Dodaj do ulubionych

Powiekszony jajnik

IP: *.autocom.pl 03.01.05, 21:50
Witam wszystkie dziewczyny! Powiedzcie mi co moze byc przyczyna powiekszenia
jajnika??? Bylamu u ginekologa i po badaniu powiedziala ze jeden jajnik mam
powiekszony , co to moze byc ?dodam ze przez ostanie miesiace mialam bardzo
nieregularne miesiaczki i bardzo dlugie cykle ok 60 dni.Mam miec usg to bede
wiedziec wiecej ale pomozcie mi co moze byc przyczyna powiekszenia jajnika??

z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: mag Re: Powiekszony jajnik IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.01.05, 17:59
      ja też mam:(
      A ty jak bardzo masz powiększony? Mój lewy ma 1,9 cm a prawy 4 ! Dowiedzialam
      sie o tym w trakcie USG jamy brzusznej, bo skierowal mnie na nie lekarz, do
      którego wybralam sie z problemem zaparć...wszystkie narządy okazały sie w
      porządku tylko ten jajnik;((( Natychmiast poszłam do ginekologa, powiedział że
      przyczyną może być zły poziom hormonów lub po prostu stan zapalny.Kazał mi brać
      Cilest - tabletki antykoncepcyjne. Jednak nie jestem przekonana czy to dobry
      pomysł, bo nawet nie zrobił żadnych badan, a co najważniejsze nie wie nawet
      jaki mam poziom hormonów.. No nic, za kilka dni mam następną wizyte to sie
      okaże mam nadzieje,co dokładnie jest nie tak. Daj znać jak już bedziesz
      wiedziała coś wiecej.
      pozdr
      • Gość: up Re: Powiekszony jajnik IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.01.05, 09:34
        odświeżam, abyś w razie czego zauważyła odpowiedz;) a moze ktoś sie jeszcze
        dopisze..
        • Gość: tulipan Re: Powiekszony jajnik IP: *.autocom.pl 06.01.05, 14:50
          hej,ja na razie nic wiecej nie wiem, mam umowiona nastepna wizyte i usg tak ze
          wtedy bede wedziec wiecej i napisze , Na razie to tylko sie denerwuje tym. A
          czy wie ktos jakie moga byc przyczyny powstania torbieli i czy to jest grozne ?
          Czy zawsze jest potrzebna operacja czy leczenie hormonami wystarczy, i jakie
          moga byc konsekwencje zbyt poznego wykrycia torbieli?
          z gory dziekuje za odpowiedzi
    • to-ja-007 Re: Powiekszony jajnik 05.01.05, 09:57
      Stan zapalny, torbiel.... ale i (sorry za straszenie) nowotwor.

• Gość: Jovanka70 Re: Powiekszony jajnik IP: 195.136.92.* 05.01.05, 10:09
      Dziewczyny, a miałyście robione usg dopochwowe? Wtedy jest jasne , jaka jest
      przyczyna powiększonego janika. Ja mialam torbiele.Jest duzo informacji na ten
      temat na forum "Zdrowie kobiet". Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka