Dodaj do ulubionych

dieta niskoweglowodanowa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 20:29
czy dieta niskoweglowodanowa moze powodowac problemy z
oddychaniem ,poddenerwoanaie niepokoj ,bezsennosc szybkie bicie serca i w
koncu depresje?
Obserwuj wątek
    • mysiam1 Re: dieta niskoweglowodanowa 18.12.04, 20:41
      Jeśli jest przesadnie niskowęglowodanowa, to pewnie tak...
      • Gość: j Re: dieta niskoweglowodanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 21:21
        no ale to sa tylko spekulacje twoje ,prosze o rzetelna odp , a jem dziennie ok
        100 gram i pije bardzo duzo wody ok 4 litry i nie jem soli, pochowaly mi sie
        wszystkie zyly
        • mysiam1 Re: dieta niskoweglowodanowa 18.12.04, 22:06
          Rzetelnie może Ci odpowiedzieć lekarz w czasie wizyty. Z tego, co wiem, na
          przykład tzw. dieta kopenhaska, która jest b.niskowęglowodanowa, może dawać
          podobne objawy i jest b.szkodliwa.
          Zresztą, to dość logiczne - mało węglowodanów = mało glukozy = szybsze męczenie
          się+depresja+osłabienie. Węglowodany trzeba jeść, ale trzeba je jeść mądrze.
          • Gość: Ansi Re: dieta niskoweglowodanowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 22:40
            Dr Lutz w swojej książce "Życie bez pieczywa" zaleca ,by nie przekraczać
            6jednostek chlebowych tj 72g węglowodanów/doba,które jemy w postaci warzyw
            owoców o niskiej zawartosci cukru,tj.warzyw kasz ,ziemniaków. Eliminujemy
            glukozę ,sacharozę,maltozę(piwo)Taka dieta nadaje się do długotrwałego
            stosowania i bardzo korzystnie wpływa na organizm większości ludzi.Na mały
            procent populacji(zdaniem autora) nie ma wpływu.Sam W.Lutz wyleczył się tą
            dietą z kilku chorób i żyje do dzisiaj w pełej sprawności umysłowej i fizycznej
            (ma 91lat i własnie skończył pracę nad kolejnym wydanim książki) Wystarczy pić
            2-2,5 l wody/doba i ograniczyć sól ,której jest dostatek w pokarmach zwięrzęcych
            Na temat diety kopenhaskiej wypowiedzieli się sami twórcy (lekarze) ,którzy
            orzekli jej szkodliwość (nie tylko z powodu niskich W) i dopuszczają jej
            stosowanie tylko przez 13- 14 dni
            > Zresztą, to dość logiczne - mało węglowodanów = mało glukozy = szybsze
            męczenie
            Nie zawsze tak bywa (patrz Lutz,Atkins ,Kwasniewskii w jakimś sensie Montignac)
            Pozdrowienia Ansi
          • Gość: pepi Re: dieta niskoweglowodanowa IP: *.ztpnet.pl 18.12.04, 22:41
            U mnie dieta niskowęglowa powoduje akurat
            odwrotne efekty! A stosuje ja juz 4 lata
            i czuję się doskonale !
    • bambus_us Re: dieta niskoweglowodanowa 19.12.04, 03:43
      Ja tez jestem niskoweglowodanowcem .Czuje sie dobrze.
      • Gość: cukiereczek Re: dieta niskoweglowodanowa IP: *.gorzow.mm.pl 19.12.04, 10:33
        Ja próbowałam diety niskowęglowodanowej i tylko troszkę schudłam, ale prawie
        zapadłam w śpiączkę. Wiec nie polecam
        • Gość: slawek Re: dieta niskoweglowodanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 17:47
          a nie pomyślałaś ze bedzie wtedy mniejsze zapotrzebowanie na insuline ???

Slawek
    • Gość: hydrogen Re: dieta niskoweglowodanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 13:23
      > czy dieta niskoweglowodanowa moze powodowac problemy z
      > oddychaniem ,poddenerwoanaie niepokoj ,bezsennosc szybkie bicie serca i w
      > koncu depresje?

Podnerwowanie i niepokój mogą wynikać ze zbyt małej podaży węglowodanów. Jeśli
      taka dieta nie służy to trzeba ich ilość zwiększyć a zmniejszyć ilość tłuszczu
      (zbyt dużo tłuszczu może powodować np przyspieszone bicie serca). Optymalna dla
      danej osdoby dieta niskowęglowodanowa może zawierać równie dobrze 50 jak i 150g
      węgli na dobę - wszystko zależy od organizmu i trybu życia. Pozdro
    • Gość: drab Re: dieta niskoweglowodanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:00
      Niskie spożycie weglowodanów może obniżyć poziom potasu - znam takie
      przypadki.Lekarz przepisuje wówczas Kalipoz.Sprawdź także czy nie masz w
      moczu ketonów (bezsenność,niepokój)
      • Gość: Olaaaaaaa.... Re: dieta niskoweglowodanowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.12.04, 15:40
        Dieta niskowęglowodanowa jest najlepszym lekiem dla organizmu. Kwestia tego
        jakie te węglowodany wprowadzamy do organizmu. Nie bez znaczena jest to jaką
        wartość ma indeks glikemiczny w produkcie co wiążę się z wyrzutem insuliny do
        krwi.
        Jesli potasu jest mało mozna uzupełniać go pomidorami. One maja tego
        pierwiastka sporo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka