Dodaj do ulubionych

depresja jesienna

05.11.04, 22:38
Czy ktoś może mi polecić jakiś specyfik z apteki na depresję jesienną i
sennośc przez większość dnia?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ada Re: depresja jesienna IP: *.telprojekt.pl 05.11.04, 23:11
      do psychiatry radze,albo za robote sie jakas wziac
    • Gość: an_mat Re: depresja jesienna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 00:01
      Witaj.Jednym z leków pomocnym przy depresji jest DEPRIM lek ziołowy dostępny
      bez recepty.Dobre skutki przynosi również naświetlanie twarzy mocnym światłem
      na w solarium lub żarówką i w ogóle radze przebywać w bardzo jasnym
      pomieszczeniu.To tyle jeśli chodzi o sposoby naturalne, przy głębszej depresji
      proponuje wizyte u specjalisty.Zyce szybkiego powrotu do zdrowia i wiele
      uśmiechów to najlepszy sposób na depresje.
      • dora1 Re: depresja jesienna 06.11.04, 17:21
        Dziękuję za rady ale chyba nie do końca sprecyzowałam mój problem...Nie
        potrzebuję ,ani psychiatry ani psychologa, każdy z nas ma od czasu do czasu
        jakiś "dołek", po prostu może to być spowodowane małą ilością Słońca lub
        np.przepracowaniem.Ktoś napisał abym wzięła się do roboty...owszem pracuję na
        1,5 etatu a oprócz tego robię doktorat.Chyba to nie jest za mało??? Wspomnę też
        że mam rodzinę , którą zajmuję się należycie.
        Po prostu temat uważam za skończony, żałuję wogóle że zadałam to pytanie.
        Pozdrawiam wszystkich.
        • kk233 Re: depresja jesienna 06.11.04, 17:44
          dora1 napisała:

> Dziękuję za rady ale chyba nie do końca sprecyzowałam mój problem...Nie
          > potrzebuję ,ani psychiatry ani psychologa, każdy z nas ma od czasu do czasu
          > jakiś "dołek", po prostu może to być spowodowane małą ilością Słońca lub
          > np.przepracowaniem.Ktoś napisał abym wzięła się do roboty...owszem pracuję na
          > 1,5 etatu a oprócz tego robię doktorat.Chyba to nie jest za mało??? Wspomnę
          też
          >
          > że mam rodzinę , którą zajmuję się należycie.
          > Po prostu temat uważam za skończony, żałuję wogóle że zadałam to pytanie.
          > Pozdrawiam wszystkich.

Dzięki za pozdrowienia:-) Też mam ten problem. Jesień to dla mnie najgorsza
          pora roku. Dni są szare i ja też jestem taka "szara" i też mam "dołki", ale od
          czasu do czasu idę na solarium. Trochę to nawet pomaga. Nie przejmuj się
          niektórymi postami - cóż bywają i takie złośliwe osoby. Widocznie "one" też
          mają jesienną depresję:-) Pozdrawiam
          • Gość: gość Re: depresja jesienna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:52
            Uważa się,że pomaga melatonina a wkażdym razie mocny sen to połowa
            sukcesu.Jeśli to na tle nerwowym to może być pomocny chmiel,który wprawdzie nie
            poprawia sprawności,ale odpręża.
          • justynek13 Re: depresja jesienna 09.11.04, 13:34
            jej wiem co to znaczy
            nie zadna depresja tylko takie zmeczenie
            moglabym spac i spac i spac
            moze ktos zna jednak sposob!
        • Gość: Teresa Re: depresja jesienna IP: *.net-serwis.pl 06.11.04, 17:56
          nie zaluj, ja moglabym Ci pomoc- mam dobre rozeznanie w doskonalych,
          regenerujacych mieszankach ziolowych na bazie tradycyjnej medycyny chinskiej
    • Gość: www.drBach.pl Re: depresja jesienna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 19:36
      Polecam wejść do serwisu www.drBach.pl
      Sa tam ciekawe artykuły.

Ekstrakty Bacha na depresje sezonową: Mustard, Walnut, ewentualnie Gorse.
    • 100krotki Re: depresja jesienna 09.11.04, 10:56
      dora1 napisała:

> Czy ktoś może mi polecić jakiś specyfik z apteki na depresję jesienną i
      > sennośc przez większość dnia?
      > Pozdrawiam

podobno dziurawiec jest dobry
      i naturalny taki
      zwłaszcza dla faceta :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka