dora1 05.11.04, 22:38 Czy ktoś może mi polecić jakiś specyfik z apteki na depresję jesienną i sennośc przez większość dnia? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ada Re: depresja jesienna IP: *.telprojekt.pl 05.11.04, 23:11 do psychiatry radze,albo za robote sie jakas wziac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an_mat Re: depresja jesienna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 00:01 Witaj.Jednym z leków pomocnym przy depresji jest DEPRIM lek ziołowy dostępny bez recepty.Dobre skutki przynosi również naświetlanie twarzy mocnym światłem na w solarium lub żarówką i w ogóle radze przebywać w bardzo jasnym pomieszczeniu.To tyle jeśli chodzi o sposoby naturalne, przy głębszej depresji proponuje wizyte u specjalisty.Zyce szybkiego powrotu do zdrowia i wiele uśmiechów to najlepszy sposób na depresje. Odpowiedz Link Zgłoś
dora1 Re: depresja jesienna 06.11.04, 17:21 Dziękuję za rady ale chyba nie do końca sprecyzowałam mój problem...Nie potrzebuję ,ani psychiatry ani psychologa, każdy z nas ma od czasu do czasu jakiś "dołek", po prostu może to być spowodowane małą ilością Słońca lub np.przepracowaniem.Ktoś napisał abym wzięła się do roboty...owszem pracuję na 1,5 etatu a oprócz tego robię doktorat.Chyba to nie jest za mało??? Wspomnę też że mam rodzinę , którą zajmuję się należycie. Po prostu temat uważam za skończony, żałuję wogóle że zadałam to pytanie. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
kk233 Re: depresja jesienna 06.11.04, 17:44 dora1 napisała: > Dziękuję za rady ale chyba nie do końca sprecyzowałam mój problem...Nie > potrzebuję ,ani psychiatry ani psychologa, każdy z nas ma od czasu do czasu > jakiś "dołek", po prostu może to być spowodowane małą ilością Słońca lub > np.przepracowaniem.Ktoś napisał abym wzięła się do roboty...owszem pracuję na > 1,5 etatu a oprócz tego robię doktorat.Chyba to nie jest za mało??? Wspomnę też > > że mam rodzinę , którą zajmuję się należycie. > Po prostu temat uważam za skończony, żałuję wogóle że zadałam to pytanie. > Pozdrawiam wszystkich. Dzięki za pozdrowienia:-) Też mam ten problem. Jesień to dla mnie najgorsza pora roku. Dni są szare i ja też jestem taka "szara" i też mam "dołki", ale od czasu do czasu idę na solarium. Trochę to nawet pomaga. Nie przejmuj się niektórymi postami - cóż bywają i takie złośliwe osoby. Widocznie "one" też mają jesienną depresję:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: depresja jesienna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:52 Uważa się,że pomaga melatonina a wkażdym razie mocny sen to połowa sukcesu.Jeśli to na tle nerwowym to może być pomocny chmiel,który wprawdzie nie poprawia sprawności,ale odpręża. Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 Re: depresja jesienna 09.11.04, 13:34 jej wiem co to znaczy nie zadna depresja tylko takie zmeczenie moglabym spac i spac i spac moze ktos zna jednak sposob! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: depresja jesienna IP: *.net-serwis.pl 06.11.04, 17:56 nie zaluj, ja moglabym Ci pomoc- mam dobre rozeznanie w doskonalych, regenerujacych mieszankach ziolowych na bazie tradycyjnej medycyny chinskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.drBach.pl Re: depresja jesienna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 19:36 Polecam wejść do serwisu www.drBach.pl Sa tam ciekawe artykuły. Ekstrakty Bacha na depresje sezonową: Mustard, Walnut, ewentualnie Gorse. Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: depresja jesienna 09.11.04, 10:56 dora1 napisała: > Czy ktoś może mi polecić jakiś specyfik z apteki na depresję jesienną i > sennośc przez większość dnia? > Pozdrawiam podobno dziurawiec jest dobry i naturalny taki zwłaszcza dla faceta :) Odpowiedz Link Zgłoś