Gość: Monika IP: 84.10.103.* 17.12.04, 00:23 Moja siostrzenica 13 lat na to cierpi,czy mozna to powstrzymać czy tylko przeszczep ją uratuje?????/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dorian [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 00:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nenya Re: Autoimmunologiczne zapalenie wątroby IP: *.geo.uw.edu.pl 17.12.04, 08:25 niesamowity jesteś dorian,jakis skaner masz do przeszukiwania wątków na tym forum, czy co? czy wszędzie gdzie się da wklejasz tedo swojego TF? choruję na autoimmunologiczne zapalenie wątoby, i ani myśle o przeszczepie! AIH można opanowac i mieć pod kontrolą, można uzyskac wieloletnią remisję. u mnie nastąpiła znaczna poprawa wyników badań i samopoczucia, ale konieczna jest opieka LEKARSKA (hepatologa lub gastrologa). poczytaj o AIH na stronie prometeuszy np.www.prometeusze.pl/aih.php oprócz tego są tam diety wskazane przy schorzeniach wątroby, itp. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l79 Re: Autoimmunologiczne zapalenie wątroby IP: *.crowley.pl 21.12.04, 20:47 hej, czy mozna wiedziec gdzie sie leczysz nenya? czy twoja wiedza to samoksztalcenie chorego? Odpowiedz Link Zgłoś
szept_ciszy Re: Autoimmunologiczne zapalenie wątroby 21.12.04, 23:06 zależy w jakim stanie jest Twoja siostra. Może być tak że przeszczep bedzie konieczny. W każdym bądź razie życze powodzenia i zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nenya Re: Autoimmunologiczne zapalenie wątroby IP: *.lj.pl / *.lj.pl 22.12.04, 08:29 leczę się w Centrum Onkologii na warszawskim Ursynowie - tam robiono mi biopsję wątroby i jestem pod opieką tamtejszych gastroenterologów. "samokształcenie chorego" - jeśli rozumiesz przez to szukanie wiadomości i czytanie wszystkich info o chorobie, sposobach leczenia, lekach i skutkach ubocznych terapii, to tak właśnie robię. chociaż kontakt z lekarzem prowadzacym mam nienajgorszy a on chętnie odpowiada na moje pytania, więc "coś tam" o AIH wiem także z takiego źródła... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l79 Re: Autoimmunologiczne zapalenie wątroby IP: *.crowley.pl 22.12.04, 09:40 Zatem jestes warszawianka? Tylko pozazdroscic dobrego kontaktu z lekarzem.... Dzieki za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Autoimmunologiczne zapalenie wątroby 22.12.04, 17:03 A czy powiedział Ci, że od kilku lat prowadzi się (nie u nas :-( ) testy kliniczne z tranem z rekina w leczeniu chorób auto? (alkiloglicerole służą od dawna w leczeniu choroby popromiennej). Ecomer czy Biomarine570 masz bezreceptowo :-). Odpowiedz Link Zgłoś