesc kogos, kto dobrze i solidnie wykona swoja prace
      za odpowiednie pieniadze,dlatego warto jest czasami polegac na opiniach innych
      osob..jakie sa wasze spostrzezenia?opinie?
      • Gość: Ewellina Re: Wada zgryzu/aparat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 18:59
        Ja sie dolnczam do apelu. Jednak mi zalezy na Poznaniu. Dobry ortodonta w tym
        miescie poszukiwany
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka