Dodaj do ulubionych

Problem ze wzrokiem, koncentracja

15.01.19, 06:30
Witam mam 19 lat i występuje u mnie następujący problem : po sporzyciu dużej ilości alkoholu akurat tym razem było to~0,5l przy wadze 59kg i wzroście 186cm nie mogę się skoncentrować posiadam problemy z pamięcią i nie mogę się skupić na jednej rzeczy obraz mi „przelatuje” alkohol pije średnio co 4misiace ale tylko przy większym upojeniu się posiadam takie „efekty”. Ostatnim razem efekty były identyczne i utrzymywały się przed równy tydzień, obecnie trwa to już 3 dni i o to moje pytanie czy jest to wywołane mocnym zatruciem alkoholowym i musi samo przejść czy może niedoborem pierwiastków, które wypłukal alkohol ? Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • koziorozka zatrucie alkoholowe? 15.01.19, 09:14
      Chyba zatrucie alkoholowe, ale jak na 19 lat objawy są niepokojące.
      Uszkodzona wątroba?
      Koniecznie zrób badanie krwi.
      Na wątrobę ALAT, ASPAT i GGTP oraz bilirubina całkowita i fosfotaza zasadowa (alkaliczna)
      I poproś o skierowanie na usg jamy brzusznej.

Przeczytaj i obejrzyj swój mocz
      www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/badania-watroby-jakie-badania-przeprowadza-w-chorobach-watroby-aa-Xo42-zWcd-AgCD.html

• n00bysz Re: zatrucie alkoholowe? 15.01.19, 10:33
        Ok postaram sie. Zastanawia mnie jedna rzecz, że uszkodzenie wątroby objawialoby się we wcześniejszych próbach alkoholu a było to tylko 2 razy na kilkanaście. Chociaż nawet nie tyle w próbach alkoholu ale codziennym życiu tez,toksyny przecież nie występują tylko w alkoholu jako etanol.
        • koziorozka Re: zatrucie alkoholowe? 15.01.19, 10:47
          Wątrobie najbardziej szkodzi nie etanol, nawet nie kwas octowy, tylko aldehyd octowy.
          A jak niezbyt zdrowo się odżywiasz, to dodatkowo ją obciążasz.
          Wiesz jak się objawia uszkodzenie wątroby bez badań laboratoryjnych? Ciekawe, bo nawet lekarze mają z tym kłopot.
          Najpierw sprawdź stan swojego organizmu, dopiero potem konsultuj się u wujka google, choć ja radzę lekarza.
    • solwer Re: Problem ze wzrokiem, koncentracja 15.01.19, 22:30
      n00bysz 15.01.19, 06:30 żali się na małą tolerancję alkoholu i wynikające z przedawkowania objawy.
      Jeśli nie nastąpiły jakieś przeklepki przy podaniu wzrostu i wagi, to jesteś "szkieletorem" :(. W twoim wieku, przy tej wadze, 100 gram wódki powinno cię powalić! Ćwiartka wywrócić wnętrzności na drugą stronę. Jeśli przeżyłeś pól litra, to masz fart lub dobrego anioła stróża.* Jesteś zatruty! Witaminy z grupy B,sód, potas i magnez wypłukane. Co robić? Doraźnie wziąć witaminy B50 i magnez najlepiej w postaci cytrynianu magnezu, sok pomidorowy, woda niegazowana . Jutro, koniecznie udać się na badania krwi o których pisze koziorożka. Prywatne zlecenie w jakimś laboratorium powinno kosztować 50-70zł (było na wódkę, ma być na badania! ) Jeśli wyniki będą podwyższone, biegusiem do ogólnego lekarza i bez ściemy mu o wszystkim opowiedzieć. Zastosować się do jego wskazań.Następny etap, to zadbanie o siebie. W trybie pilnym musisz zwiększyć masę do ponad 70 kg. Sam tego nie osiągniesz. Konieczny dietetyk + trener osobisty. Jeśli się garbisz to pływanie grzbietowym (nie żabką ) + rehabilitant. O alkoholu w każdej postaci zapomnij na długi okres.Później,jeśli nie zdołasz się wykręcić, to markuj picie. Drinki typu 50gr/pół litra płynu. 1 góra 2 na cały wieczór. Powodzenia.Nie lekceważ tego.
      *zakładam ,że nie jesteś alkoholikiem, jeśli tak to na detox.
      • koziorozka Re: Problem ze wzrokiem, koncentracja 16.01.19, 13:36
        Problemy z pamięcią i wzrokiem mogą mieć podłoże neurologiczne.
        Komórki wątroby mogą się regenerować, komórki mózgu niszczone są bezpowrotnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka