Gość: zakatarzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 10:36 Czy inhalacje mogą być sposobem na pozbycie się kataru? Jeśli tak, proszę o podanie sposobu jej przyrządzenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: INHALACJE na katar? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 10:58 Możesz spróbować inhalacji z rumianku (pod warunkiem, że nie jesteś uczulona na rumianek !!!!!). Do garnka nalej tak ok. 0,5 litra wody i zagotuj. Wyłącz i wrzuć ok. 5-8 torebek rumianku. Zaparz pod przykryciem, a potem pochyl się nad garnkiem, przykryj głowę ręcznikiem i wdychaj, Najpierw oczywiście nosem się nie da, ale po chwili poczujesz, że coraz lepiej Ci się oddycha. Odpowiedz Link Zgłoś
weronika20041 Re: INHALACJE na katar? 22.11.04, 13:32 mozesz kupic w aptece gotowy olejek do inhalacji. a mozesz tez zrobic ja domowymi sposobami: lyzke majeranku zalej niewielka iloscia wrzatku i wdychaj. oba sa bardzo skuteczne. zycze zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakatarzona Re: INHALACJE na katar? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 15:14 DZIĘKUJĘ, oba sposoby wypróbuję. Kropli nie można stosować dłużej niż 5 dni, a cały czas mi cieknie z nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aib Re: INHALACJE na katar? IP: *.icpnet.pl 22.11.04, 21:46 kup sobie sudafed albo cirrus - to tabletki jak dla mnie fantastyczne i nie wyobrazam sobie teraz nie miec ich w apteczce Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: INHALACJE na katar? 22.11.04, 23:19 Mojemu dziecku pomagają inhalacje z tabletek emskich , 2 szt. rozpuszczam w 1,5 l wrzatku, do tego jeszcze pare kropli olejku pichtowego, choc same tabletki tez skutkuja. Odpowiedz Link Zgłoś