Dodaj do ulubionych

helicobacter pyroli

18.01.11, 21:47
Witam.Czy helicobacter mozna wyleczyć homeopatią?Stwierdzono mi jego obecnosc.Ponadto mam takze refluks żoladkowo-przelykowy i nadzerki na przelyku.nie chce brac lekarstw ,bo mysle ze one mi jeszcze bardziej zaszkodza.dziekuje za odpowiedż.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kasia_271 Re: helicobacter pyroli 18.01.11, 23:13
      z pewnością tak. Możesz jednak zacząć od mikstury Sloneckiego:
      www.accuweather.com/en-us/pl/slaskie/korbielow/forecast.aspx
      Moja niania leczyła się na to antybiotykami, jednak dolegliwości wracały po miesiacu. Na forum doradzono nam ww. miksturę, a Wiktor dodatkowo dobrał jej lek homeo. Do dziś dziewczyna nie miała ataków bólu.
      • m.war Re: helicobacter pyroli 19.01.11, 11:19
        polecam miksturę Słoneckiego, gdyż sam się nią wyleczyłem z refluksu i helicobacter. można na pewno dołożyć do tego homeopatię.
        • kasia_271 Re: helicobacter pyroli 19.01.11, 14:31
          No właśnie m.war polecił mi wtedy Miksturę dla niani. Dziękuję jeszcze raz. Ona ją pije już kilka miesięcy i to codziennie.
          M.war czy Ty po wyleczeniu nadal ją pijesz?
          • m.war Re: helicobacter pyroli 20.01.11, 09:48
            piję. zmieniłem oczywiście już olej z oliwek na winogronowy. ten z oliwek leczy żołądek, z pestek winogron jelita. piję MO gdyż mi pomaga i dobrze służy układowi pokarmowemu.
            • v2103 Re: helicobacter pyroli 23.08.13, 12:21
              Witam! Co to takiego MO? I o co chodzi z Tym Mumio czy Mumijo? Bo nie wiem która nazwa jest właściwa. Ja walczę z helicobakter i teraz mam zamiar wziąć się za to sama bo jak będę liczyć na lekarzy to się nie doczekam rezultatów. Pozdrawiam
    • ascii2 Re: helicobacter pyroli 19.01.11, 22:40
      też jestem zainteresowana tematem bo mąż ma właśnie tą bakterie i nadżerki na przełyku a jakiej miksturze piszecie? to się kupuje? robi???dotychczas oprócz antybiotyków stosował olej z rokietnika i mumijo.
      • mika11047g Re: helicobacter pyroli 20.01.11, 09:16
        czy to jest ta mikstura z cytryna i olejem?Slyszalam ,ze tabletki na helikobactera rozwalaja caly organizm,tymbardziej ,jak sie ma refluks i nadżerki.Mi ta bakteria wyszla przy badaniu w krwi .Lekarz skierowal mnie dodatkowo na gastroskopie .Strasznie zle ja znosze.Dlatego mysle ,ze moze rozpoczne leczenie ta mikstura i jakimis lekami homeopatycznymi i daruje sobie te gastroskopie.Wczoraj mialam potworny bol zoladka i goraczke .Moze to ta bakteria tak sie objawia .Poza tym odbija mi sie po wszystkim ,co zjem ,nawet po wodzie.Czy ktos moglby podac wyprobowany sposob przyrzadzania tej mikstury?Dziekuje i pozdrawiam.
        • m.war Re: helicobacter pyroli 20.01.11, 09:53
          o miksturze możesz przeczytać tutaj www.bioslone.pl/oczyszczanie/mikstura

wszystko jest tam opisane.
    • babsee Re: helicobacter pyroli 20.01.11, 13:12
      Wtrace sie,jako posiadaczka bakterii :)ze ja rowniez pilam olej z rokitnika i uwazam ze jest super.
      Dodatkowo polecam zieloną herbate-w tabletkach,ma wlasciwosci bakteribojcze i na helocobacter dziala super.
      Ja lecze sie od 2 tygodni ziolami.Zobaczymy jaki bedzie efekt.
      • mika11047g Re: helicobacter pyroli 21.01.11, 13:34
        Babsee,jakimi ziołami sie leczysz?Czy ta bakteria moze wywolywac nadmierna potliwosc i uciazliwy jej zapach?
    • ewelka233 Re: helicobacter pyroli 21.01.11, 10:11
      A gdzie kupujecie alocit? Bo w aptece jest tylko czysty aloes, nie wodny roztwór.
      • m.war Re: helicobacter pyroli 21.01.11, 13:02
        czytałaś przepis? alocit robi się samemu. alocit to 1/2 litra aloesu+1/2 litra przegotowanej chłodnej wody. na stronie, która podałem jest wszystko opisane.
        • gosiaczek831216 Re: helicobacter pyroli 21.01.11, 14:59
          Właśnie odnośnie mikstury Słoneckiego, to ja ją piję od lutego 2010r oraz stosuję homeopatie od sierpnia 2009 i zamast lepiej jest gorzej :-(
          Mam tzw "nerwicę żołądka" i nie stres jest tu przyczyną, jak stwierdził lekarz. Stres tylko potęguję to co mi siedzi w brzuchu. Jednak i tak nie wiem czym się jeszcze wspomóc, aby wyjść z tego.
          • very.martini Re: helicobacter pyroli 21.01.11, 17:31
            No właśnie, to jest różnia między medycyną konwencjonalną a mniej konwencjonalną. Lekarz konwencjonalny powie Ci, że stres nasila objawy choroby, od przedstawiciela medycyny naturalnej dowiesz się, że wszystko bierze się między innymi ze stresu i złych emocji.

16%VOL
            22%VAT
            • turpin Re: helicobacter pyroli 03.02.14, 00:05
              very.martini napisała:

> No właśnie, to jest różnia między medycyną konwencjonalną a mniej konwencjonaln
              > ą. Lekarz konwencjonalny powie Ci, że stres nasila objawy choroby, od przedstaw
              > iciela medycyny naturalnej dowiesz się, że wszystko bierze się między innymi ze
              > stresu i złych emocji.

Znaczy bakterie też?

• ewelka233 Re: helicobacter pyroli 21.01.11, 19:19
            Gosiaczek powinnaś zrobić badania specjalistyczne.
    • fr-edza Re: helicobacter pyroli 21.01.11, 19:25
      Ta mikstura jest bardzo ciekawa i zarazem naturalna w 100%.
      Ja polecam też balsam Kapucyński, wyleczył mnie z Helicobactera pyroli, po 2 miesiącach stosowania, brałam 3 razy na dobę łyżeczkę. Dostałam antybiotyk, ale z racji uczulenie na penicyline, po 2 tabletkach dostalam silnej wysypki i wymiotów oraz zawrotow głowy, trzeba było odstawić więc siędnełam po balsam i jestem bardzo zadowolona.

Dysortografik:)

Fredzia - Fredzia - Fredzia - Fredzia - Fredzia - Fredzia
      • anna.ros Re: helicobacter pyroli 01.02.14, 20:09
        chciałam zapytać czy oprócz helicobakter miałaś wrzody? U mnie niestety są wrzody na dwunastnicy, nie wiem czy mogę pić ten balsam, niestety nie toleruję również antybiotyków.Proszę odpowiedz.
    • 29100krotka Re: helicobacter pyroli 03.09.13, 13:02
      Polecam artykuł: naturalnamedycyna.pl/warto-wiedziec/helikobacter-pylori-%E2%80%93-wrog-czy-sprzymierzeniec
      • willi30 Re: helicobacter pyroli 10.09.13, 10:35
        gdyby ktoś miał wątpliwości, czy posiada HP to polecam w 100% wiarygodny i uznany przez gastrologów test oddechowy znakowany izotopem węgla C13- wykonywany u dzieci jak i dorosłych. Badanie można przeprowadzić od ręki, wystarczy być na czczo :
        czmdm.pl/index.php/cennik/64
    • korba7777 Re: helicobacter pyroli 05.02.14, 19:04
      Do klasycznych objawów obecności bakterii helicobacter pylori jest:
      ból głodowy żołądka, ból również po jedzeniu, zgaga, refluks, często polipy krtani z zaburzeniem głosu i potężną chrypką,wrzody żołądka i dwunastnicy, kłopoty ze stawami i kręgosłupem.
      • laura988 Re: helicobacter pyroli 19.02.14, 11:32
        i niestety też choroba wieńcowa, poczytajcie na stronie instytutu kardiologii w Aninie
        • akownik Re: helicobacter pyroli 19.02.14, 16:23
          Helicobacter pylorii nie jest przyczyną żadnej choroby, w szczególności nie powoduje choroby wieńcowej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka