Dodaj do ulubionych

czy to jest normalne

20.01.19, 16:31
prosty test:
gdy stane w odleglosci okolo 2-3 m od sciany na ktorej wisi jakis obraz i przyloze zacisniętą pięść w taki sposob ze umieszcze ja na wys czubka nosa do 5cm od niego i ta piesc bedzie zakrywala odrobine oka lewego i prawego to efekt widzenia bedzie taki ze oko lewe bedzie walczyc z okiem prawym ktore ma widziec obraz i ta piesc bedzie taka jakby przezroczysta po prostu dziwnie bede widziec tą piesc chyba ze oddale ja na odleglosc 10cm lub dalej albo zamkne jedno oko
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: czy to jest normalne 20.01.19, 16:40
      5 cm od nosa? Zeza robisz i chcesz widzieć prawidłowo?
      • borsuk111 Re: czy to jest normalne 20.01.19, 17:09
        czyli ze jak tak przykladam blisko nosa to oczy schodzą w bok i wtedy sie zez robi? i prawidłowe jest zaburzenie widzenia?
        ja sobie tego nie wymyslilem cwicze boks i poprostu unosze lewą ręke mniej więcej w taki sposob
        • koziorozka zez 20.01.19, 17:48
          Nazwy zez użyłam w potocznym znaczeniu. Medycznie to nieco inna sprawa, ale to nie twój przypadek. Na szczęście :)

google - grafika - zez
          Pooglądaj obrazki.
          Takie zbieżne ustawianie gałek ocznych nie jest szkodliwe, ale jeżeli ci przeszkadza, to pogadaj z trenerem lub okulistą. Może istnieją jakieś ćwiczenia, żeby wzrok nie skupiał się na pięści, tylko dalej.
          • borsuk111 Re: zez 20.01.19, 18:26
            ale dalej nie wiem czy takie widzenie jest normalne
            siedzac 1m od telewizora jak przystwie pilota blisko nosa tak ze obydwa oczy bedzie zakrywac po czesci to bede widzial i pilota i obszar telewizora który ten pilot powinien zasłaniac
            • koziorozka Re: zez 20.01.19, 18:33
              I uwierzysz w odpowiedź z internetu?
              Tak, jest normalne.
              Nie, koniecznie leć do okulisty.
              Poproś kogoś obok, żeby zrobił tak jak ty i sam się przekonaj czy widzi tak samo jak ty.
              Pogadaj z trenerem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka