Dodaj do ulubionych

Autoimmunologiczne zapalenie wątroby

IP: 84.10.103.* 17.12.04, 00:23
Moja siostrzenica 13 lat na to cierpi,czy mozna to powstrzymać czy tylko
przeszczep ją uratuje?????/
Obserwuj wątek
    • Gość: dorian [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 00:26
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: nenya Re: Autoimmunologiczne zapalenie wątroby IP: *.geo.uw.edu.pl 17.12.04, 08:25
        niesamowity jesteś dorian,jakis skaner masz do przeszukiwania wątków na tym
        forum, czy co? czy wszędzie gdzie się da wklejasz tedo swojego TF?

choruję na autoimmunologiczne zapalenie wątoby, i ani myśle o przeszczepie! AIH
        można opanowac i mieć pod kontrolą, można uzyskac wieloletnią remisję. u mnie
        nastąpiła znaczna poprawa wyników badań i samopoczucia, ale konieczna jest
        opieka LEKARSKA (hepatologa lub gastrologa).

poczytaj o AIH na stronie prometeuszy np.www.prometeusze.pl/aih.php
        oprócz tego są tam diety wskazane przy schorzeniach wątroby, itp.

pozdrawiam
        • Gość: l79 Re: Autoimmunologiczne zapalenie wątroby IP: *.crowley.pl 21.12.04, 20:47
          hej, czy mozna wiedziec gdzie sie leczysz nenya? czy twoja wiedza to
          samoksztalcenie chorego?
          • szept_ciszy Re: Autoimmunologiczne zapalenie wątroby 21.12.04, 23:06
            zależy w jakim stanie jest Twoja siostra. Może być tak że przeszczep bedzie
            konieczny. W każdym bądź razie życze powodzenia i zdrowia.
          • Gość: nenya Re: Autoimmunologiczne zapalenie wątroby IP: *.lj.pl / *.lj.pl 22.12.04, 08:29
            leczę się w Centrum Onkologii na warszawskim Ursynowie - tam robiono mi biopsję
            wątroby i jestem pod opieką tamtejszych gastroenterologów.

"samokształcenie chorego" - jeśli rozumiesz przez to szukanie wiadomości i
            czytanie wszystkich info o chorobie, sposobach leczenia, lekach i skutkach
            ubocznych terapii, to tak właśnie robię.
            chociaż kontakt z lekarzem prowadzacym mam nienajgorszy a on chętnie odpowiada
            na moje pytania, więc "coś tam" o AIH wiem także z takiego źródła...
            pozdr.
            • Gość: l79 Re: Autoimmunologiczne zapalenie wątroby IP: *.crowley.pl 22.12.04, 09:40
              Zatem jestes warszawianka?
              Tylko pozazdroscic dobrego kontaktu z lekarzem....
              Dzieki za informacje
            • jogger Re: Autoimmunologiczne zapalenie wątroby 22.12.04, 17:03
              A czy powiedział Ci, że od kilku lat prowadzi się (nie u nas :-( ) testy
              kliniczne z tranem z rekina w leczeniu chorób auto? (alkiloglicerole służą od
              dawna w leczeniu choroby popromiennej). Ecomer czy Biomarine570 masz
              bezreceptowo :-).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka