Dodaj do ulubionych

Ucisk na nerw

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 11:17
Jakie środki skutkują przy bardzo silnym, ciagnącym bólu przy ucisku na nerw.
Dodam,że niesterydowe leki przeciwzapalne / zastrzyki i doustne/oraz słabe
opioidy typy tramal NIE DZIAŁAJĄ. Poradźcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: Ucisk na nerw IP: *.3vnet.pl 16.01.05, 11:59
      mi pomaga tolperis[mydokalm] on rozluznia miesnie.Nie likwiduje bolu
      calkowicie ,ale chyba nie ma takiego leku?
      • Gość: Olga Re: Ucisk na nerw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 16:20
        Niestety mydocalm równiez brałam nawet w duzych ilościach. Nic z tego. Chodzi
        mi o coś co jest skuteczne na ból wywołany uciskiem. Ogólnie nawet tak mocna
        nie boli ale przy zmianie pozycji kręgosłupa jest ogromny ból w nodze.
        Czytałam ,że morfina nawet nie jest skuteczna na tego rodzaju ból. A więc co???
        • Gość: Doki Re: Ucisk na nerw IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 16.01.05, 16:42
          Roznych rzeczy sie probuje. Kortykoidy lokalnie, a z innych: leki
          przeciwpadaczkowe (karbamazepina, gabapentyna, lamotrygina), trojcykliczne
          antydepresanty (amitryptylina), kiedys inne blokery kanalu sodowego
          (meksyletyna)... nie wiadomo co akurat u danego chorego najlepiej pomoze,
          szukasz metoda prob i bledow.
          No i jest jeszcze chirurgia.
          • Gość: Olga Re: Ucisk na nerw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 16:56
            Dziekuje. jak zwykle niezawodny Doki. Szkoda, że na swojej "ścieżce chorobowej"
            nie zetknęłam się z takim lekarzem jak Ty.te leki to cięzka artyleria ale
            própuję.
            • Gość: Doki Re: Ucisk na nerw IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 16.01.05, 17:03
              > te leki to cięzka artyleria ale própuję.

SAMA, bez konsultacji z lekarzem? Zaraz pozaluje, ze sie w ogole odezwalem...
              • Gość: Olga Re: Ucisk na nerw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 18:20
                No co Ty Doki! Chyba nie uważasz, że jestem tak nieodpowiedzialna. Ale lubię
                iść do lekarza z gotowymi propozycjami i na miejscu dowiedzieć się co się
                nadaje a co nie. Po prostu chcę być świadoma procesu leczenia . Nie zawsze
                lekarze to lubią - ale cóż na to poradzę. NIGDY nie zażyła bym leku tej
                kategorii bez wyraźnego zlecenia lekarza. Nawet z Tramalem miałam problemy żeby
                go stosować znając jego skutki uboczne/ chociaż lekarz zalecił i to w większej
                dawce/.Zreszta nigdy do tej pory nie miałam powodu stosować nawet słabych
                opioidów.
              • Gość: Olga Re: Ucisk na nerw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 22:16
                Doki! Długo już śledzę Twoje wypowiedzi, odkąd problem zdrowotny i mnie zaczął
                dotyczyć /ok. 2 mies./Jestem pełna podziwu dla Twojego profesjonalizmu i
                kompetencji. A jednocześnie cześć Ci i chwała,że chcesz się udzielać na tym
                forum gdzie czesto wypowiedzi są delikatnie mówiąc mało profesjonalne. Może byś
                się troszeczkę ujawnił abym mogła Ci osobiście podziękować za porady i być może
                z nich jeszcze skorzystać w moim indywidualnym przypadku. hanjen@op.pl.
              • Gość: Olga Re: Ucisk na nerw - do Dokiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 22:17
                Doki! Długo już śledzę Twoje wypowiedzi, odkąd problem zdrowotny i mnie zaczął
                dotyczyć /ok. 2 mies./Jestem pełna podziwu dla Twojego profesjonalizmu i
                kompetencji. A jednocześnie cześć Ci i chwała,że chcesz się udzielać na tym
                forum gdzie czesto wypowiedzi są delikatnie mówiąc mało profesjonalne. Może byś
                się troszeczkę ujawnił abym mogła Ci osobiście podziękować za porady i być może
                z nich jeszcze skorzystać w moim indywidualnym przypadku. hanjen@op.pl.
          • Gość: budek Ucisk na nerw- do Dokiego IP: *.cchcs.org / *.cchcs.org 04.02.05, 00:15
            HEj!
            Jesli jestes specjalista, moze wiesz kto robi biopsje miesni - dermatolog,
            chirurg, ortopeda? i czy standardowy histopat wystarczy na zdiagnozowanie
            Guilen-Barre czy wtretowej miopatii itp.
            Na miopatie chyba posterydowa dostaje Tolperis i olfen, ale nie dziala i chodze
            z trudem. Kto to leczy lepiej reumatolog, czy neurolog?
          • kris79 Re: Ucisk na nerw 04.05.21, 20:51
            Witam znasz jakiegoś dobrego chirurga z neuralgia ja to mam takie problemu że boli mnie szczęka Górna lewa strona głowa po tej stronie na początku myśleli że zęby zębów już tam nie mam boli dalej podejrzewają neuralgie to jest taki tępy ból myślałem żeby zaryzykować usunąć ten nerw znasz jakiegoś dobrego chirurga nie wiesz jakie mogą być komplikacje
    • Gość: Nike Re: Ucisk na nerw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 00:25
      Polecałabym jednak wizytę u chirurga. Istnieją zabiegi blokady uszkodzonego
      nerwu i po bólu. Raz na zawsze :)
    • Gość: abc Re: Ucisk na nerw IP: *.lipno.sdi.tpnet.pl 04.02.05, 00:52
      Mam ten sam problem od kilku lat, z lekami jest różnie. Mi pomagał Sirdalud, a
      ostatnio dostałam Rontudil (nie wiem czy nie przekręciłam nazwy) i do tego
      jeśli bardzo boli Dexak lub ewentualnie Nefopam (który uśmierza ból ale ma
      okropne skutki uboczne). Polecam akupunkturę i masaż. Powodzenia.
      • Gość: Beata Re: Ucisk na nerw IP: *.sggw.waw.pl 04.02.05, 10:56
        Ja też bym raczej się skłaniała ku rehabilitacji, niż chemii. Leczenie pbólowe
        jest leczeniem objawowym, czyli nic tak naprawdę nie daje. Chirurgia -
        ryzykowna, może być gorzej. Natomiast dobra, rzetelna i fachowa rehabilitacja
        niejednego uratowała przed skalpelem. Polecam rozejrzeć się za rehabilitantem
        stosującym metodę McKenzie, to naprawdę działa!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka