Dodaj do ulubionych

rozstepu u mlodego mezczyzny

IP: 217.153.143.* 27.02.05, 19:55
Wiem ze to chyba malo spotykana u mezczyzn dolegliwosc (a moze sie myle ) ale
wlasnie ten problem ma moj 20 letni syn.Jest postawnym mezczyzna niestety ze
sklonnosciami do tycia a potem robi wszystko aby go bylo mniej.Nie wiem czy
napewno to jest przyczyna tego ze ma rozstepy na udach a co gorsze
brzuchu.Bardzo chcialabym mu pomoc bo wakacje tuz tuz.Poradzcie cos
sprawdzonego bardzo prosze a moze odezwie sie jakis mezczyzna ,zeby mnie
pocieszyc ze syn nie jest ewenementem
Obserwuj wątek
    • Gość: Lekarka Re: rozstepu u mlodego mezczyzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 21:48
      Rozstępy skórne są wynikiem zaburzeń ww włóknach kolagenowych.Są spowodowane
      zaburzeniami wydzielania hormonów sterydowych w warstwie pasmowatej
      nadnerczy/glukokortykoidy-hydrokortyzon,kortyzol/.Stąd często występują u
      kobiet w ciąży i otyłych.Syn musi schudnąć,ale zmiany w tk.podskórnej pozostaną
      na całe życie.Nie powinny jednak występować nowe.Problem dotyczy zarówno
      kobiet ,jak i mężczyzn. Natomiast nie wierz w żadne maści,masaże itp. to tylko
      strata pieniędzy.Podstawa,to znormalizowana waga.Pozdrawiam!
      • Gość: beata1002 Re: rozstepu u mlodego mezczyzny IP: 217.153.143.* 28.02.05, 09:14
        bardzo dziekuje chociaz odpowiedz mnie przygnebila.Zeby schudnac procz diety
        potrzebny jest ruch miedzy innymi plywanie a syn nawet slyszec nie chce o
        publicznym rozebraniu sie i nie dlatego ze nie nalezy do chudzinek (jest ponad
        norme ale nie monstrum -po prostu te rozstepy wygladaja fatalnie)
      • arnick_a Re: rozstepu u mlodego mezczyzny 28.02.05, 09:29
        Rozstępy pojawiają się też u przeraźliwie chudych osobników okresie intesywnego
        wzrostu wysokości ciała.
        Arni
        • Gość: beata 1002 Re: rozstepu u mlodego mezczyzny IP: 217.153.143.* 28.02.05, 21:54
          No wlasnie syn jest wysoki ale coz jest taka opinia ze wszystkie choroby to
          tylko dlatego ze czlowieka jest wiecej niz byc powinno chociac sama znam
          mnostwo osob ze schorzeniami ,ktore powinni miec tylko ludzie z nadwaga...
          • Gość: Halina Do Beaty IP: *.ip-pluggen.com 01.03.05, 02:00
            A czy to ze syn ma nadwage, nie jest spowodowane Twoim smacznym gotowaniem???
            Masz duze pole do popisu i w Twoich rekach lezy , aby waga Twojego syna doszla
            do normy.Rozstepy rozstepami, ale kilogramy tez uroku synowi nie dodaja...

Jesli syn nie chce chodzic na basen, to przeciez moze biegac. Wtedy juz nie
            bedzie mogl zwalac na to, ze ktos zobaczy jego rozstepy!
    • Gość: beata1002 Re: rozstepu u mlodego mezczyzny IP: *.fangor.local / 81.21.202.* 02.03.05, 08:31
      Witam!Jestem masażysta i musze podzielić się pewną informacją. Otóż z
      rozstepami spotykam się na codzień i to nie tylko u Pań. Sam jestem dość duży i
      z wagą jest różnie, troszkę trenuję i niestety rozstępy się pojawiają. Mam
      propozycję która powinna pocieszyć, a znam ją z doświadczenia, nawet na sobie.
      Proponuję zakup kolagenu ransdermalnego formuły 5-23, to jedyny kolagen w
      Polsce, który ma najwyższą zawartość kolagenu w kolagenie. Ponieważ jest mi on
      potrzebny do pracy, działa odmładzająco na skórę, leczy rozstępy, zmarszczki,
      cellulit, polecam się serdecznie, można go u mnie kupić.Jest cholernie wydajny
      i za 2-3 miesiące stosowania rozstępy nikną o jakieś 60-70%, przy czy cena
      rozłożona na te 3 miesiące wynosi około 30-40 zł, i nie znajdziecie nic
      skuteczniejszego, ponieważ w każdym kremie przeciwzmarszczkowym, ściągającym
      rozstępy, zawartość potrzebnego kolagenu wynosi maxymalnie 7-8%, a ceny
      powalają z nóg. Kolagen to naturalne białko skóry, którego zawartość w ludzkiej
      skórze to prawie 60-70%.Jeśli chciałabyś coś więcej się dowiedzieć proszę
      dzwonić, lub pisać, dojadę i doradzę, mam materiały, informacje można zamówić
      odbiór w sumie w ten sam dzień, jestem z centrum krakowa.polecam serdecznie,
      tel: 0698553355
      • wiorka_mrau do Beata1002 02.03.05, 11:06
        Witam, czy ten kolagen o jakiś krem? Można to stosować na całe ciało? Czy
        konieczny jest przy tym masaż? Pojawia mi ostatnio cellulit i rozstępy na
        piersiach, naprawdę uważa Pani, że to pomoże?
        mam jeszcze jednp pytanie - na ile wystarczyła by taka porcja za 30-40 zł
        stosując na uda i piersi? Mniej więcej oczywiście. Pozdrawiam i dziękuję.monika
      • Gość: beata1002 Re: rozstepu u mlodego mezczyzny IP: 217.153.143.* 02.03.05, 17:58
        Nic nie rozumiem Beata 1002 to ja czyli mama mlodzienca z rozstepami W jaki
        sposob ktos inny tak samo sie podpisuje.A moze mam jakies omamy i jestem i mama
        20-latka i masazysta w jednej osobie!!!????
    • Gość: ewel Re: rozstepu u mlodego mezczyzny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 12:32
      witaj, moj maz tez ma rozstepy, ma tendencje do malej "oponki" ale nie jest
      otyly. dostal rozstey od naglego wzrostu. niesety nicna to nie poradzisz, mozna
      cwiczy, smarowac balsamami, ale raczej trzeba to zaakceptowac
      • Gość: beata1002 Re: rozstepu u mlodego mezczyzny IP: 217.153.143.* 03.03.05, 22:33
        Dzieki przykre to i pewnie raczej synowi o tym nie powiem bo sie zalamie.Ale
        trudno najgorzej latem na plazy ja jednak bede liczyla na cud a przynajmniej na
        jakas cZesc cudu.pozdrawiam (nie wszyscy musza byz chudzi bo jakby ludzie
        wygladali jednakowo to zycie bylobyu nudne prawda?
        • bambus_us Re: rozstepu u mlodego mezczyzny 04.03.05, 02:56
          Sprawdz to- www.StriCectin.com ,ponoc to pracuje na rozstepy ,a jeszcze lepiej
          na zmarszczki .Jest drogim preparatem oryginalnie wynalezionym wlasnie na
          rozstepy ,a przypadkowo ktos odkryl ze usuwa zmarszczki .Kosztuje cos ok.200
          dolarow kanadyjskich za 150 gramow tubke.Jak ktos jest zdesperowany ,warto
          chyba sprobowac .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka